Pet napak na družabnih omrežjih, ki škodujejo zvezi

Nekatera obnašanja na družabnih omrežjih lahko močno ogrozijo uspeh razmerja.

26.7.2022 ob 9:00 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Pet napak na družabnih omrežjih, ki škodujejo zvezi

Zagotovo družabna omrežja ne bodo izginila. Vsaj ne prav kmalu. Kar pomeni, da se je treba nanje privaditi in spoznati vse njihove pozitivne ter negativne učinke na življenje na sploh ter tudi na intimne odnose.

Kajti nekatera, z njimi povezana obnašanja, še kako škodujejo zvezi. Katera so zanjo lahko usodna, opozarja Your Tango.

Pretiravanje z deljenjem

Morda želite vse, kar se vam zgodi lepega, deliti s kar najbolj širokim občinstvom.  Zato pridno nizate objave glede vsega, kar se vama dogaja. Vaši profili so polni posnetkov ter zapisov z izletov, potovanj, ne manjka intimnih trenutkov znotraj doma.

A pozor: nekateri so bolj kot drugi naklonjeni temu, da njihove podvige spremljajo množice na družabnih omrežjih. Zato je glede tega vsekakor nujen pogovor. Morda vaš partner ni tako navdušen nad objavami, kot ste sami.

Nič ni narobe, če ne stojita na istem bregu, pomembno je, da mnenje drug drugega upoštevata in skleneta nekakšen kompromis, ki bo odgovarjal obema. Sicer bodo objave kaj hitro postale jabolko spora.

Pretirano posvečanje družabnim omrežjem

Če boste v trenutkih, ki naj bi jih namenila drug drugemu preverjali, kaj se dogaja na družabnih omrežjih in namesto, da bi se pogovarjala ter si zrla v oči, vi imeli oči uprte v svoj telefon, bo partner dobil občutek, da ga odrivate od sebe.

Upravičeno, kajti priznajte, tudi vam ne bi bilo prijetno, če bi nekdo več pozornosti kot vam namenjal vsebinam na spletu. Še huje bi bilo, če bi medtem, ko naj bi se posvečala drug drugemu, zrla vsak v svoj telefon.

En od pogojev za zdravo razmerje je kvalitetno preživljanje skupnega časa. Brez takšnih in drugačnih motenj. Tudi brez družabnih omrežji.

Ohranjanje stikov z bivšimi s pomočjo družabnih omrežji

To lahko zvezo pripelje do neslavnega konca. Fotografije vas in bivšega so nekje na spletu ter vsake toliko se vam prikažejo na različnih omrežjih.

Tako pač je in s tem ni nič narobe, če niso spomini povod za navezovanje novih stikov, obujanje preteklosti ter celo spogledovanje.

Zato se prepričajte, da se vaš dragi zaveda, da so čustva do bivšega pozabljena. Prav tako nima nobenega smisla komentirati objav nekdanje ljubezni ali se kako drugače ukvarjati z njimi.

Preverjanje družabnih omrežji pred spanjem

Znova: če se boste pred spanjem namesto partnerju posvečali objavam na družabnih omrežjih, se bo on počutil zapostavljenega in še: enako bi se v obratnem primeru počutili vi.

Skratka, z brskanjem po telefonu v postelji ne boste ogrožali le vašega spanca, temveč tudi odnos.

Uporaba družabnih omrežji za skrivanje negotovosti

Le kdo si ne želi biti v popolnem razmerju? Ali ga vsaj na zunaj predstavljati kot takšnega. A dejstvo, ki bi se ga morali zavedati vsi je, da popolnih zvez preprosto ni in da ima vsak odnos svoje vzpone ter padce.

Tako, kot je treba slaviti vzpone, se je treba spopadati s padci, ne pa teh pometati pod preprogo in jih skrivati za objavami, ki v svet pošiljajo sliko popolnega para ter takšne zveze.

Z zakrivanjem problemov žal prav nič ne koristite zvezi. Nasprotno, kaj lahko ji boste škodovali v tolikšni meri, da težav, kljub idealiziranju ljubezni na spletu, v resničnem svetu ne bo več mogoče odpraviti.

Preberite še: Kako fotografije, ki jih objavljate na družabnih omrežjih, razkrivajo vaš značaj

Morda vas zanima tudi: 13 sprememb, ki jih prinaša slovo od družabnih omrežjih


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)