Dimenzije vagine: Kaj je malo, kaj veliko in kaj povprečno

Najbrž ste se tudi sami že kdaj spraševali, kako velika je povprečno velika vagina.

22.9.2021 ob 5:15 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Dimenzije vagine: Kaj je malo, kaj veliko in kaj povprečno

Velikost ženskega spolnega organa je nedvomno zavita v gostejšo tančico skrivnosti kot velikost moškega spolovila. Kajti dejstvo je, da se o dimenzijah penisa pogosto razpravlja, o tistih vagine pa se praktično nikoli ne govori.

Če tudi vas zanima, kakšne so povprečne dimenzije ženskega zaklada, berite naprej. A še prej si zapomnite, da ne glede na to, v kolikšni meri vaša vagina od njih morda odstopa, popolna je prav takšna, kot je.

Vaginalni kanal

Glede na rezultate raziskave, v kateri je sodelovalo 200 pripadnic nežnejšega spola, vaginalni kanal v povprečju meri 9,6 centimetrov, širok pa je od 2,5 do 3,5 centimetrov.

Velike sramne ustnice

Spadajo med zunanje dele ženskega spolovila in obkrožajo male sramne ustnice. V povprečju so dolge 8,1 centimetrov. Je pa razpon, v katerega padejo, dokaj velik: najmanjše izmerjene so merile 4,5, največje pa 11,5 centimetrov.

Velikost velikih sramnih ustnic ni prav nič povezana z dolžino vaginalnega kanala, se pa s staranjem ženske nekoliko zmanjšajo.

Male sramne ustnice

Imenujemo jih tudi notranje in obkrožajo samo vaginalno odprtino. Zanimivo je, da je leva v povprečju malo širša od desne. Povprečna širina prve znaša 2,1 druge pa 1,9 centimetra.

Tudi po dolžini nista povsem enaki: leva je v povprečju dolga štiri in desna 3,8 centimetrov. Dimenzije malih sramnih ustnic niso v nobeni povezavi z dimenzijami vaginalnega kanala.

Klitoris

Tako kot pri drugih delih spolovila, tudi pri tem obstaja velik razpon v velikosti od ženske do ženske. Edina naloga tega organa, katerega večina je sicer skrita v telesu in zato očem nevidna, je zagotavljanje spolnega zadovoljstva, povprečna širina vidnega dela znaša 0,8 centimetra (razpon vse od 0,2 do 2,5 centimetra)

Povprečna dolžina vidnega dela klitorisa je 1,6 centimetra, njegov razpon se giblje med 0,4 in štirimi centimetri.

Ne glede na dimenzije velja, da velikost ne vpliva na intenziteto zadovoljstva, ki ga zagotavlja njegovo razvajanje.

Povzeto po portalu 24.sata

Preberite še: Devet neverjetnih dejstev o vagini, ki jih niste poznali

Morda vas zanima tudi: Kajenje, uporaba mila (in druge reči, s katerimi škoduješ zdravju svoje nožnice)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)