Resnična zgodba: »Nosim krila in visoke pete, a nisem gej«

Srečno poročeni inženir in oče pojasnjuje, zakaj se rad oblači v krila in nosi visoke pete.

14.10.2022 ob 10:03 | Foto: Unsplash (naslovna), Instagram | Avtor: M. FL.

Resnična zgodba: »Nosim krila in visoke pete, a nisem gej«

Internetna javnost ga je spoznala pred nekaj leti.

Ko so se njegove fotografije v krilih in visokih petah pojavile na družabnih omrežjih, je postal prava senzacija, sedaj pa pojasnjuje ozadje njegovega, za marsikoga nenavadnega, načina oblačenja:

"V navdih mi je Meghan Markle. Očarala me je v nadaljevanki Nepremagljivi dvojec. Vedno mi je bil všeč njen stil oblačenja."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Bryan (@markbryan911)

"Nosila je ozka krila in bele bluze in pomislil sem, da bi lahko na enak način nosil moške srajce. Mislim, da stil oblačenja ne bi smel biti pogojen s spolom," je povedal Mark Bryant, 61-letni inženir robotike iz Teksasa, ki z družino živi in dela v Nemčiji.

Na družabnih omrežjih objavlja fotografije svojega modnega stila, ki je nedvomno zanimiv, saj odstopa od splošno sprejetih standardov: da, oblači krila in obuva visoke pete ter ustvarja zanimive stajlinge.

V začetku letošnjega leta se je pojavil celo na tednu mode v Parizu, kjer je, ko se je po modni pisti sprehodil v krilu, črno-beli jakni ter prav takšnih čevljih do kolen, dobil naziv zvezda stila.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Bryan (@markbryan911)

Pred kratkim je znova obiskal Pariški teden mode z namenom ogledati si modno revijo Christiana Louboutina, enega svetovno najbolj znanih oblikovalcev obutve.

"Samo en dan sem bil v Parizu, kjer sem prisostvoval modni reviji @Louboutinworld. Spoznal sem veliko novih in srečal nekatere stare prijatelje. Znova sem dobil priložnost izmenjati si nekaj besed s Christianom Louboutinom," se je pohvalil na instagramu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Bryan (@markbryan911)

Zase pravi, da je povsem običajen moški, ki pač rad nosi krila. Od prvega pojavljanja v javnosti pa do danes se, z izjemo števila oblek in čevljev z visoko peto v njegovi omari, zanj ni veliko spremenilo.

Čeprav mnogi menijo, da je zaradi posebnega načina oblačenja homoseksualec, on to zanika in pravi, da je srečno poročen, ima tri otroke ter soprogo, ki ga ljubi in sprejema takšnega kot je, kar mu veliko pomeni.

Soproga ga povsem podpira in mu včasih celo pomaga izbirati oblačila. Njegov stil je res edinstven in, kot pojasnjuje, je takšna tudi njegova postava:

"Od pasu navzgor je moje telo povsem moško, od pasu navzdol bolj spominja na žensko. Tudi po zaslugi lepih nog.

Otrokom sem pojasnil, da moj način oblačenja nima nobene veze z mojo spolno usmerjenostjo in da nisem gej. Hči je ena mojih največjih oboževalk in komaj čaka, da si lahko sposodi moje čevlje."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Bryan (@markbryan911)

Pred štirimi leti, ko je prvič "prišel iz omare" je začutil veliko olajšanje, saj se je lahko brez sramu začel oblačiti po svojem okusu, kajti od vedno je oboževal krila in visoke pete: "Osvobodil sem se predsodkov, sedaj v službo hodim oblečen tako, kot mi odgovarja."

Da je Mark res svojevrstna zanimivost dokazuje dejstvo, da ima na instagramu več kot 650.000 sledilcev, ki ga v večini podpirajo, najde pa se tudi kakšen negativen komentar.

Sodelavci so njegovo oblačenje sprejeli in pravijo, da je Mark povsem normalen, se obnaša kot moški in obožuje moške debate.

V prostem času rad sede za volan svojega Porcheja, trenira ameriški nogomet in trdi, da oblačila nimajo spola.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Bryan (@markbryan911)

"Vedno sem imel rad čevlje z visoko peto. To se je začelo že na fakulteti pred 40 leti. Imel sem sostanovalko, ki je bila visoka kot jaz in je rada nosila res visoke pete, tako da je bila vedno višja od mene.

Moje tedanje dekle me je nagovarjalo, naj obujem njene čevlje in od takrat so visoke pete zame stalnica. Nosil sem jih na kavbojke. Je pa res, da okolica tega sprva ni dobro sprejela. Odraščal sem v majhnem mestu v Teksasu in s svojo opravo nisem ravno spominjal na kavboja.

Pred štirimi leti sem v svojo garderobo vključil krila. Moje osnovno sporočilo je, da je vseeno, ali oblečemo hlače ali krilo, to je samo oblačilo, ki nima nobene veze s spolno usmerjenostjo."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Bryan (@markbryan911)

"Svoj stil oblačenja imenujem hibridni, saj je pol moški, pol ženski in poln električnega naboja," je še pojasnil Mark in dodal, da ima raje od oblek krila ter za portal CR fashion book.com povedal, zakaj: 

"Skušal sem nositi tudi obleke, a mi niso pristajale. Ramena in dekolte niso delovalo tako, kot naj bi. Krila mi omogočajo več kombinaciji in jih lažje prilagajam telesu.

V običajnih hlačah nimam veliko možnosti za raznolikost, s krili je zgodba povsem drugačna."

Preberite še: Horoskop: 6 astroloških znakov s prirojenim smislom za oblačenje

Morda vas zanima tudi: Slovenski direktor ob prejemu nagrade: “Imam 19 let mlajšega moža Gašperja” (VIDEO)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)