Resnica o klitorisu, točki G in najboljšem položaju za orgazem

Kaj o vsem tem pravita norveški strokovnjakinji.

29.3.2018 ob 3:35

zenska_229663.jpg

Norveški znanstvenici s področja medicine, Nina Brochmann in Ellen Stokken Dahl, sta združili moči in napisali knjigo z žgečkljivo tematiko in naslovom Čudež tam spodaj (The Wonder Down Under). V njej sta se dotaknili vsega, kar so bralci želeli vedeti o vagini, a si niso upali vprašati. Od prave resnice o klitorisu do razvpite G-točke.

Kaj sploh je G-točka

»Ena od najinih hipotez pravi, da G-točka v bistvu ni poseben organ, temveč gre za predel, ki leži globoko na notranjem delu klitorisa in do stimulacije katerega prihaja med penetracijo,« je povedala Nina Brochmann in dodala, da večina še vedno verjame, da je klitoris zgolj majhno zrno, ki ženskam prinaša veliko zadovoljstva, v resnici pa je to le vrh ledene gore. Kar je vidno očem, je zgolj majhen del velikega organa, ki je skrit v ženskem telesu.

Nekaj o devištvu

Avtorici v svojem delu trdita, da absolutnega fizičnega dokaza ženskega devištva, ki ga mnogi imenujejo deviška kožica, ni. Pri nekaterih tanka opna ne prekriva cele vaginalne odprtine, pri nekaterih se pretrga ob drugih, povsem nespolnih dejavnostih, že pretrgana kožica pa se lahko sčasoma zaraste in zaceli. Po njeni prisotnosti ali odsotnosti zato ni mogoče z gotovostjo določiti spolnih izkušenj pripadnice nežnejšega spola.

Tabletke in kilogrami

Prav tako sta se poigrali s kontracepcijskimi tabletkami. Kot sta zapisali, te niso povezane z občutnim kopičenjem kilogramov. »V resnici je pravi vzrok za porast teže srečna zveza, v kateri običajno partnerja pridobita kilogramček ali dva, ne pa v začetku jemanja kontracepcije, ki običajno sovpada z začetkom novega razmerja,« sta povedali.

Najboljši položaj za orgazem

Po mnenju znanstvenic misijonarski položaj še zdaleč ni dolgočasen in je prav ta tisti, ki tako moškim kot ženskam prinaša največ možnosti za orgazem. Zlasti v različici, kjer ima ona nogi tesno skupaj, moški pa svoje ob njenih razširjene in je pomaknjen nekoliko više ob njenem telesu. Tako njegova pubična kost ob penetraciji stimulira njen klitoris. Za še večji užitek si ona lahko pod zadnjico namesti blazino.

Učinkovita je tudi tehnika, kjer ima ona nogi razširjeni, moški pa je med njenimi prav tako pomaknjen malo više. Med penetracijo njegov penis stimulira klitoris. Ona ob tem nogi lahko ovije okoli njegovega telesa in tako nadzoruje pritisk.

Od kod ideja za knjigo?

Nina Brochmann in Ellen Stokken Dahl sta se spoznali leta 2011 med študijem na medicinski fakulteti v Oslu. Tedaj sta brezplačno predavali o spolnosti in hitro opazili, da je bilo med slušatelji veliko nejasnosti in mitov o ženski intimi, orgazmu in spolnih organih. Najprej sta leta 2015 začeli na to temo pisati blog, kasneje pa sta prišli na idejo o knjigi.

Še nekaj dejstev o klitorisu

- Študije kažejo, da od 50 do 75 odstotkov žensk brez stimulacije tega ne more doživeti orgazma.

- Orgazem, ki je posledica stimulacije tega organa, traja od 10 do 30 sekund.

- Edini namen klitorisa je njeno zadovoljstvo.

- Njegova velikost se razlikuje od ženske do ženske, to, kako velik je, pa ne vpliva pa na količino užitka, ki jo ob pravilni stimulaciji lahko nudi.

Danes te na MIČNI čakajo še te ZANIMIVE vsebine:

Skodelica, s katero lahko seksate tudi v času menstruacije

Masha Mazi: Mlada oblikovalka, ki si želi s svojimi objavami razbijati tabuje

Blišč in beda modnega sveta: oblikovalec razkriva, zakaj je po oskarjih v minusu

Sedem odličnih roadtripov za podaljšan konec tedna


Avtorica: M. FL. 
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)