Kdo je igralka, ki je osvojila princa Harryja?

Britanski princ Harry ima novo izbranko, ki pa nam je znana že s televizijskih ekranov.

12.3.2017 ob 6:10

1-min.jpg

Kdo je Meghan Markle? Oboževalci serije Nepremagljivi dvojec (Suits) jo poznamo kot Rachel Zane, oboževalci britanske kraljeve družine pa kot novopečeno ljubezen princa Harryja.

Konec lanskega oktobra je v rumenih medijih na Otoku odjeknila novica, da ima peti v vrsti za britansko krono novo ljubezen – ameriško igralko in aktivistko Meghan Markle. Novica je hitro zakrožila po svetu, s tem pa se je na Meghan vsulo tudi veliko breme.

Osmega novembra je Harry prek svoje predstojnice za odnose z javnostmi nagovoril medije in občinstvo, naj spoštujejo zasebnost njegove nove izbranke, saj ga skrbi za njeno varnost, s tem pa potrdil govorice, da sta par. Na Meghan so se ob novici namreč vsule rasistične opazke, kar je Harryja zelo ujezilo, saj ima Meghan temnopolte korenine.

3-min.jpg

Ljubezen čez lužo

35-letnica je bila rojena v Kaliforniji, zaradi snemanja serije Suits pa je trenutno stacionirana v Torontu. Iz Kanade je tako zadnjih nekaj mesecev pogosto priletela v London, s princem pa sta se pred paparaci neuspešno skrivala na ulicah britanske prestolnice. Januarja jo je Harry predstavil svoji svakinji vojvodinji Kate in nečakinji princesi Charlotte, prav te dni pa naj bi se skupaj udeležila poroke njegovega prijatelja na Jamajki.

Ločenka, ki smo jo v Suitsih gledali v spodnjem perilu

A kaj si o njej misli konzervativna kraljica Elizabeta? Zapeljiva igralka v izjemno uspešni odvetniški seriji Suits namreč igra Rachel, ki pa je pred kamero pogosto pokazala več, kot bi bodoča princesa morda smela. Poleg tega je igralka tudi ločena – le po dveh letih zakona se je leta 2013 ločila od Trevorja Engelsona, s katerim sta bila sicer skupaj od leta 2004. Igralka je delala tudi kot model, ima pa tudi svojo spletno stran The Tig, na kateri najdete vsebine o potovanjih, dekorju, kulinariki, modi in lepoti.

2-min.jpg

Humanitarka, ki je všeč tudi princu Williamu in vojvodinji Kate

A brez skrbi, Meghan je tudi zagrizena borka za človekove pravice, kot humanitarka in ambasadorka World Vision Canada, se je v sklopu kampanje za pitno vodo v ogroženih krajih ravnokar vrnila iz Ruande. Pred kratkim je obiskala tudi Afganistan, kjer je izkazala podporo ameriških vojakom in njihovim družinam. Za UN je spregovorila tudi o pomembnosti spolne enakopravnosti, borila pa se je tudi proti temu, da je menstruacija še vedno tabu tema.

Kot kaže, ima par vso podporo princa Williama in vojvodinje Kate, kaj o zvezi meni kraljica, pa bomo zagotovo izvedeli kmalu, saj britanski mediji že šušljajo o njuni zaroki.

RTX2ZPFE-min.jpg

Se sploh smeta poročiti?

Toda – ali britanski dvor sploh dovoljuje ponovno poroko? Zgodovinsko gledano se člani kraljeve družine ne smejo poročati z ločenci, saj je cerkveni zakon neprelomljiv. Leta 1955 se je ljubezni z ločencem odrekla princesa Margaret, Elizabetina sestra. Še pred tem je krono zavrnil njun stric, ki se je namesto, da bi ostal kralj, raje poročil z ločenko. Na srečo sta kraljeva družina in cerkev desetletja zatem zakon modernizirala – leta 2005 je kraljica Elizabeta dovolila poroko princa Charlesa in ločenke Camille Parker Bowles. Meghan in Harry se torej smeta poročiti, a uradno mora zakon najprej odobriti kraljica Elizabeta.

Avtor: Maja Fister

Foto: IMDb, Reuters


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)