Predlagal je odprt zakon, sedaj pa se jezi na ženo (resnična zgodba)

Ideja o odprtem zakonu hitro lahko ne gre po pričakovanjih, kar dokazuje naslednja resnična zgodba para, ki se je odločil za takšen odnos.

1.4.2022 ob 10:04 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Predlagal je odprt zakon, sedaj pa se jezi na ženo (resnična zgodba)

Nekaterim se na skupni življenjski poti porodi ideja o odprem zakonu. Zdi se jim namreč, da je ta več kot odlična za zakonca, ki sta drug do drugega odkrita in bi rada okusila spolno življenje tudi izven zakonskih okvirjev.

Dokaz, da takšen odnos ni za vsakogar, je zgodba para, kjer je odprt zakon soprogi predlagal on. Ona je predlog prejela, ker pa je bila deležna več ponudb kot partner, ji ta sedaj zameri.

Tragikomično zgodbo je za Reddit razkrila njuna 22-letna hči:

"Moja mama je odraščala v majhnem kraju v konzervativnem okolju, kjer je od malih nog poslušala, da mora biti soproga pokorna in uslužna. Tudi ko sta se z očetom po poroki preselila v veliko mesto, se ni veliko družila. Ni imel prijateljic in le redko je zapuščala dom.

Oče je nikoli ni spodbujal, naj se druži, ni je podpiral, zato sem ji jaz predlagala, naj vendar poišče hobije in prijatelje. Tedaj je bila stara 39 let."

Preobrat

"Kar nekaj let sem jo prepričevala, naj si ustvari tudi življene izven doma. Počasi je začela zahajati v park in v njem našla prvo prijateljico, trenerko v telovadnici. Opogumljena z njene in moje strani se je odločila telovadnico obiskovati tudi sama, tam pa je spoznala še več ljudi in začela je odkrivati sladkosti družabnega življenja. Nikoli pa ji ni prišlo na misel, da bi varala očeta.

Ta je imel drugačne poglede na zakonsko življenje. Ideja o odprtem zakonu je prišla z njegove strani. Zakaj? Ker se je zaljubil v tajnico, s katero je hotel spati. Mami je rekel, da v zakonu ni srečen in da ne dobi v njem vsega, kar je pričakoval, kar bi lahko rešila z odprto zvezo. Mama se ni želela ločiti in je zato pristala na njegov predlog pod pogojem, da sta drug do drugega povsem odkrita."

Neuresničeni načrti

"Prepričana sem, da je oče kmalu po dogovoru spal s tajnico, ni pa imel sreče pri nobeni drugi ženski. Na drugi strani se je mama več mesecev prilagajala na novo situacijo, hodila je na zmenke in se sestajala z moškimi. Ko je z nekaj od njih končno spala, je to v očetu zbudilo nemalo jeze.

Sedaj stalno začenja prepire, se norčuje iz mame in njenega videza, nekoč jo je skoraj ozmerjal s kurbo, a se je, preden je izrekel besedo, ustavil.

Mama mi je povedala, da jo je oče skušal prepričati, da bi prekinila dogovor o odprtem zakonu, vendar se ona s tem ni strinjala.

Mislim, da je na obzorju ločitev," je zaključila hči, ki je v tem primeru na mamini strani:

"Dokaj jasno je, da je bil moj oče od vsega začetka sebičen, saj mu ni bilo mar, kako živi mama in se nikoli ni preveč zanimal za družino. Njegova soproga zanj ni bila nič več kot sredstvo, da mu rodi otroke, do njenih potreb in želja ni imel prav nobenega spoštovanja."

"Prav mu je!"

Nekateri komentatorji njenega zapisa in razmišljanja se strinjajo z njo:

"Hotel je spati z nekom izven zakona, hkrati je pričakoval, da mu bo soproga vedno na voljo. Res egoistično," je zapisal en od njih, drugi pa je zadevo komentiral takole:

"Zahvaljujoč svoji hčeri je uspela zgraditi samozavest, uživala je v pozornosti, ki jo je dobivala od drugih moških in na koncu dojela, da srž težav v zakonu ni ona, temveč njen soprog."

Povzeto po portalu Your Tango

Preberite še: Zakaj nič več ne seksava (resnične izpovedi žensk)

Morda vas zanima tudi: Stara bom 40 let in to je moja najpogumnejša življenjska odločitev (osebna izpoved)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)