Zato nikoli nikogar ne prosite za ljubezen

Ljubezen je nekaj, česar bi morali biti deležni, ne da bi prosili zanjo.

22.1.2022 ob 6:43 | Foto: Unsplash | Avtor: M. FL.

Zato nikoli nikogar ne prosite za ljubezen

Nihče ne bi smel prositi ali celo moledovati za ljubezen. Nikoli. Pika.

Če ste v to primorani, ste v slabi zvezi. Kajti ljubezen bi morala biti čustvo, prisotno pri obeh partnerjih in izraženo tako, da nihče ne bi dvomil vanjo. Če ste se našli v odnosu v katerem morate prositi za pozornost in toplino, si raje priznajte, da takšno razmerje zagotovo ni zdravo in v njem nikoli ne boste srečni.

Zakaj? Poglejte deset odgovorov na vprašanje, zakaj nihče ne bi smel prositi za ljubezen. Opozarja portal Power of positivty.

Ker lahko najdete nekoga, ki bo počel stvari, katerim se vaš partner izogiba

Če vam partner s čustvenega vidika ne zagotavlja stvari, ki jih v razmerju pričakujete, to ni vaša krivda. Ne prosite ga zato, naj počne nekaj, česar v resnici noče početi.

Kajti lahko najdete človeka, ki vam bo res predan in vam bo stvari, ki jih pogrešate, zagotavljal spontano ter brez vašega moledovanja.

Morda še ni pripravljen

V kolikor vam vaš dragi ne izkazuje ljubezni, je to morda znak, da še ni pripravljen na zvezo, kakršno ste si zamislili. Ne glede na to, kako boleče je to dejstvo, nekoga ne morete prisiliti, da bi čutil drugače, kot pač čuti.

Raje ne izgubljajte časa in ne trošite energije za človeka, ki se zagotovo ne bo spremenil zaradi vas. Poiščite takšnega, ki bo pripravljen na intimno zvezo in vas ne bo prizadel s svojim oklevanjem in čustveno hladnostjo.

Ker vas ne ceni

Če morate partnerja prositi za ljubezen, vas človek, ki je ob vas, ne spoštuje in ne ceni, kar pomeni, da si vas ne zasluži.

Kot že rečeno, škoda je izgubljati čas ter usmerjati ljubezen v nekoga, ki je ni vreden. Nikoli ne bi smeli v življenju prositi za to, da bi z vami nekdo lepo ravnal. Raje prihranite energijo za osebo, ki vam bo brez moledovanja pokazala naklonjenost.

Z moledovanjem in prošnjami ne boste nekoga prepričali, da bi vas ljubil

Je že tako da ni mogoče nekoga prepričati v ljubezen, če te ne čuti.

In v kolikor vas nekdo ne ljubi sedaj, vas po vsej verjetnosti nikoli ne bo. Žal.

Dlje boste celili srčne rane  

Kadar ste ob nekom, ki vam ne vrača čustev, ste zagotovo pogosto otožni in osamljeni. V končni fazi se bo takšna zveza nekoč zagotovo končala, zato bi bilo najbolje, da to čimprej storite sami. V nasprotnem primeru boste nesrečni v zvezi, nato pa prebolevali še razhod.

Z zavlačevanjem in iskanjem nečesa, česar ne boste našli, boste agonijo tako ali drugače zgolj podaljševali.

Ovira vas pri tem, da bi spoznali pravo osebo

Kadar preveč časa in energije vlagate v nekoga, ki vas ne ljubi, morda izgubljate priložnosti, da bi spoznali nekoga boljšega.

Zagotovo je nekje človek, ki vas bo oboževal in vam ga ne bo treba prositi za ljubezen. A če preveč pozornosti namenjate osebi, ki vam čustev ne vrača, boste le težko spoznali pravo ljubezen.

Oropani boste samozavesti

Vaše samospoštovanje, samozavest in zaupanje vase ob moledovanju za ljubezen močno trpijo.

Kajti vsak dan znova dobivate sporočila, da niste vredni toplih čustev in dlje, kot boste vztrajali v takšnem odnosu, bolj prepričani boste, da si ne zaslužite resnične naklonjenosti.

V zvezi bi se morali počutiti dobro, spoštovano in cenjeno, ne pa manjvredno. Zato bi morali čim prej prenehati prositi za ljubezen in iz nezdravega odnosa odkorakati z dvignjeno glavo.

Za nekoga ste popolni

Ta nekdo vam bo ljubezen dajal, ne da bi ga morali prositi zanjo.

Torej ne izgubljajte svoje vrednosti za človeka, ki si tega ne zasluži in jo raje prihranite za tistega, v očeh katerega boste preprosto popolni.

Partnerja postavljate v superiorni položaj

Razmerje naj bi bil odnos med dvema enakovrednima partnerjema.

Kadar ste primorani prositi za ljubezen, sebe spravljate v podrejeni in partnerja v nadrejeni položaj, kar je odlična podlaga za toksično zvezo, če bi se ta vendarle nadaljevala.

Toksična zveza nikoli ne prinaša zadovoljstva in sreče.

Nikoli ne bi smel biti primorani dokazovati svoje vrednosti

Če nekdo, ki naj bi bil vaš življenjski sopotnik, ne vidi vaše prave vrednosti, si vas ne zasluži. Če se mu morate stalno dokazovati in ga prepričevati, da ste vredni njegove ljubezni, on ni vreden vaše.

Kajti oseba, ki si vas zasluži, bi prepoznala vašo pravo vrednost in vam ljubezen izkazovala, ne da bi jo prosili zanjo.

Kaj storiti, da bi se znebiti občutka, da morate prositi za ljubezen?

Če vam izbranec ne odgovarja na klice, ga prenehajte klicati. Če on nikoli ne pokliče prvi, ne skušajte vedno vi vzpostavljati stika. Zaradi neodgovorjenih klicev ali nemega telefona boste le še bolj žalostni, s pretrganjem stikov pa boste lažje stopili iz sence neuslišane ljubezni.

Prav tako ne čakajte partnerja, da bi si vzel čas za vas. Počnite, kar želite početi, snujte svoje načrte in preživljajte dneve ali urice tako, kot vam najbolj odgovarja. V času, ki ga preživljate sami s seboj razmislite, kaj pričakujete v zvezi, česa si želite in predvsem, kaj si zaslužite.

In na koncu: naučite se ljubiti sebe. Kajti le, če boste resnično ljubili in spoštovali sebe boste dojeli, da si ljubezen zaslužite, ne da bi morali prositi zanjo.

Preberite še: Pepelkin kompleks: kaj je to in kako je to lahko vzrok, da v ljubezni ne najdete sreče

Morda vas zanima tudi: Horoskop: Pet astroloških znakov, ki so raje samski kot v zvezi


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)