Sta šla narazen? Ne naredite teh napak.

Pazite, da ne bo bolečina še večja.

6.3.2019 ob 4:20

razhod_zveza_konec_zalost_ljubezen.jpg

Ne glede na to, ali razhod pride iznenada ali je bil pričakovan, konec zveze vselej boli. V poplavi žalosti in obupa pa mnoge počno stvari, ki vse skupaj samo še poslabšajo ter prebolevanje podaljšajo. Česa, da ne bi trpeli še bolj, torej ne smete početi?

Ne igrajte, da je vse v najlepšem redu

Žalost, jeza, obup, razočaranje in tudi bes so povsem normalna čustva, ki spremljajo konec skupne poti z nekom, ki vam je ukradel in nato zlomil srce. Zato se ne pretvarjajte, da vas razhod ni prizadel. Če bi radi jokali, jočite, če bi radi izpraznili banjico sladoleda si privoščite, če ste jezni, to pokažite. Soočanje s čustvi in izražanje teh je prvi korak proti svetli prihodnosti.

Ne razmišljajte o prijateljstvu z bivšim

Morda bosta nekoč prijatelja, a takoj po razhodu o tem raje ne razmišljajte. Čustva, pa naj bodo pozitivna ali negativna, so še premočna, da bi lahko bila zgolj prijatelja. Bolje bo, da se ne vidita in ne slišita.

Ne skušajte se maščevati

Ne glede na to, kako vas je prizadel, maščevanje ni rešitev. Sprva vas bo res navdalo z novo močjo, a na dolgi rok bo pustilo grenak priokus in ne bo prineslo pravega zadoščenja. Raje, kot nazaj ter na stare zamere, glejte naprej in na nove priložnosti.

Ne razmišljajte o seksu z njim

Nikar. S tem boste samo podaljšali agonijo. Ne glede na to, zakaj o seksu z bivšim sploh razmišljate, ta nikoli ni dobra ideja in vam zagotovo ne bo pomagal pri prebolevanju. 

Ne zasledujte ga na družabnih omrežjih

Kaj počne ni več vaša stvar, zato ne sledite njegovim objavam in ne štejte novo dodanih prijateljev ali še huje, prijateljic. Prav tako se izogibajte srce parajočim zapisom na vaših profilih.  Ni treba, da pisana množica ve, kako močno vas je prizadel. Zaupajte le najožjim prijateljicam.

Pozabite na tetovaže

V obupu in razočaranju mnogi pomislijo na drastično spremembo videza. Ne glede na to, o kakšni tetovaži, novi barvi ali dolžini las razmišljate, sprejemanje odločitev, katerih posledice bodo dolgoročne, v obdobju, ko niste ravno čustveno stabilni, ni dobra ideja. Z drastičnimi spremembami počakajte vsaj mesec dni. V tem času vas bo želja po njih nedvomno minila.

Ne obupajte

Dobro, ni se izšlo. A to ne pomeni, da je konec sveta ter da nikoli ne boste našli prave ljubezni. Zagotovo boste znova srečni, le malo časa potrebujete, da se končno sprijaznite z razhodom in vsem, kar ta s seboj prinaša, ter v življenju odprete novo poglavje, v katerem boste spoznali, da se vse zgodi z razlogom in da zadeve nikoli niso tako črne, kot se sprva zdi.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 4 koraki, s katerimi bo orgazem lažje dosegljiv (nasvet spolnega terapevta) ali pa Kdaj (in kako) lahko seks pomaga rešiti zvezo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)