Resnične izpovedi žensk: Varala sem nasilneža, nekaj je manjkalo (in drugi razlogi za nezvestobo)

Razlogi za skoke čez plot so na moč različni, kaj pa jih je k nečednemu dejanju napeljalo, so pogume prešuštnice povedale kar same.

17.2.2019 ob 5:50

par_seksi_spalnica_postelja_micna.jpg

Dejstvo je, da nezvestoba za seboj pusti globoke rane, je najpogostejši razlog za razpade zvez in je v sodobnem svetu zelo pogosta. Tako med moškimi, kot ženskami.

V resnici je od leta 1990 število žensk, ki so skočile čez plot, naraslo za 40 odstotkov, medtem ko odstotek moških ostaja skoraj enak. V končni fazi pa to pomeni, da moški in ženske varajo v približno enakem številu.

Zakaj? Težko je posploševati. So pa pri Insiderju zbrali izjave dam, ki so priznale, da so krive. In povedale, zakaj so storile kar so.

Nisem ga hotela zapustiti zaradi otrok

"Večkrat sem ga prevarala, saj ga nisem hotela zapustiti zaradi otrok. Želela sem se mu nekako maščevati, ker me je prevaral tudi on. Ko pogledam nazaj, mi je žal. Zapustila sem ga dva meseca po moji zadnji prevari," Rebecca, 28 let.


Zaželela sem si čustvene bližine

"Varala sem. Res je. Soproga, še preden sva bila poročena. Ni šlo za le za fizično, temveč tudi za čustveno prevaro. Ko sem požrla svoj ponos, sem morala priznati, da so bili njegovi očitki upravičeni. Vem, da to ni izgovor in da tega ne bi smela storiti, vendar sem se v tistem obdobju počutila zelo osamljeno. Tedanji fant in sedanji soprog je leto dni delal v tujini in navezala sem se na nekoga drugega. Dolgo sva po tem s soprogom postavljala odnos na prave tirnice, a nekako nama je uspelo," Betty, 25 let.


Nisem bila v zdravem razmerju

"Varala sem fanta. V svoj zagovor naj povem, da mi je bilo tedaj komaj 19 let in najina zveza ni bila zdrava ter me ni izpolnjevala. Kasneje sva se razšla," Sheila, 23 let.


Nekega večera me je pahnil čez rob

"Samo enkrat v življenju sem varala. On ni bil ravno čudovit fant in vedno mi je očital, da sem mu nezvesta, čeprav to ni bilo res. Nekega večera me je pahnil čez rob, ko me je obsodil, da spim z njegovim prijateljem. V besu sem ga nekam poslala in storila tisto, kar mi je vedno očital: prevarala sem ga. Naslednji dan sem ga zapustila, saj se mi je zdelo nesmiselno ter pod častjo lagati in vztrajati v zvezi, ki je bila tako ali tako obsojena na propad," Betty, 27 let.


Strah me je bilo biti sama

"V razmerju nisem bila srečna, a strah me je bilo biti sama. Nikakor se nisem mogla odločiti, ali v zvezi ostati ali jo končati. Zato sem ga varala in imela slabo vest, ki je sčasoma prerasla v tolikšne dimenzije, da nisem več zdržala. Na koncu sem fanta zapustila. Kajti varanje je nedopustno in ni se mi zdelo pošteno, da bi ostala z njim," Lucy, 20 let


Nekaj je manjkalo

"Dolga leta sva bila v zvezi, v kateri pa sem nekaj pogrešala. Še sama nisem vedela, kaj. Tedaj sem spoznala nekoga, na katerega sem se hitro navezala. Sprva je šlo samo za čustveno, kasneje pa tudi za fizično prevaro. Na koncu sem tedanjega fanta pustila in zvezo začela s tistim, s katerim sem varala," Stella, 28 let.


Razmerje preprosto ni bilo pravo

"Skupaj sva bila šest let in najina zveza ni bila ravno kvalitetna. A zaradi vseh spominov, časa in izkušenj, ki sva jih bila deležna skupaj, tega nisem hotela priznati. Varala sem čustveno, bila ujeta, šla skozi pekel, a on mi je vse odpustil in skušala sva začeti znova. Nekaj mesecev kasneje sva morala priznati, da ne bo šlo. Bilo je težko. Še vedno je," Monica, 27 let.


