Pet izredno neobičajnih stvari, ki škodujejo spolnemu življenju

Na spolnost negativno vplivajo nekateri res nepričakovani dejavniki.

7.10.2020 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Pet izredno neobičajnih stvari, ki škodujejo spolnemu življenju

Ste vedeli, da so hladne noge povezane s spolnim življenjem in da moški z višjim indeksom telesne mase težje dosežejo erekcijo? Kolesarjenje je zdravo iz številnih vidikov, na žalost pa ne koristi doseganju vzburjenja.

Poglejte pet dejavnikov, ki presenetljivo negativno vplivajo na vaše spolno življenje.

Hladne noge in debelost slabo vplivajo na seks

Hladna stopala otežujejo doseganje seksualnega užitka. Strokovnjaki z nizozemske univerze Groningen pojasnjujejo, da se del možganov, ki je zaslužen za spolni užitek, nahaja tik ob tistem, ki uravnava temperaturo stopal. Poskrbite torej, da vam bo vanje med seksom toplo, če ne gre drugače, pa z debelimi nogavicami.

Ena od raziskav, ki jo je povzela spletna stran Oprah.com je pokazala, da moški z višjim indeksom telesne mase erekcijo v povprečju dosežejo v sedmih minutah. Vitkejši v zgolj dveh minutah.

Razlika je posledica višje količine ženskega spolnega hormona estradiola v telesu obilnejših junakov. Na drugi strani je v organizmu vitkih moških več hormona testosterona, ki omogoča lažje in hitrejše doseganje vzburjenja.

 

Ustna higiena erekciji pomaga, kolesarjenje škoduje

Neprimerna ustna higiena slabo vpliva na spolno življenje. Kako? Moški z obolenji ustne votline, kot je denimo vnetje dlesni, imajo trikrat pogosteje težave z doseganjem erekcije v primerjavi z moškimi, ki se lahko pohvalijo z zdravimi obzobnimi tkivi. Bakterije, ki se ob slabi ustni higieni in obolenjih kopičijo v ustni votlini, prehajajo v krvni obtok, mašijo krvne žile in s tem ovirajo tudi dotok krvi v penis.

Kolesarjenje je zdravju koristno, na žalost pa zmanjšuje možnost doseganja spolnega vzburjenja pri obeh spolih. Od nekdaj je znano, da moški, ki veliko časa preživijo na kolesu, težje dosegajo erekcijo.

Teksaški strokovnjaki pa so dokazali, da tudi ženske, ki dnevno prekolesarijo 15 kilometrov ali več na običajnem dirkalnem kolesu, s svojim hobijem negativno vplivajo na občutljivost spolovil, saj zaradi sedla in položaja telesa prihaja do pritiskov na intimne predele, kar vodi v manjšo občutljivost teh.

Nekateri seksi pripomočki

Erotične igračke so dobrodošla popestritev spolnega življenja. Kako pa na seks vplivajo njihove sestavine?

Nizozemski strokovnjaki so v 85. odstotkih plastičnih spolnih igračk našli neprimerno visoko koncentracijo ftalatov. Gre za skupine kemikaliji, zaradi katerih je plastika mehkejša, na žalost pa znižujejo nivo testosterona v telesu in tako nižajo libido.

Če menite, da so prisotni tudi v vaših igračkah, jih obdajte v kondom ali si priskrbite takšne iz stekla, silikona, kovine ali porcelana.

Povzeto po portalu Miss7

Preberite še: Zakaj moškim ni več do seksa

Morda vas zanima tudi: Starost, ko ženske najbolj uživajo v seksu


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)