Dokazi, da je razmerje za tolažbo obupna ideja

Zagotovo te bodo prepričali.

11.1.2018 ob 10:55

zveza_micna.jpg

Kolikokrat si po razhodu že slišala besede: "Nekaj časa ostani sama." Prav te tedaj, ko se želiš maščevati bivšemu ali se potolažiti v objemu novega izbranca, največkrat naletijo na gluha ušesa.

Ti bi rada le zapolnila tisto praznino, ki je nastala, ko si ostala sama.

A ne glede na to, kako nadležen se ti zdi nasvet, je dobro spoznati razloge, zakaj je razmerje za tolažbo v resnici obupna ideja. Morda te bodo sledeči vendarle prepričali, da ima prijateljica prav.

Razmerje za tolažbo vodi v nova razočaranja

Žalostna, prizadeta, razočarana in jezna hitiš v novo zvezo, v kateri le težko skrivaš še prisotne občutke do bivšega. Pa naj bodo ti jeza, gnev, razočaranje ali naklonjenost. Prav zaradi vrtiljaka čustev, na katerem se vrtiš, pa odnos ne more biti ne uspešen, zato kmalu znova sledi razočaranje.

Ne vzameš si časa, da bi izbrala nekoga, ki bi lahko bil pravi zate

Ker si ne vzameš časa za razmislek še sama ne veš, kaj bi v resnici rada. Zato se spustiš v zvezo z nekom, ki ti je pač na voljo, pred tem pa ne oceniš, kakšne možnosti sploh imata. Zaslepljena s čustvi se ne oziraš na njegove lastnosti, želje in pričakovanja, za katere bi, če bi si vzela čas za premislek, kaj lahko morala priznati, da se v nobeni točki ne sovpadajo s tvojimi.

Ovira tvojo osebnostno rast

Kadar si po zaključku razmerja ne vzameš časa za objokovanje, potlačiš bolečino, ta ne izgine, temveč ostane globoko zakopana, ti pa se z njo soočaš na povsem neprimeren način in si tako ne daš možnosti, da bi postala močnejša, boljša oseba.

Na partnerja vršiš preveč pritiska

Če ti je že vseeno zase, pomisli, kako se v takšnem odnosu počuti tisti, ob katerem si ližeš rane. Vedno ima občutek, da delček tebe pripada nekomu drugemu, sooča se s tvojimi negativnimi čustvi, katerih vir ni sam in ima občutek, da ti nikakor ne more ustreči ter ti pomagati. Priznaj, da je nepošteno kogarkoli postavljati v takšen položaj.

Pričakovanja se ne skladajo z resničnostjo

Potem, ko skočiš iz ene zveze v drugo, s seboj prineseš tudi vzorce, ki so bili prisotni v prejšnjem razmerju. S tem postaviš majave temelje novega odnosa, saj ne dojemaš dejstva, da tvoj novi ni tvoj bivši, da se on do tebe obnaša drugače in da ima drugačna pričakovanja, katerih zaradi naglice nisi imela časa spoznati in prepoznati.

Zato upoštevaj tisti sicer neljubi nasvet. Po razhodu si vzemi čas za razmislek, posveti se  občutkom, strahovom ter dilemam, ozavesti svoje napake, joči, žaluj, počakaj, da se najprej na noge postaviš sama, šele nato pa začni razmišljati o tem, da bi srečo poiskala v novi zvezi. Ne zato, ker si žalostna in razočarana, temveč zato, ker si dozorela in pripravljena na svežo ljubezen.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)