Prešuštniki, to je kazen, ki vas čaka po prevari

Prevara ima mnogo vplivov na tistega, ki skače čez plot, vsi niso vedno očitni in pričakovani, vsekakor pa ne prijetni.

4.3.2019 ob 10:28

par_pisarna_nezvestoba_micna.jpg

Ko beseda nanese na prevaro, se običajno govori o tistem, ki mu je partner nataknil rogove. O njegovi jezi, razočaranju, žalosti in vseh drugih čustvih, ki se pri tem porodijo.

Kaj pa prešuštnik sam? Kako vse skupaj vpliva nanj? Na veliko načinov, na katere se praviloma tedaj, ko se zabava izza plota, ne ozira oziroma o posledicah prevare ne razmišlja.

A prej ali slej se mora z njimi soočiti, tedaj pa zadeve niso ravno prijetne. Zato je v resnici bolje razmišljati, preden je prepozno. Kajti negativne posledice prevare nosi tudi tisti, ki vara. Katere so najbolj očitne, odkriva Your Tango.

Ponižani boste

Na določeni točki bo večina ljudi, ki jih poznate izvedela za vaše početje. Prekršili ste moralna načela, vrednote, prizadeli ste človeka, ki ste mu obljubili zvestobo in razočarali vse, ki so vam blizu.

Srečanja z njimi zato ne bodo ravno prijetna, v njihovih očeh boste slabič, čutili boste obsojajoče poglede in slišali pikre pripombe ter glasne očitke. Tudi tistih, za katere ste bili prepričani, da bodo vselej na vaši strani.


Za vedno boste nosili pečat

Ne glede na to, kako se boste opravičili, skušali popraviti škodo in tudi, če boste zvezo končali, od sedaj naprej boste tisti, ki je varal.

Ta greh bo za vselej visel nad vami in bo vir krivde, jeze ter zamer.


Zamerili vam bodo otroci

Če so v zvezi, ki jo je načela prevara, otroci, bodo prej ali slej doumeli, da ste storili nekaj slabega in prizadeli drugega starša, česar vam ne bodo nikoli odpustili, kaj šele pozabili.

Tudi, ko bodo odrasli, boste v njihovih očeh prešuštnik.


Tudi sami boste težko zaupali

Je že tako, da ljudje druge sodimo po sebi. Prav zaradi svojega dejanja boste težko zaupali partnerju. V vas bo vedno misel: če sem lahko varal(a) jaz, lahko to stori tudi on(a).


Vaša dejanja bodo vedno pod vprašajem

V bistvu ne smete zameriti partnerju, ki dvomi v vaše besede ko pravite, da ste dlje ostali na delu, da greste na pijačo s prijatelji ali da ste zamudili zaradi gostega prometa. Kajti čeprav sta se odločila odnos popraviti, vam ne bo zaupal, dvom pa bo vodil v stalna zasliševanja, mučna vprašanja in nejevero. Znova in znova bodo tu zakaj, kdo, kdaj, kje. Kar pomeni veliko vprašanj.


Izgubili boste kredibilnost

Čeprav se boste še tako trudili, da bi zadeve popravili in si pridobili ugled, vas bo vselej spremljal zaključek: kdor enkrat vara, vedno vara.


Zrasla bo vaša samozavest

Seveda tedaj, ko se boste zabavali v tuji postelji. Vaše telo bodo preplavili adrenalin, dopamin, serotonin, zdelo se vam bo, da je svet vaš, vse dokler ne boste padli na realna tla in se začeli zavedati posledic svojih dejanj.

Takrat bo zgodba povsem drugačna. Samozavest se bo umaknila slabi vesti, ki vas bo nedvomno spremljala zelo dolgo.

Zato je res pametno premislili, ali je za nekaj trenutkov užitka vredno tvegati.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: O seksu za eno noč: iskrene izpovedi moških in žensk ali pa Resnične izpovedi žensk: Varala sem nasilneža, nekaj je manjkalo (in drugi razlogi za nezvestobo)

Priporočamo tudi: To so leta, ko največ ljudi vara


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)