Moška beseda: 20 iskrenih dejstev o tem, kaj pomeni biti soprog ali partner

Dobro je vedeti, kaj vse v resnici zaobjema vloga soproga oziroma partnerja v dolgi zvezi.

29.9.2020 ob 5:35 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Moška beseda: 20 iskrenih dejstev o tem, kaj pomeni biti soprog ali partner

Predstave o tem, kaj pomeni biti soprog ali partner, velikokrat niso realne. Zato je čas za spust na trdna tla. Tudi s pomočjo junaka, ki je za Your Tango vsem moškim predočil nekaj krutih in ne ravno lepih dejstev o tem, kaj jih čaka v dolgi zvezi ali zakonu.

O dogajanju na stranišču bosta govorila več, kot ste kdaj koli pričakovali

Približno 80 odstotkov pogovorov se bo vrtelo okoli tega, kako pogosto je nekdo na stranišču, kakšno je njegovo blato, zakaj je takšno kot je in kaj storiti, da bi odpravil morebitne težave z odvajanjem.

Tudi v najbolj skladni zvezi bo denar pereča tema

Kdo služi in kdo zapravlja, kako razdeliti stroške, kdo v družinski proračun prispeva več, kam odteka denar, kateri izdatki so upravičeni in kateri ne, kakšno posojilo vzeti, kako varčevati, skratka, denar bo večna tema in glede nje ne bosta vedno na istih bregovih.

Ne glede na to, kako popolna je vaša draga, vedno vas bo na njej kaj motilo

Tiste drobne, komaj opazne stvari, ki jih je v izogib sporov bolje spregledati in o njih molčati. Pa vendar … to ne pomeni, da ne bodo obstajale.

Še vedno vas bo prosila za masažo stopal

Po napornem dnevu vam jih bo položila v naročje in brez besed pokazala, kaj pričakuje. Dobra novica: pet minut masaže stopal enkrat na mesec bo praviloma povsem dovolj.

 

Naučiti se boste morali kuhati

Kajti ne živimo več v 50-tih letih prejšnjega stoletja. Vsaj nekaj jedi boste morali znati pripraviti. 

Kadar bo le mogoče, kuhajta skupaj

Ni treba vsak dan, a ko se bosta skupaj vrtela po kuhinji in pripravljala obrok, bosta uživala skoraj tako zelo, kot bosta uživala skupaj v postelji.

Foto: Gettyimages

Vsi kosi njenega spodnjega perila ne bodo seksi

Velikokrat bo oblekla udobno spodnje perilo, nekoliko razvlečene kose, udobne velike spodnjice … ne pričakujte, da bo pod obleko vedno čipka.

Enako bo veljalo tudi za pižamo

Da bi večkrat slekla tisto razvlečeno in udobno pižamo, jo kdaj pa kdaj razveselite s seksi nočno opravo. Tako bosta zmagovalca oba.

Za pomanjkanje seksa boste krivi tudi sami

Pogostost skokov med rjuhe se bo sčasoma zmanjšala. In ne, krivde za to ne bo pravično v celoti pripisati njej. Prav toliko kot ona, boste za upad strasti krivi sami.

Po rojstvu otroka bodo dojke prepovedana cona

Prvič: dojke vaše drage po porodu nikoli več ne bodo takšne, kot so bile pred njim. In tik po rojstvu otroka bodo pripadale njemu ter bodo za vas prepovedana cona.

Biti v zvezi je bolje, kot biti samski

Vaše samsko življenje ni bilo tako popolno, kot se vam bo včasih dozdevalo. Večino časa ste preživljali po barih, v družbi ali sami ter naslednji dan premagovali posledice. Dobro se bo včasih družiti s samskimi prijatelji in se tako spomniti, da ste lahko srečni, ker ste v zvezi.

O seksu ne bo razmišljala tako pogosto, kot vi

Razmišljala pa bo o tem, kaj vse je še treba postoriti, kateri opravki jo čakajo, česa je zmanjkalo v hladilniku in kaj bo otrok jutri oblekel za v vrtec. Seks zagotovo ne bo prvi na lestvici njenih prioritet.

Vsi vaši prijatelji ji ne bodo všeč

Ne skušajte zagovarjati tistega, ki ga ne prenese. Kajti v resnici je tepec.

Vse vaše prijateljice ji ne bodo všeč

Ljubosumna bo na tiste, ki jih imate že od prej in sploh ne razmišljajte, da bi ji predstavili nove. To bi bilo zanjo kot bi vrgli atomsko bombo.

Razhajala se bosta glede vzgoje

Ne glede na to, kako složna bosta na drugih plateh življenja, ko bo šlo za vzgojo podmladka, velikokrat ne bosta našla skupnih besed. Praviloma bo ona tista, ki bo strožja in doslednejša, vi pa oni, ki bi rad kdaj mladežu pogledal skozi prste.

Popivanje s prijatelji bo z leti izgubilo čar

Sploh potem, ko bosta postala starša. Kajti spati do poznega popoldneva tedaj ne bo več opcija. Zato je dobro poznati skrajno število zdravic, ki ne vodijo v mačka.

Ne bo hotela slišati, da je druga ženska privlačna

Opazila bo, ko bo druga pritegnila vaš pogled, vendar nikar ne komentirajte njenega videza in je ne primerjajte s svojo izbranko. Sploh pa si ne drznite pripomniti, da je seksi in privlačna. 

Vsake toliko jo boste morali napoditi  iz hiše

Naj se druži s prijateljicami, naj se zabava po svoje, naj uživa v tistem, kar rada počne sama. Njej, vam in vajini zvez v prid.

Počitek ob istem času dela čudeže na zvezo

Čeprav vas še tako mika da bi potem, ko se ona odpravi k počitku, še posedeli pred zaslonom, pojdite z njo in jo objemite v postelji. Verjemite, hvaležni si boste.

Foto: Gettyimages

Spomnite se, zakaj ste se ji zavezali

Vsako nesoglasje, vsak spor in vsako zadrego lahko premaga poljub z besedami: ljubim te. Konec koncev ste se ji prav zato zavezali.

Preberite še: Sedem vrst seksa, ki se vam obetajo v dolgi zvezi ali zakonu

Morda vas zanima tudi: 15 neprecenljivih resnic iz 15-letnega zakona

 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)