Osem stvari, ki jih je nemogoče spremeniti pri partnerju

So stvari, ki jih morate pri partnerju preprosto sprejeti, kajti spremenili jih zagotovo ne boste.

5.11.2021 ob 5:05 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Osem stvari, ki jih je nemogoče spremeniti pri partnerju

Ključ uspešnih in stabilnih zvez je medsebojno sprejemanje dveh oseb. Kar pomeni, da je včasih treba zamižati na kakšno oko in se sprijazniti s stvarmi, ki vam niso najbolj všeč.

Če tega ne zmorete, v določenih primerih lahko kaj spremenite, v določenih žal ne. Osem stvari, ki jih pri partnerju ne morete spremeniti, za Daily Mail razkriva seskologinja in terapevtka Tracey Cox.

Kar pomeni: če vas res močno motijo, razmislite o tem, ali je sploh pametno ostati v zvezi.

Težave z odvisnostjo

Statistike kažejo, da se iz krempljev odvisnosti, pa naj gre za prepovedane droge, alkohol, kajenje ali karkoli drugega, izkoplje le približno deset odstotkov zasvojenih. Kar je zelo malo.

Ljudje pogosto verjamejo, da se bo nekdo zaradi njih otresel zasvojenosti. Vendar je to zmotno prepričanje. Če je torej vaš partner odvisen, mu lahko stojite ob strani in pomagate pri premagovanju pekla, a končni rezultat temelji zgolj in samo na njem samem.

Ključne značajske črte

Značaj je deloma podedovan, deloma se oblikuje skozi celoten proces vzgoje in odraščanja. Nekaterih vzorcev, ki jih osvajamo skozi celo življenje, se je domala nemogoče znebiti.

 

Ne trudite se torej spreminjati osnovnih značajskih črt nekoga. Kajti ostale bodo take, kot so. Pa naj vam gredo še tako na živce.

Odnos z družino

Lahko je on mamin sin, lahko je ona očetova punčka. Lahko se nekdo z družino ne razume ali je z njo res tesno povezan.

Kakršenkoli je odnos nekoga s primarno družino, nastajal je skozi dolgo zgodovino in v osnovi bo vedno ostal enak. Morda res ne v takšni intenziteti, a temeljev zagotovo nihče ne bo spremenil.

Priljubljeni hobiji

Naj vam gre še tako na živce, da vsak teden s prijatelji igra nogomet, namesto da bi bil z vami, da je knjižni molj ali da obožuje filme, to so hobiji, s katerim nihče nikomur ne škoduje in ima vsak pravico do njih.

Zato ne vztrajajte, da bi jih moral opustiti. Nima smisla. Pa tudi utemeljene podlage ne.

Religija

Religija in odnos do nje naj bi bila ena prvih tem pogovorov z nekom, s katerim nameravate splesti gnezdo. In če glede te nista na istem bregu, se vprašajte, ali je vredno razmišljati o razmerju.

Kajti osnovna stališča o religiji se le redko spremenijo. Res je, lahko se, a zgolj zaradi notranjih vzgibov in ne zaradi zunanje prisile. V kakršnikoli obliki.

Odnos do varanja

Tudi to naj bi bila ena prvih tem pri spoznavanju dveh. Ljudje imamo na prevaro različne poglede. Prav tako je varanje za nekoga nekaj, za drugega popolnoma nekaj drugačnega.

Kako vidva gledata na te zadeve, je stvar vzgoje in morale. A le, če imata podobna stališča, lahko uspeta. Kajti zaradi partnerja jih ne bo nihče spreminjal. Vsaj ne na dolgi rok.

Način komunikacije

Eni so bolj tihi, eni bolj zgovorni. Eni povedo vse sami, iz enih je treba vse vleči. Eni nimajo dlake na jeziku, eni vse zavijajo vato.

Skratka, vsak komunicira po svoje, način komunikacije sočloveka je treba poznati, ga spoštovati in razumeti, nesmiselno pa je verjeti, da se bo spremenil.

Libido

V začetni fazi zveze je še kako živahno v postelji, potem se zadeve umirijo. Včasih malce manj, včasih kar malo preveč. Odvisno pač od libida nekoga.

Kakšen ta je, je pogojeno z več dejavniki, a dejstvo je, da če nekomu ni do seksa vsak dan, tega še tako seksi in zapeljiv partner ne bo spremenil. Kajti libido je veliko več, kot zgolj odziv na zunanje dražljaje.

Preberite še: 7 ljubezenskih lekcij iz toksične zveze

Morda vas zanima tudi: To je v ženskih očeh partnerjeva najprivlačnejša lastnost


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)