Lepa plemkinja, ki jo bolj kot kraljevi nazivi zanima modna brv

Ima boemski stil, ki ga uspešno prepleta z dvorsko eleganco.

22.6.2017 ob 5:10

amelia_wenn31105371.jpg

Že res, da so, kadarkoli se britanska kraljeva družina ob posebnih priložnostih družno pojavi na balkonu Buckinghamske palače, vse oči uprte v vojvodinjo Cambridško, princa Georga in princeso Charlotte, a v ozadju pogosto stoji 21-letna Lady Amelia Windsor, ki velja za najlepšo članico kraljeve družine.

Ko ji je lanskega februarja revija Tatler nadela ta laskavi naziv, je bilo le še vprašanje časa, kdaj se bo Amelia začela usmerjati v lepotno in modno industrijo. Njen oče je George Windsor in je starejši sin kentskega vojvode, princa Edwarda in vojvodinje Katherine. Lady Amelia je 36 v vrsti za britanski prestol, a očitno jo bolj kot kraljevi prestol zanimajo modne piste. Februarja se je sprehodila na modni reviji prestižne znamke Dolce & Gabbana in nastopila v kratkem filmu za znamko čevljev oblikovalke Penelope Chilvers. Lepotica je podpisala pogodbo z modno agencijo Storm, ki je odkrila eno najbolj uspešnih britanskih manekenk Kate Moss, agencija pa je znana tudi po tem, da dobro sodeluje z velikimi modnimi hišami kot sta Burberry in Chanel.

Da ljubko Amelio zelo zanima modna industrija je razkrila tudi v intervjuju za Vogue, ko je dejala, da si želi sodelovati tudi v drugih območjih modne industrije in biti del kreativnega procesa. »Želim si spoznati vsak aspekt modnega sveta: od proizvodnje materialov do modnih revij.« Lady Amelia pooseblja moderen, boemski stil, ki ga odlično komponira v kraljevi slog. Modni kritiki so jo celo označili za eno izmed najbolje oblečenih mladih aristokratinj na svetu. 

Ni edina, ki jo mika brv

Ni pa Lady Amelia edina plemkinja, ki jo je pritegnil blišč modne industrije. Dve leti mlajša Lady Jean Campbell, hči Colina Campbella, škotskega plemiča, je po mnenju mnogih poznavalcev nova Cara Delevingne, po žilah katere se prav tako pretaka modra kri. Pri uveljavljanju v svet mode ji z vezami in poznanstvi gotovo pomaga tudi mama Isabella Cawdorska, ki je nekdanja modna urednica Vogua. Lady Jean je posnela kampanje za Louis Vuitton, Valentino in Burberry in se pri rosnih 15 prvič pojavila v britanskem Vogue.

Med najlepše plemkinje uvrščajo tudi nečakinjo preminule princese Diane, Lady Kitty Spencer. Manekenko je oblikovalec Ralph Lauren označil za najlepše dekle na svetu. Pod okrilje jo je vzela modna agencija Storm, februarja pa se je skupaj z Lady Amelio sprehodila po modni pisti na reviji Dolce & Gabbana.

Avtorica: P. Pa. 
Foto: Getty Images, Cover Images


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)