Pravila, ki jih moraš upoštevati, če imata le seks odnos

Naj zadeve ostanejo lahkotne in zabavne.

1.4.2018 ob 4:50

shhh_ThinkstockPhotos-667980474.jpg

Obstaja nekaj povsem preprostih pravil, ki jih moraš, če razmišljaš o prijateljstvu z uslugami, obvezno upoštevati. Kajti tvoj odnos z njim v resnici ni razmerje, kar pomeni: nič obljub, nič načrtovanja, nič globokih čustev in predvsem teh 11 napotkov.

Ne skušaj odnosa spremeniti v običajno razmerje

Zlasti puncam se včasih poraja misel, da se bo neobvezen seks nekoč spremenil v nekaj resnejšega, v dolgo zvezo. Če tudi ti meniš tako, zidaš gradove v oblakih. Kajti zgolj seks je slab temelj zvezi. Vse, kar vaju povezuje, je strast in nič drugega, prav zato nikoli na prijatelja z uslugami ne glej kot na potencialnega partnerja.

Ne vključuj čustev

Res je, to je težko, vendar se ključno pravilo pri takšnem odnosu glasi: pozabi na čustva. Le s tem boš preprečila, da bi se preveč navezala nanj. Prav tako ne smeš biti ljubosumna, kadar je v družbi drugih deklet in se z njimi spogleduje. Ter tudi ne, če takoj ne odgovori na tvoja sporočila ali klice. On ni tvoj fant.

Brez razvajanja

Še eno, pogosto pozabljeno pravilo tovrstnega odnosa: brez razvajanja. Če se bosta potem, ko bosta zaključila z osnovno akcijo, razvajala, objemala in poljubljala, se boš nanj preveč navezala. In znova smo pri prejšnjem pravilu: brez čustev. Samo obleci se in odidi. Ne glede na to, kako mamljivo se ti zdi, da bi še malo ležala.

Komunikacijo skrči na minimum

Neprestano dopisovanje ali celo klicanje mu bo poslalo napačno sporočilo. Kaj lahko bo mislil, da si obetaš resno zvezo, se zato ustrašil ter pobegnil.

Pametno izbiraj

Preden skočita v posteljo se prepričaj, da boš to storila z nekom, ob katerem ti ne bo nerodno, ko se bo vajin odnos končal. Naj ne bo sodelavec, prijatelj, sosed ali kdo drug, ki ti je fizično ali psihično blizu.

Ne dobivajta se vsak večer

Poskrbi, da se ne bosta prepogosto srečevala. Enkrat na teden ali celo enkrat na dva tedna bo povsem dovolj. Več kot dvakrat tedensko je slabo, saj bosta preveč časa preživela skupaj in lahko se bodo pojavila globlja čustva.

Nikoli ne smeta skupaj prespati

To je pomembno: samo zato, ker z njim seksaš, ti z njim ni treba spati. Povsem sprejemljivo je, če uro po tistem, ko prideš, tudi odideš. Ali vrata pokažeš njemu.

Ne razpredaj o odnosu

Prijatelj z uslugami ni tvoj partner. Vajin odnos je veliko bolj sproščen in manj resen. Torej vama o njem ni treba razglabljati. Postavita osnovna pravila in se jih držita, to je to. Resni pogovori o odnosu niso najboljša ideja.

Vedno uporabljaj zaščito

To bi moralo biti pravilo številka ena. Vedno, vedno uporabljata zaščito. Naj to, da zveze ne jemlješ resno ne pomeni, da resno ne jemlješ zdravja.

Zapomni si, da takšna razmerja ne trajajo

Največja značilnost takšnega razmerja je, da ne traja. Ena zdržijo en teden, druga dva, tretja celo mesec dni, a le redka dočakajo leto ali več. Vedi, da tudi tvoje ne bo dolgo, uživaj dokler traja.

Ne bodi presenečena, če ti ne bo všeč

Razmerja, katerih edini namen je seks, so poredna, umazana, vroča. Nekaterim je ideja, da nikomur niso zavezani všeč, drugim niti pod razno. Ne bodi presenečena ali celo zaskrbljena, če boš ugotovila, da to ni zate. V tem primeru preprosto vse skupaj končaj.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)