Pomembna lekcija iz dvoletnega prijateljstva z uslugami (osebna izpoved)

Prijateljstvo z uslugami pogosto spremlja negativen predznak, a iz njega je mogoče povleči pomembne življenjske lekcije.

17.1.2020 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Pomembna lekcija iz dvoletnega prijateljstva z uslugami (osebna izpoved)

Prijatelja za seks, prijatelja z uslugami, razmerje brez obveznosti, mnogo je izrazov, ki označujejo zvezo, v kateri dva povezuje zgolj in edino spolnost. Torej veliko strasti, adrenalina in seksa, povsem brez visoko zvenečih obljub, obvez in pričakovanj.

Čeprav zadeva ni vedno slaba, jo velikokrat spremlja negativen predznak. Zlasti ženske, ki so vpete v takšen odnos, okolica neredko dojema kot lahkožive, neresne dame, ki se ne cenijo in si nočejo priznati, da si želijo nečesa več.

A kot je za Cosmopoiltan zapisala Jasmine Lee-Zogbessou, ki je sadove tovrstnega odnosa dve leti uživala sama, so ženske povsem sposobne ločiti čustva od seksa in uživati v zvezi brez sanj o prihodnosti v dvoje.

Prepričanje, da temu ni tako, po njenem mnenju niso nič drugega kot dvojna merila patriarhalne družbe. Kaj je njo napeljalo k razmerju z uslugami, kako je poskrbela, da se je obneslo in kaj je v njem spoznala, pa opisuje takole:

"Vedno mi je bilo povsem jasno, da lahko razmerje z uslugami pripelje do zlomljenega srca in nepotrebne drame. Kljub temu sem se pred nekaj leti spustila v takšen odnos. S prijateljem sva ob eni priložnosti skočila med rjuhe in tako je postal moj prijatelj z uslugami ter vlogo upravičeval dve leti.

Nikoli se nisem čustveno navezala nanj, nikoli nisva skupaj prespala in nikoli nisva govorila o tem, kam najin odnos vodi. Veselo, kot še nikoli poprej, sem raziskovala svojo spolno naravo.

Bolj, kot to, da si takšnega razmerja želim je tedaj veljalo, da ga potrebujem. Kajti pred tem nisem imela pojma, da je lahko seks nekaj tako čudovitega.

Razvoj dogodkov

Približno leto pred mojo zvezo sem postala spolno aktivna, a nikoli nisem doživela orgazma. Seks mi je vedno zadajal bolečino. Vselej se je začel dobro, bila sem vzburjena, na začetku je bila penetracija prijetna, a dlje, kot je trajala, bolj je bila boleča. Seveda sem zdržala do konca, vendar užitka ni bilo. Zato sem že skoraj obupala nad vsem skupaj in se hotela odpovedati spolnemu življenju.

 

Potem sem spoznala njega. Bilo je po zaključku prvega letnika fakultete. Na zabavi sem opazila sošolca, s katerim prej nikoli nisva niti govorila. Pristopila sem do njega in začela sva klepetati. Plesala sva, se šalila in si izmenjala številki. Večkrat sva se srečala in počasi so najini pogovori začeli dobivati elemente opolzke govorice. Kmalu sva šla še korak dlje.

Nova obzorja

Seks je bil prvič in vsakič naslednjič izjemen. Ne samo zato, ker sem končno doživela orgazem, on mi je pomagal stopiti iz cone ugodja, predlagal je vedno nove prijeme, eksperimentirala sva z igračkami, kar je bilo zame prvič, se snemala med seksom, se mu predajala na prepovedanih mestih, skratka, ni nama bilo dolgčas.

Vzela sva si čas in spoznavala sva telesi drug drugega, bil je glasen, zato sem si dovolila biti glasna tudi jaz, pošiljal mi je gole fotografije, jaz sem mu vračala, a ob njem nikoli nisem imela občutka, da sem nekaj primorana početi. Vse sem počela zato, ker sem si tega želela.

Neprecenljiva spoznanja

Pomembna razlika med seksom s prejšnjimi partnerji je bila res dolga predigra. Do tedaj nisem razumela, kakšna je njena vloga in kako dolga mora biti, da bi bilo moje telo res pripravljeno na penetracijo. Že prvič sem si po seksu z njim mislila: torej tako naj bi bilo vse skupaj videti.

Prijatelja z uslugami sva bila dve leti. Sicer priznam, da sem se včasih vprašala, ali bi lahko bila z njim v resnem razmerju. A ko sem dobro pretehtala razloge za in proti romantični zvezi z njim, sem vedno znova prišla do zaključka, da med nama to ne bi bilo mogoče. In to je vedel tudi on. Nisva imela prav veliko skupnega, niti se nisva dobro poznala, vse, kar naju je povezovalo, je bil dober seks.

To spoznanje mi je odprlo oči, da ni vsak, ki pride v moje življenje, moj potencialni partner in da lahko razmerje za seks v določenih okoliščinah daja več, kot resna zveza.

Zakaj je moja zveza uspela?

Zavedam sem je, da je moja pozitivna izkušnja dokaj posebna, zato sem se o njej pogovarjala s spolno terapevtko Emese Taylor in jo vprašala, zakaj se je pri meni obneslo.

"Pred tem je bil tvoj cilj zadovoljevanje seksualnih potreb drugih," mi je pojasnila. "Med seksom si čutila bolečino, ker nisi bila resnično vzburjena. Nisi imela veliko izkušenj in nisi poznala svojega telesa. Razlog, zakaj je delovalo pri prijatelju z uslugami je, da si se počutila sprejeta in si podrla svoje zidove."

In potem je povedala nekaj, kar me je povsem spremenilo:

"Ker je bil odprt in sproščen on, si se odprla in sprostila ti ter si lahko spoznavala in tudi povedala, kaj ti odgovarja in kaj ne. Ni te bilo strah njegovega odziva, konec koncev sta se samo zabavala in če bi se odločila, da se nočeta več videti, to ne bi bila težava za nobenega od vaju."

Skratka

Dojela sem, da igra komunikacija res ogromno vlogo v spolnem življenju. Po njeni zaslugi sva bila vselej oba potešena. Odkrita, sproščena ter jasna komunikacija je bila zagotovo tudi razlog, da sem z njim prvič doživela izliv.

Še sedaj v zvezah cenim in upoštevam moč besed in se s partnerji odkrito pogovarjam o svojih občutkih in pričakovanjih med seksom. Če mi kaj ni všeč, to povem. Morda se zdi zadeva povsem logična in samoumevna, a ni vedno lahko med spolnim odnosom reči ne.

Tega se je treba naučiti. In jaz sem se v zvezi s prijateljem z uslugami, tako kot tudi, da svojega užitka nikoli ne smem žrtvovati za užitek drugega, za kar mu bom vedno neskončno hvaležna."

Preberite še: Takšen je zakon brez seksa (resnične izpovedi žensk)

Morda vas zanima tudi: Najboljši seks sem doživela … z žensko (osebna izpoved)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)