Obstaja sedem vrst razhoda, jih znate prepoznati?

In kako se s katerim soočiti.

26.6.2019 ob 4:20

zveza_ljubezen_seks_zenska_moski_razmerj.jpg

Za večino so konci razmerja vse prej, kot prijetni. Kako pa se po njem obnašati, je odvisno tudi od tega, za kakšno vrsto prekinitve zveze gre. Obstaja namreč sedem različnih tipov razhoda in vsak od njih zahteva drugačno okrevanje.

Soglasni razhod

Vajino razmerje je bilo sprva kot tornado. A zadnjič sta med večerjo oba prišla do zaključka, da med vama ni več prave iskrice, kaj več od neizmerne strasti pa vaju nikoli ni povezovalo. Drug drugemu se torej zahvalita za prijetne skupne urice in se znova podajta v svet zmenkov. Konec koncev ste v sebi že nekaj časa vedeli, da ste pripravljeni na ta korak.

Pričakovan razhod

On je že nekaj časa več pozornosti, kot vam, namenjal prijateljem. Vi ste bili iz dneva v dan bolj zakopani v delo, saj ste v njem iskali zavetje pred hladom, ki vas je čakal doma. Ob tem so bile njegove popoldanske aktivnosti med vama vedno jabolko spora. Skratka, že dolgo sta vedela, da ni vse tako, kot naj bi v razmerju bilo in končno je prišlo do pogovora, ki sta se mu že mesece izogibala. To, da je razhod pričakovan, sicer ne pomeni, da ne boli in kadar se znajdete v takšni situaciji, je odlična rešitev dejavnost, ob kateri boste pozabili na vse skupaj in boste vanjo vložili vso energijo. Zadajte si (z romantiko nepovezan) cilj, vse moči uperite vanj ter tako vsaj nekoliko preusmerite pozornost s srčnih ran. Prijavite se na maraton ali na delu sprejmite res velik izziv.

Nepričakovan razhod

Stvari so bile videti popolne. Potem pa iznenada, bum! Konec je! To je razhod, s katerim se je zelo težko soočiti. Praviloma zato, ker boste po njem kot nori iskali odgovore na vprašanja, kaj in kje za vraga je šlo vse tako narobe, kaj bi lahko storili drugače in v kolikšni meri ste za vse skupaj krivi sami. Najboljše zdravilo: vino. Seveda le za en večer! In druženje z najbližjimi prijateljicami, ki vam bodo pomagale na novo zgraditi omajano samozavest ter vas bodo znova spomnile, kako čudoviti v resnici ste.

Resnično grd razhod

Nista bila samo zaljubljena, temveč sta že živela skupaj. Drug drugemu zavezana. Običajno ta vrsta razhoda vključuje težke stvari, saj so posredi otroci, hiša, skupno pokojninsko varčevanje. Dogovarjanje okoli skrbništva ter delitve premoženja nikoli ni prijetno. Dolžina zveze bo nedvomno vplivala na prebolevanje. Če sta bila par deset let, boste morda primorani povsem spremeniti svoje življenje (in domovanje) da bi resnično pozdravili zlomljeno srce. Sledite načelu iz romana Jej, moli, ljubi.

Enostranski razhod

Zdi se vam, da nista na istih bregovih. Morda kdaj bosta, a trenutno je bolje, da vsak po svoje nadaljujeta življensko pot. Ne glede na to, ali ste vi tisti, ki zapušča ali je zapuščen, ta razhod boli. Močno. A ko boste predelali vsa čustva in dejavnike, ki so do njega pripeljali, boste močnejši in zrelejši. Dokler srce najbolj krvavi, pa sebe prepričajte, da se je zgodilo neizogibno in da bi bilo povsem nesmiselno odlašati.

Logistični razhod

Razmerja na daljavo so najslabša. Življenje v drugi državi, po možnosti še na drugi celini, ki traja pol leta ali več, neredko vodi v upad komunikacije in v zaključek, da tako ne gre več naprej. Pozitivna plat tega razhoda je, da se vaš dnevni ritem ne bo prav veliko spremenil (konec koncev sta skupaj preživela zelo malo časa). A morda bi bilo pametno izbrisati njegovo telefonsko številko. Sicer boste ob dveh ponoči kaj lahko padli v skušnjavo, da bi ga poklicali.

Razhod zaradi prevare

Večina, ki ga je okusila na koži, bo priznala da je ta nedvomno najhujši. Najboljši nasvet: ohranite dostojanstvo in mirno kri. Iz zveze odkorakajte z dvignjeno glavo ter ne snujte maščevanja, ki bi prineslo trenutno olajšanje, na dolgi rok pa zadalo le še globlje rane.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

PREBERITE ŠE: Pet znakov, da ne bo nikoli varal ALI Pet dokazov, da razhod ne pomeni poraza

Preberite tudi: Kaj morate vedeti, preden se spustite v zvezo na daljavo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)