Resničen razlog za nešteta ljubezenska razočaranja

Poglejte, kaj se morda skriva v ozadju večne nesreče v ljubezni.

27.2.2022 ob 6:09 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Resničen razlog za nešteta ljubezenska razočaranja

Po kar nekaj neuspelih zmenkih in zvezah, ki niso peljale nikamor, ste se začeli resno spraševati, če vam je sploh usojeno najti ljubezen ali vam ta morda preprosto ni namenjena.

Strokovnjak za razmerja Clay Andrews je prepričan, da za neuspeh ne bi smeli kriviti nič drugega, kot napačno strategijo, ki jo pri iskanju sorodne duše uporabljate, piše Your Tango.

Takole je povedal: "Mnogi ljubezensko življenje preprosto prepustijo usodi, sreči ali zvezdam. Vseeno je, kako imenujejo tisto, kar naj bi vplivalo na njihovo srečo, dejstvo je, da se v odnosih obnašajo pasivno."

Kakšna je prava taktika?

"Ne morete pričakovati odličnega rezultata, če sami niste aktivni. Ne glede na to, za katero področje gre. Vsi vemo, da smo lahko v formi in zdravi le,  če skrbimo za svoje zdravje. Prav tako vsi vemo, da se napredek v karieri ne zgodi brez aktivnega delovanja na službenem področju. Aktivno delovanje v prid uspeha je torej ključno. Tako drugje, kot v ljubezni," je povedal strokovnjak.

Clay je prepričan, da ima veliko vlogo pri tem napačna predstava o ljubezni, kakršno nam prikazujejo romantični filmi, serije in druga sredstva popularne kulture.

Seveda obstajajo tudi v resničnem svetu pari, ki so nastali po podobnem spletu okoliščin in o njih krožijo zgodbice, a treba je vedeti, da so ti prej izjema, kot pravilo. In treba je vedeti še, da je pot do uspeha tlakovana z odločitvami, ki morajo biti osnovane na resničnem življenju in ne na sanjarjenju.

Skratka, če tisto, kar pri iskanju ljubezni ne deluje, je čas, da nekaj spremenite. Če ste pasivni in samo čakate, da ljubezen najde vas, postanite aktivni, začrtajte si pot in ji sledite.

Takole pa Clay niza tri preproste napotke za iskanje ljubezni.

Odgovore si na vprašanje: s kom želim biti v zvezi?

Malo je ljudi, ki dejansko razmišlja o tem, s kom želi biti v zvezi in kaj pričakujejo od partnerja. Kakšne vrednote se jim zdijo pomembne, česa nikoli ne bi mogli prenašati, kaj se jim zdi nedopustno. Vse to so vprašanja, na katera je treba odgovoriti pred nadaljnjimi koraki.

Razmislite, kje bi lahko srečali osebo, ki bi vam bila všeč

Če je nikakor ne najdete tam, kjer jo iščete (v klubih, lokalih, na spletu) je najbrž ne iščete ba pravem mestu. Poglejte še enkrat odgovore na prvo vprašanje in se posvetite prioritetam. Kaj lahko boste nekoga z vam podobnimi našli na kraljih, kjer se predajate stvarem, ki so vam res všeč.

Kemiji ne pripisujte prevelikega pomena

Kemija med dvema je čudovita stvar. A žal je dejstvo, da začetna kemija ni vedno pogoj za uspešno razmerje. Pomembnejša od te je čustvena povezava, ki morda res ni tako izrazita, a priča o tem, da bi med dvema nekoč lahko nastalo nekaj več, od bežnega poznanstva.

Preberite še: Z ljubeznijo, ženska ženski: Ni ti tega treba (Piše: Mateja Florjančič)

Morda vas zanima tudi: Zvezdnik iz serije Polna hiša je živ dokaz, da za pravo ljubezen ni nikoli prepozno


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)