Razkrito: Grimaldijevo prekletstvo ali zakaj člani monaške knežje družine v ljubezni nimajo sreče

Zdi se, kot bi pradavno prekletstvo preprečevalo zakonsko srečo pripadnikov monaške knežje družine.

15.6.2020 ob 10:10 | Foto: Pool New/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Razkrito: Grimaldijevo prekletstvo ali zakaj člani monaške knežje družine v ljubezni nimajo sreče

Monaški monarhi res niso pod tolikšnimi žarometi, kot je britanska kraljeva družina, pa vendar se tudi v dinastiji Grimaldi dogajajo zanimive ter ne vedno prijetne stvari. Zlasti kar zadeva ljubezni, je videti, da njene člane sreča velikokrat pusti na cedilu, za kar naj bi bilo krivo tako imenovano Grimaldijevo prekletstvo. Kaj to sploh je in kako vpliva na življenje monaških knezov, razkriva New Idea.

Prekletstvo naj bi izhajajo iz 13. stoletja, ko se je plemič Francesco Grimaldi iz Genove zatekel v Monako. Njegova družina je kasneje prevzela oblast nad območjem mestne državice, Francesco pa je bil neusmiljen do nasprotnikov in njegova vladavina je terjala veliko žrtev na grmadah. Po legendi je bilo med njimi dekle, ki jo je ustanovitelj dinastije ugrabil ter posilil, med tem, ko so jo objemali ognjeni zublji pa je zakričala: "Noben Grimaldi ne bo v zakonu našel resnične sreče."

Zdi se, da v 700-letni zgodovini vladanja njen urok še vedno visi nad knežjo družino.

Daleč v 17. stoletju je denimo soproga princa Louisa I., Catherine-Charlotte, zapustila moža in postala ljubica francoskega kralja Ludvika XIV. Več soprog članov monaške knežje družine je skozi zgodovino zapustilo svoje može. Tiste, ki so v zakonu ostale, pa so pogosto skakale čez plot.

Potem, ko se je princ Rainier III. leta 1956 poročil s filmsko divo Grace Kelly se je zdelo, da je prekletstvo izgubilo moč.

Vse do tedaj, ko je kneginja Grace leta 1982 med vožnjo izgubila nadzor nad vozilom, na klifu zapeljala s ceste in za posledicami nezgode umrla v bolnišnici. Princ Rainier se ni več poročil, umrl je leta 2005 in je pokopan ob svoji soprogi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grace Kelly Grimaldi (@alwaysgracekelly) on

V zakonu Rainierja in Grace so se rodili trije otroci, ki prav tako nimajo sreče v ljubezni.

Najstarejša, princesa Caroline je v zakonsko zvezo stopila trikrat. Prvič s pariškim bankirjem Philippom Junotom, stara komaj 21 let. Ne samo, da 17 let starejši ženin ni bil po volji staršem, njun zakon je trajal le nekaj več kot dve leti.

Leta 1983 je Caroline drugič dahnila usodni da s Stefanom Casiraghijem, s katerim ima tri otroke. Zakon se je končal tragično: Stefano je leta 1990, star komaj 30 let, umrl v nesreči z dirkalnim čolnom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by caroline-monaco-by Reni (@caroline_of_monaco) on

Tretjič se je Caroline poročila leta 1999 z nemškim princem Ernstom Augustom, pol leta po poroki se jima je rodila hči, a tudi ta zakon je vse prej kot srečen in obstaja samo še na papirju.

Princesa Stéphanie, Carolinina mlajša sestra, je leta 1995 je skočila v zakon s svojim telesnim stražarjem Danielom Ducruetom. Paru sta se rodila dva otroka, a se je zakon že po prvem letu končal.

Leta 1998 je Stéphanie rodila tretjega otroka, katerega oče je neznan, saj ga princesa nikoli ni razkrila.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Vintage Culture (@thevintageculture) on

Že od otroštva divja princesa se je sestajala tudi s poročenim dreserjem slonov in nekaj let skupaj z otroki z njim živela v cirkuški karavani, leta 2003 se je poročila s portugalskim cirkuškim akrobatom Adansom Lopezom Peresom. Zakon je zdržal vsega skupaj leto dni.

Trenutni vladar monaške knežje družine, princ Albert II. je dolgo veljal za neulovljivega playboja in je bil v središču neštetih odmevnih afer. Med drugim so ga povezovali z Naomi Campbell in s Kylie Minogue. Leta 2011 je stopil v zakon z južnoafriško plavalno šampionko Charlene Wittstock, ki pa naj bi le nekaj dni pred poroko nameravala zbežati iz Monaka. Potem, ko je izvedela, da je njen zaročenec tedaj, ko sta bila že v razmerju, postal oče otroka druge ženske.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @thedailyroyals on

Čeprav je do poroke na koncu vendarle prišlo in ima par dva otroka, je po poročanju ABC News nevesta med obredom jokala. Od žalosti in obupa ali od ganjenosti pa je drugo vprašanje.

Preberite še: Trem astro znamenjem junij prinaša ljubezen

Morda vas zanima tudi: Znaki, ki kažejo, da vajina ljubezen lahko uspe


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)