Po zaslugi ljubimca sem boljša soproga (osebna izpoved)

Dobro počutje, ki ga zagotavlja ljubimec, pozitivno vpliva tudi na zakon.

6.7.2020 ob 5:30 | Foto: Alessandro Biascioli/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Po zaslugi ljubimca sem boljša soproga (osebna izpoved)

Poligamija. Zadnje čase se pogosto piše in govori o tej, za našo družbo ne tradicionalni obliki razmerja, ki tistim, ki so vpeti vanj, zagotavlja zabavo, razburljivost in pestrost.

Le redko pa je zaslediti pojasnila, kako natančno zveza z nekom, ki ni soprog ali soproga, vpliva na zakon. Zato se je Role Reboot, ženska, ki ima soproga in ljubimca, za Your Tango odločila razkriti, zakaj je prav zaradi slednjega boljša zakonska partnerka.

Takole je zapisala:

S soprogom Austinom sva poročena skoraj štiri leta, zadnji dve pa imam tudi ljubimca Jaya in moj mož to ve. Ni nobenega varanja, skrivanja in slepomišenja. Samo dobri stari zmenki, pogovori in zabava med rjuhami.

Z ljubimcem se sestajava nekajkrat mesečno, odvisno od najinih urnikov ter potreb. Trudim se, da nobena plat, ne zakonska, ne družinska in ne poklicna zaradi njega ne trpi, zato z Jayem ne preživim toliko časa, kot bi si želela.

Zakaj pa tako cenim občasne izletele izza plota, namesto da bi mirno živela v monogamiji, tako kot vsi moji prijatelji, ki štejejo 40 let ali več?

Najprej: zaradi ljubimca sem boljša soproga. Spodbudne učinke postranske dejavnosti sem se odločila razdeliti v tri, med seboj povezane kategorije, vsaka od njih pozitivno vpliva na mojo vlogo žene, zaposlene in starša.

Gre za komunikacijo, strast in sproščanje

Resna zveza zahteva trud, s čimer se bo strinjal vsak, ki je v njej. Veliko truda je namenjenega komunikaciji v smislu, da sta obe strani med pogovori slišani, razumljeni, upoštevani ter spoštovani.

Ko sva z Austinom prvič raziskovala idejo odprtega razmerja, ki vključuje ljubimca, sva se morala na tem področju izjemno potruditi. Veliko je bilo sporov, bolečine in storila sva kar nekaj napak.

Morala sva poiskati način, kako pravilno ubesediti čisto vse občutke in frustracije, kako pravilno izraziti želje in potrebe, kako skomunicirati negotovosti in kako obvladovati ljubosumje. Na srečo nama je uspelo in trud je v končni fazi nedvomno poplačan, saj sva osvojila načine komuniciranja, s pomočjo katerih sva drug do drugega lahko povsem odkrita, nikoli pa ne nesramna in žaljiva. Te komunikacijske spretnosti ne vplivajo pozitivno le na zakon temveč na vse odnose, v katere sem vpeta. Bolje se pogovarjam tudi s sodelavci in otroki.

Pa gremo na strast

Z Jayem nisva zapadla v seksualno rutino in upam, da nikoli ne bova. Ne obremenjujeva se z grdimi navadami drug drugega, ni se nama treba ukvarjati z vsakdanjimi opravili, s katerimi se mora ukvarjati resen par, ne pereva drug drugemu perila, ni nama treba razmišljati, kaj bo naslednji dan za kosilo ter kdo bo poskrbel za vrt.

Osredotočava se zgolj na lepe stvari, odkrivava vse mogoče načine potešitve, najin odnos temelji izključno na užitku. On je strasten, vešč ljubimec, rad preizkuša meje, izkorišča seksualne priložnosti in ne pričakuje nobene obveze.

V moje življenje je prinesel vznemirljivost in prevetril mojo spolnost. Druženje z njim me navdaja z neizmerno količino seksualne energije, ki jo prinašam k Austinu v posteljo. Tako smo vsi na boljšem. Resnično vsi.

In potem še sproščanje

Leta mi je terapevt svetoval, naj si večkrat privoščim mini počitnice. Sama, da bi ubežala stresu, kateremu sem podvržena vsak dan. Doma in na delu. Vendar njegovega nasveta nisem nikoli upoštevala. Kajti počutila sem se dolžna skrbeti za moža, otroke, pse, hišo, projekte … seznam je bil neskončen. Zdelo se mi je povsem neizvedljivo, da bi vse to za nekaj dni odložila, prepričana sem bila, da do tega nisem upravičena, prav tako pa tudi, da za to nimam pravega razloga.

Vse mogoče me je držalo doma, nič pa me ni vleklo stran. In čeprav sem v sebi vedela, da bi mi odmor koristil, si zanj nisem vzela časa.

Sedaj pa, ko začutim, da je stres preveliko breme in da so moji živci napeti kot strune, načrtujem noč ali dve z Jayem, ki je nekakšna protiutež za vse, kar se mi dogaja v vsakodnevnem življenju.

Že zgolj to, da pobegnem od rutine, mi pomaga najti notranji mir in vzpostaviti pogoje, v katerih sem znova prijeten in odgovoren član družine in družbe.

V njegovi družbi se spomnim, kako dihati, kako se smejati, kako prižgati iskrice v očeh. Jay me s pogovori in skrbnostjo opomni, da sem lahko ranljiva in šibka, da si zaslužim pozornost ter sočutje. Pomaga mi resetirati čustva in me pomirjeno pošlje nazaj k Austinu in družini, kjer znova lažje premagujem tegobe vsakodnevnega življenja.

Ne bi se mu odpovedala

Jay je moj trenutni ljubimec, a v podobnih odnosih sem bila že dolgo, preden sem spoznala Austina. Občasno sem skušala slediti monogamiji, a to preprosto ni delovalo. Sedaj sem prepričana, da sem prav zaradi ljubimca boljša soproga in se mu še lep čas ne bom odpovedala.

Preberite še: 12 vrst ljubimcev (in kateri je za vas najboljši)

Morda vas zanima tudi: To so neizpodbitni dokazi, da ste dobri v postelji


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)