Osem stvari, ki jih zanj ne smete spreminjati

Od vrednot do stališč in hobijev.

23.9.2016 ob 9:20

nasmeh_shutterstock_263247977.jpg

Res je, da so kompromisi temelj vsake dobre zveze, prav tako pomembno pa je poznavanje svojih meja, preko katerih za nobeno ceno ne gre stopiti. Kajti obstajajo stvari, ki jih njemu na ljubo bi smeli spreminjati. Ljubezen gor ali dol. Poglejte, kaj imamo v mislih.

Več dejstev o intimi poiščite na Facebooku

Svojih stališč in verovanj

Lahko gre za vero, lahko za načela, norme, politično prepričanje. Vse to je del vaše osebnosti in nikoli jih ne bi smeli spreminjati zgolj zanj. Ne glede na to, kako močno ga želite navdušiti. Če to on od vas to pričakuje ali celo zahteva, ga brez pomisleka pustite.

Svojih vrednot

Morda so vas starši učili, da se pred poroko vzdržujte seksa ali ste zrasli v prepričanju, da boste spoznali fanta, se poročili, imeli družino in ostali doma z otroci, ter se povsem posvetili skrbi zanje. Kakršne koli so vaše vrednote, ostanite jim zvesti. In vedite, nihče, ki vas ljubi, ne bo pričakoval, da bodo te zaradi njega postale drugačne.

Svoje teže

Ko vas je spoznal ste bili malce obilnejši, ker pa ste bili prepričani, da mu boste vitki bili bolj všeč, ste takoj vžgali strogo dieto, začeli noro telovaditi in se odpovedali vsem drobnim sladkostim. Če to drži, resno ogrožate zdravje. Če vas ljubi, vas v takšnem početju ne bo podpiral pač pa vas bo skušal usmeriti v zdrav način prehrane in stila življenja, cenil takšne kot ste, teža pri tem ne bo igrala ključne vloge.

Svojega videza

Radi imate kavbojke, majice in superge. In s tem ni prav nič narobe. Narobe bi bilo, če bi zgolj zanj povsem spremenili svoj stil oblačenja, ličenja, pričeske in vse, kar ste nekoč cenili (ter po tihem še cenite) zavrgli zgolj zaradi »ljubezni«.

enaka.jpg

Svojih hobijev

Radi imate rock glasbo, kavo, plavanje in kriminalke. On ima rad motorje, smučanje in rap. Prav je, da imata različne interese, napačno pa bi bilo, če bi jih spreminjali ter se zgolj podrejali njegovim, svoje pa povsem zanemarili. Raje se kaj naučite tudi iz njegovih hobijev, a v osnovi ostanite zvesti svojim.

Prijateljev

Druženje z njimi vam lahko prepove le, če ti na vas vplivajo slabo. Če ne, se z njimi lahko zabavate ne glede na to, kaj si on o njih misli, kako močno jih ne mara in s kakšno vnemo jih zavrača. Vaši prijatelji so vaša izbira in tu so bili veliko prej, preden sta se vidva sploh spoznala.

Družine

Nje seveda ne morete zamenjati, a njemu na voljo je ne bi smeli zapostavljati. Pravi moški vas nikoli ne bo postavil v situacijo, v kateri bi morali izbirati med njim in svojimi sorodniki. Za nobeno ceno torej ne prekinite stikov z družino ne glede na to, kako zaljubljeni ste. Njeni člani so bili z vami preden ste se zaljubili in bodo ob vas tudi, ko bo on vaš bivši. Če vas skuša od njih odvrniti, naj to čim prej postane.

Svoje osebnosti

Ne spreminjajte svojih lastnosti samo zato, da vas bo ljubil bolj. Če boste ob njem igrali nekaj, kar resnici niste, se bo zaljubil v namišljeno osebo in vas sploh ne bo imel priložnosti spoznati. Zato bodite sproščeni in samozavestni v svoji koži. Če ima s tem težave, naj odide.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)