Varala sem nasilneža

"Moj soprog je metal stvari. Udarjal stvari. Lomil stvari. Preklinjal me je. Kričal name, name je položil tudi roko. In nisem ga mogla ustaviti. Nisem ga prevarala z nekom, ki bi ga ljubila, a moški, s katerim sem skočila čez plot, je z menoj ravnal tako, kot sem si želela, da bi ravnal soprog.

Hotela sem, da bi se zadeve odvijale počasi in on je stopal počasi. Poslušal in upošteval me je. Najina zveza je bila povsem seksualna, po seksu se nisva niti razvajala, a o me je spoštoval, moj soprog me ni. Torej da, varala sem moža. A nikoli ne človeka, s katerim sem se poročila, temveč nasilneža, manipulatorja in izkoriščevalca, kar je kasneje postal," Mary, 30 let.


Prepustila sem se trenutku

"Z dekleti smo skupaj preživljale petkov večer in res sem se povsem sprostila. Čisto po naključju sem srečala nekdanjega sodelavca. Nekaj časa sva samo klepetala, potem pa me je povabil k sebi domov. Vedela sem, kaj se bo zgodilo, vseeno nisem oklevala. Seks je bil čudovit, a počutila sem se grozno. Sama sebi sem se gnusila. Ne vem, zakaj sem storila kar sem. Ljubim moža. Preprosto prepustila sem se trenutku. In nikoli povedala resnice," Jennifer, 31 let.


Spoznala sem človeka, ki se je rad pogovarjal z mano

"Bila sva v zvezi na daljavo, par že od srednje šole in on se je vedno pritoževal, ko je prišel vikend, v katerem naj bi me obiskal. Prav tako mi ni pisal in me klical tako pogosto, kot bi si želela sama. V tistem obdobju sem spoznala moškega, ki se je rad pogovarjal z mano, ki je rad preživljal čas z menoj.

Skupaj sva bila nekaj vikendov, tedaj, ko moj dragi ni imel časa zame. Kasneje sva se s fantom razšla in nisem mu povedala za afero. Čez nekaj let sva obnovila najino zvezo in tedaj sem mu priznala. Bil je prizadet, a me je razumel. Sama pa sem dejanje obžalovala," Carrie, 30 let.


Mislila sem, da me je varal

"Obstaja več odgovorov na vprašanje, zakaj sem varala. En od njih se glasi: mislila sem, da me je varal tudi on. Ni se lepo obnašal do mene, bil je nasilnež in manipulator, drugi moški pa njegovo čisto nasprotje. Ob njem sem se počutila ljubljeno. Žal mi je, da sem varala, kajti vedno sem govorila, da nikoli ne bom skočila čez plot," Elizabeth, 26 let.


Strah me je bilo obveze

"On je hotel biti samo z mano, mene je bilo strah resne zveze. Nisem še bila pripravljena predati se zgolj enemu moškemu. In ko sem se nekoč napila, sem skočila v posteljo z drugim in fantu naslednji dan vse priznala," Lisa, 28 let.


Vedno je igral žrtev

"Zaradi prevare sem spoznala, da je bila moja zveza povsem zanič. On je vedno igral žrtev, v meni je zbujal slabo vest, za vse sem bila kriva jaz, grozil mi je s samomorom, če ga bom zapustila … Ne vem, če so bili to vzroki za prevaro, a zaradi nje sem spoznala, da najina zveza ni bila takšna, kot naj bi bila," Mickey, 29 let.


Ni hotel končati najine zveze

"Oba sva vedela, da najina zveza nima prihodnosti, a tega v resnici ni hotel na glas priznati. Ni hotel končati zveze in najboljši način, da vendarle zbežim iz nje, se mi je zdela prevara," Sarah, 29 let.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: O seksu za eno noč: iskrene izpovedi moških in žensk ali pa Pet obveznih dejanj po seksu

Priporočamo tudi: To so leta, ko največ ljudi vara


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)