Pet poti, da bo naslednja ljubezen res prava

Če se vedno znova ujamete v zvezo, ki vam ne zagotavlja pričakovane sreče, je čas, da nekaj spremenite.

17.9.2020 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Pet poti, da bo naslednja ljubezen res prava

Ste se pravkar razšli z nekom, ki je bil povsem napačna izbira za vas? Tako kot se vam je to zgodilo že večkrat poprej? Torej ni dvoma, da se vedno znova ujamete v zanko, imenovano gospod napačni.

Ker si nedvomno zaslužite srečo je čas, da spoznate, kje se zadeve zataknejo in nekaj spremenite. S pomočjo petih namigov Your Tanga boste končno našli varen pristan ob gospodu pravemu.

Spoznajte (resnično spoznajte) kaj bi radi

Ko kupujete novo obleko, nov avto ali nov dom, natančno veste, kaj bi radi. Od tega ne odstopate ker veste, da če bi kupili tisto, kar je na voljo, a se ne sklada z vašimi pričakovanji, ne bi bili zadovoljni. Zato iščete, tehtate in ne sprejemate kompromisov. Vsaj ne večjih.

Pa ste tudi, ko gre za zvezo, tako dosledni in neomajni?

Preden osnujete novo, se vprašajte, kaj bi sploh radi. Kaj od sočloveka pričakujete, česa si v njegovi družbi nadejate, kakšna so vaša merila in katerih ne bi za nobeno ceno spustili. Ter upoštevajte vsa. Od videza, do načina življenja, obnašanja in predvsem to, kako srečni in zadovoljni ste v družbi nekoga, ki je ujel vašo pozornost.

Prvi korak do srečne zveze in gospoda pravega je dobro poznavanje svojih želja in pričakovanj. Še enkrat: dobro poznavanje. 

Zazrite se v preteklost

Zagotovo poznate frazo, da se zgodovina ponavlja. In velikokrat se. A ne sama po sebi, temveč zaradi ponavljajočih se dejanj, za katera smo odgovorni sami.

Zato se za trenutek ustavite, se spomnite, kje se je zalomilo v prejšnjih zvezah in tudi, katere skupne lastnosti so premogli vsi gospodje napačni, ki ste jih v življenje spustili do sedaj. Napišite na list papirja vse njihove slabe lastnosti in priznati si boste morali, da so bile nekatere skupne vsem.

Ter v preteklosti ravnajte in izbirajte drugače.

 

Ne ignorirajte rdečih zastavic

Rdeče zastavice so stvari, ki jih opazite, vam niso všeč in zbujajo skrb. Velikokrat pa jih namenoma ali ne namenoma spregledate.

Morda nekdo ni bil prijazen do mame, ni znal z denarjem, ni zmogel zadržati službe, ni maral vaših prijateljev in še bi lahko naštevali.

Ne glede na to, kaj je v vas zbudilo nelagodje in dvom, nikoli si pred rdečimi zastavicami ne zatiskajte oči.  Kajti zagotovo ne bodo izginile, boste pa prav zaradi njih na koncu znova nesrečni.

Poslušajte prijatelje

Kolikokrat so vam prijatelji namignili, da nekdo ni pravi za vas? In kolikokrat ste jih dejansko poslušali ter upoštevali njihova opozorila? Najbrž bi se odgovor na prvo vprašanje glasil: velikokrat. In na drugega: nikoli.

Škoda, kajti prijatelji vas dobro poznajo in na vaš odnos z nekom gledajo skozi oči objektivnosti, česar vi, vsaj na začetku zveze, žal niste sposobni.

Zato bi jih morali upoštevati. Ne, oni niso ljubosumni in zavistni. Oni vam privoščijo vse najboljše. Tudi na dolgi rok, ne le tedaj, ko v vašem trebuhu plešejo metuljčki.

Ne bojte se biti sami

Na tej točki se lahko povežemo z vsemi prej naštetimi: strah pred samoto je en najpogostejših vzrokov za razmerje z napačnim. Zaradi njega ne samo, da na vrat na nos hitite v novo zvezo, zaradi njega prav tako spregledate vse rdeče zastavice, ne poslušate prijateljev, se ne ozirate na napake iz preteklosti in na koncu pristanete v zvezi, ki vas ne osrečuje.

Zato se ga znebite. Naučite se živeti sami, uživajte v vsemu, kar prinaša samski stan, bodite zadovoljni v svoji družbi ter cenite tisto, kar vam vsak dan namenja življenje. In zagotovo vam bo ob upoštevanju prej naštetega pripeljalo tudi gospoda pravega.

Preberite še: Tega zaljubljen moški nikoli ne počne

Morda vas zanima tudi: Šest opozoril, da ne bosta zmogla rešiti težav (in je razhod najboljša pot)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)