Previdno: Pasti poletnega seksa

Naj bo vroče poletje brez neljubih posledic.

5.7.2016 ob 1:35

poletje.jpg

Poleti je telesna ljubezen drugačna. Nedvomno je bolj vroča, sproščena, divja, razigrana. A preden se ji povsem predate, si poglejte tudi nekatera tveganja, ki jih prinaša. Izognite se jim ter na polno uživajte poletje. 

Več dejstev o intimi poiščite na Facebooku

Nepravilno shranjevanje kondomov

Nikoli jih ne hranite v avtu. Visoke temperature lahko na njih pustijo nepopravljive posledice, zaradi katerih se poveča tveganje za okužbe s spolnimi boleznimi ali za nezaželeno nosečnost.

Pod modrim nebom

Seks pod milim nebom je resnično vabljiv, pa vendar: prepričajte se, da je vajin kotiček res varen, brez strupenih rastlin in nadležnih insektov ter, če se zadeve dogajajo podnevi, ne pozabite na zaščito pred soncem.

V vodi

Še en draž poletja: seks v vodi. Res je mamljiv, a ni najboljša ideja. Ker voda izpira naravni lubrikant, je večja verjetnost za boleč odnos. Da voda lahko poškoduje kondome, pa najbrž že veste.

Vihanje nosu nad znojem

Čeprav se vam misel nanj ne zdi privlačna, je prav znoj tisti, ki vsebuje feromone. Ti lahko še kako spodbudijo strasti.

Premalo tekočine

Seks je oblika telovadbe. Zlasti če dolgo traja. Hidratacija med vadbo je za dobro delovanje telesa ključnega pomena. Ne gasite torej le strasti, temveč tudi žejo.

Naglica

Visoke temperature niso ravno primerne za hitri seks. Poletje je nedvomno čas za počasno, čutno telesno ljubezen.

Body shoti

Gre za uživanje alkohola s telesa, največkrat z intimnih delov. A če se boste tega posluževali na soncu, lahko na telesu tistega, ki nadomešča kozarček, pride do resnih sončnih opeklin. Zlasti, če boste denimo tekili ali drugi žgani pijači dodali še limeto.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)