Osebna izpoved: Zakaj vedno seksam na prvem zmenku

Tudi dejstvo, da je življenje kratko, je lahko razlog za seks na prvem zmenku.

8.10.2021 ob 5:05 | Foto: Artem Peretiatko/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Osebna izpoved: Zakaj vedno seksam na prvem zmenku

Seks na prvem zmenku, da ali ne. Večna dilema, za katero ni enotnega odgovora. Je pa Daily Star povzel izpoved dekleta, ki z njim nima nobenih težav. Kajti, kot pripoveduje 23-leta Chloe, je življenje prekratko, da bi odlašali z radostmi, ki jih prinaša.

Nesmiselno se je pretvarjati

"Zakaj bi se z nekom, ki mi je res všeč, samo družila? V večini primerov je vendarle obema povsem jasno, da si želiva seksa. Nesmiselno se mi zdi igrati in se pretvarjati zgolj zato, ker naj bi se držali nekih pravil. Denimo tistega, ki govori, da je s seksom treba čakati vsaj do tretjega zmenka. Pozabite nanj. Življenje je prekratko," je povedala Chloe, ki svoje kandidate za zmenke premišljeno izbira in že med prvim stikom preveri, ali seks sploh je opcija:

"Seveda je videz pomemben, kajti ne bi seksala z nekom, ki mi vizualno ni všeč. Zato se povezujem le z moškimi, ki so prijetni na pogled, med pogovorom preko spleta ugotovim, če je med izbranim kandidatom in menoj iskrica, šele nato se dogovorim za zmenek v živo. Skratka, lahko bi rekla, da je prvo srečanje v živo v resnici že vsaj četrti, peti zmenek."

Svoje partnerje Chloe spoznava na eni od spletnih strani za zmenke: "Raje imam strani, za katere vem, da bo na njih seks kmalu prišel na dnevni red. Splošnih strani za spoznavanje, kot je denimo Tinder, ne uporabljam. Tam si z nekom brez akcije lahko dopisujem tudi leta."

Zadnji podvig na prvem zmenku je doživela pred nedavnim in sicer z moškim, ki se je nekoliko ujel v dolgočasnem zakonu, v katerem s soprogo seksata enkrat na teden vedno ob istem času in na enak način. Hotel je nekaj novega, drugačnega: "Popila sva nekaj pijač in se zapeljala do hotela, kjer sva skočila med rjuhe."

Kaj meni stroka

Takole je seksologinja Jessica Leoni komentirala celotno zadevo: "Strinjam se s Chloe. Življenje je prekratko, da bi se, kadar nam je nekdo resnično všeč, omejevali s pravili. Vse več je parov, ki pozablja na tradicionalno smernico: trije zmenki, šele nato postelja. Če obstaja močna privlačnost, vanjo skočijo čim hitreje. Kar pomeni velikokrat že na prvem zmenku."

Seks na prvem zmenku ni najboljša ideja, saj se preskoči obdobje spoznavanja in se izgubi velik del romantike. Prav tako na takšen način ostaja večja možnost za prenos spolno prenosljivih bolezni.

"Obstajajo pari, ki seksajo na prvem zmenku in osnujejo povsem stabilno zvezo, obstajajo pari, ki s seksom odlašajo, pa jim na koncu ne uspe. Statistike tako ali tako pričajo, da večina prvih zmenkov ne pristane v razmerje ne glede na to, ali se seks zgodi ali se ne. Tudi čakanje z njim ne obljublja uspešne zveze," je povedala tudi Laurel House, avtorica knjige Pozabite na pravila (Screwing the Rules).

Mnogi terapevti ne glede na to vendarle menijo, da seks na prvem zmenku ni najboljša ideja, saj se preskoči obdobje spoznavanja in se izgubi velik del romantike. Prav tako na takšen način ostaja večja možnost za prenos spolno prenosljivih bolezni.

Zanimiva statistika

Je pa res, da raziskave kažejo, da se vse več žensk odloča za intimo na prvem srečanju in da je zadeva povezana tudi s starostjo. 12 odstotkov starih od 24 do 27 s takojšnjo akcijo nima nobenih težav, 53 odstotkov jih raje počaka do tretjega srečanja.

Odstotek žensk, starih 30 let, ki bi bile pripravljene na seks na prvem ali drugem zmenku pa je višji, zanj je približno tretjina v tej starosti.

"Dejstvo je, da naj bo seks na prvem zmenku povsem vajina odločitev. To je individualna zadeva, kajti vsak ima o njej svoje mnenje in pravico do njega. V vsakem primeru pa bodite previdni in uporabljate zaščito," opozarja Luke Pomaro, en od upravljalcev spletnega portala za spoznavanje. 

Preberite še: Kako začeti pogovor s simpatijo na spletu?

Morda vas zanima tudi: Ženske spregovorile, v katerih pozah najtežje doživijo orgazem


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)