Pet pravil za odlično spolno življenje

Ne dopustita, da bi se v vajino spalnico prikradlo mrtvilo.

14.4.2016 ob 1:20

par2.jpg

Spolno življenje vedno potrebuje malce začimb. Le tako nikoli ne postane dolgočasno. To je ena skrivnost srečno zaljubljenih dolgoletnih parov. Poglejte si še pet takšnih pravil, ki bodo tudi vajino intimo pomagali ohraniti na zavidljivi ravni.

Sledite nam tudi na Facebooku.

Cel dan si izkazujata ljubezen. Najbolj očiten pokazatelj zadovoljstva  s spolnim življenjem ni seks sam, pač pa tisto, kar se dogaja prej in potem. Sreča izven spalnice se ponese tudi vanjo, zato ljubezen negujta in si jo izkazujta ves dan, ne zgolj tedaj, ko si obetata akcijo. Spontani objemi, poljubi, držanje za roke, dotiki in podobno vama bodo gotovo v pomoč.

Pogovor o seksu. Ena od raziskav na temo partnerskega življenja je pokazala, da več kot partnerja govorita o seksu, pa naj bo predlaganje novih poz, pohvala spolne izvedbe, reševanje dilem glede spolnosti ali opozarjanje na morebitne težave, bolj sta zadovljna s to platjo življenja.

Ona je prva. V tej isti raziskavi je 66 odstotkov žensk povedalo, da med seksom večinoma doživijo orgazem. Najsrečnejše pa so tiste, ki jih moški do spolnega vrhunca pripelje vedno. Tisti, ki znajo svoji dragi pričarati orgazem, dobro poznajo njeno telo in njene erogene cone. In bolj, kot ona v seksu uživa, večkrat bo na volji zanj. Prav pogostost spolnega odnosa pa je še en ključen pokazatelj zadovoljstva z intimnim življenjem.

Ustvarite romantično vzdušje. Romantično vzdušje s svečami in čutno glasbo ima na spolno življenje večji vpliv, kot bi si mislili. Pravo ozračje med spolnostjo je drugi najmočnejši dejavnik spolnega zadovoljstva in je na tej lestvici takoj za močno povezanostjo med partnerjema. Romantika torej še zdaleč ni stara šola. Poskusite in videli boste, kakšen učinek ima resnično na seks.

Nove stvari. Kadar se z eno in isto osebo ljubite stokrat, lahko že najmanjša sprememba položaja pomeni veliko. Raziskava je tako pokazala, da so pari, ki preizkušajo nove položaje, spolne igračke in seksi spodnje perilo ter gledajo porno filme, veliko bolj zadovoljni s spolnim življenjem od onih, ki se novostim izogibajo. 

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)