Osebna izpoved:

Varanje je nesprejemljivo, prevarante vsi obsojajo, a dejstvo je, da je določene lekcije mogoče osvojiti prav s skokom čez plot.

20.7.2019 ob 4:20

zenska_kava_okno_micna.jpg

"Sedela sva dovolj skupaj, da sem čutila toploto njegovega telesa. Med nama je bilo tisto nekaj, kar bi lahko imenovali kemija ali neustavljiva privlačnost. Magnetizem, energija, ki je ni bilo mogoče zanikati. Brez besed sva vedela, kakšno bo nadaljevanje srečanja. In zgodilo se je neizbežno. S čimer ne bi bilo nič narobe, če takrat, ko sva se intimno spoznala, ne bi bila v razmerju s tedanjim fantom Mattom, najinim skupnim prijateljem," se je za Cosmpolitan izpovedala Maggy in priznala, da to ni bila njena edina izkušnja z varanjem:

"Nasprotno, varala sem vsakega fanta. K Davidu sem, ne vem več, s kakšnim izgovorom, prišla zgodnjega poletnega večera. Nisem vedela, kako se bo večer končal. Lahko se ne bi zgodilo nič, a se je.

Preden me začnete obsojati, morate vedeti nekaj: Z Mattom sva v prvih dveh letih razmerja seksala vsak dan. Celo večkrat na dan. Potem pa je vse skupaj zamrlo, nisem več imela ne volje ne potrebe po seksu in nekega večera me je pogledal ter mi navrgel število dni, ki so pretekli od najinega zadnjega skoka med rjuhe.

Zamislila sem se: bila sem v najbolj pohotnih letih mojega življenja in zagotovo je bilo nekaj narobe z mano. Stara sem bila 22 let in v prepričanju, da se moram spremeniti, razmišljala celo o obisku terapevta.

Sploh nisem pomislila na to, da z mojim libidom ni nič narobe, temveč si le ne želim seksa s Mattom.

Način, kako je beležil sušne dneve, je bil zame neke vrste grožnja, s skokom čez plot pa sem dokazala, da sem povsem običajna ženska z zdravim spolnim poželenjem. Tedaj sem prvič varala.

par_seksi_poljub_micna.jpg

Vem, da je varanje nekaj grdega. Velik ne, moralno nesprejemljivo in zavedam se, kako lahko uniči odnose. En mojih staršev je varal drugega, zato se je njun zakon končal z ločitvijo. A kljub temu sem bila nezvesta vsem trem mojim resnim fantom.

Moja morala ni čisto na dnu, nerada lažem in po vsaki prevari sem resno zvezo kmalu končala. A da bi rekla, da mi je žal za to, kar sem počela? Ne. V resnici mi ni.

Kajti prav zaradi omenjenih izkušenj sem v dvajsetih veliko spoznala o svoji seksualnosti.

Vroči poljubi, objemi in seveda seks tisto noč v Davidovi postelji so namreč pripomogli k zaključku, da moram zvezo, v kateri sem bila, končati. Da ne pelje nikamor. Hkrati sem spoznala, da z mojim poželenjem ni nič narobe, česar me je bilo najbolj strah. Še vedno sem čutila mravljince, vzburjenje, moje telo se je močno odzivalo na dražljaje in sledilo toku dogodkov. Le ne tedaj, ko sem bila z Mattom.

Mislim, da bi se najino razmerje vleklo veliko dlje, če ga ne bi prevarala. Oba bi bila v njem nesrečna in bi se po daljši agoniji vendarle razšla. Zato na prevaro nisem gledala kot na nekaj slabega, temveč kot na nekakšen pospeševalec dogodkov.

Z Davidom nisva postala par, mi pa je pomagal razumeti, kaj kot ženska lahko vzamem in kaj lahko dam.

Druga epizoda

Naslednjič sem varala v temnem zakotnem kotičku lokala. Fanta, s katerim sem se tedaj sestajala, recimo mu Adam, ni bilo z mano, bil pa je tam prijatelj Kevin. Potem, ko sva zvrnila nekaj kozarčkov, sem mu razlila dušo in povedala, kaj v zvezi ni tako, kot naj bi bilo. Ljubila sem Adama, hotela sem biti z njim, ampak najino spolno življenje je šepalo. Seksala nisva že nekaj mesecev. Skušala sem se z njim o tem pogovoriti, a nisva našla rešitve. Močno sem ga ljubila in prepričevala sem se, da je najina zveza tudi brez spolnosti lahko lepa.

Saj ne potrebujem seksa tako močno, kot sem mislila, da ga, sem si govorila. Dekleta lahko živimo brez. A tistega večera v baru sem morala priznati, da sem si ves čas lagala. Po nekaj plesih sem si želela dotikov povsod po telesu. Želela sem več. In več sem tudi dobila.
Povlekla sem Kevina k sebi, ga začela noro poljubljati, za trenutek sva se ustavila, se pogledala, se odmaknila od družbe in se vrnila nazaj, kot da se ni zgodilo nič.

A krivda je v tem primeru storila svoje. Ko sem se vrnila k Adamu, sem se počutila umazano, osramočeno. Le najboljši prijateljici sem povedala, kaj sem storila.

Na srečo ne ni obsojala, mi pa je pomagala dojeti in razumeti, kako močno potrebujem seks. Da brez njega ne morem živeti. V kolikor bi lahko, se ne bi spustila v takšno dejanje.

Naredila sem, kar sem mislila, da je prav: prevaro sem priznala Adamu in se z njim razšla. Ni mi bilo lahko. Dolgo sem jokala za njim, v žalovanju celo zbolela, a vendarle prebolela in čeprav so bili trenutki, ko sem varanje obžalovala sem v končni fazi dojela, da se je zgodilo z razlogom, da je bilo logična posledica odnosa, v katerem mi je nekaj manjkalo in da sem sebi, morda pa tudi Adamu, s tem storila uslugo.

zenska_kava_stol_okno_sanjarjenje_micna.jpg

Večkrat sem pomislila na citat iz romana Brit Bennett z naslovom Matere: Ženska večino življenjskih mejnikov prehodi z bolečino.

Kajti vsakič, ko sem varala, sem čutila bolečino, vendar v produktivnem smislu. Nezvestoba me je vedno pognala naprej. Z njo sem prestopila še en mejnik, ki sem ga očitno morala.

Ob Davidu sem spoznala, da je strast, kadar je prisotna, vedno mogoče občutiti, ob Kevinu, da brez seksa ne morem živeti, lekcijo o sebi pa sem osvojila tudi v tretjem primeru.

Vrnitev na začetek

Takrat sem prvič varala z bivšim. In ta bivši je bil Matt. Najin dramatičen konec me je vedno spremljal in leta potem, ko sva se razšla, sva se po naključju srečala v mestu, si izmenjala telefonski številki, naslednji dan me je poklical ter povabil k sebi. Vedela sem, da je to slaba ideja, a vseeno sem povabilo sprejela.

Govorila sva nevaren jezik nostalgije, ko so besede med nama zamrle, sva se začela poljubljati, vse skupaj je vodilo v posteljo.

Najin seks je bil metodičen. Kot bi sledila navodilom. Drug drugega sva slekla, se vlegla na posteljo in zaključila. Po njem se nisem počutila dobro. In ne slabo. Vstala sem, šla pod prho in domov.

Bogatejša za dve novi spoznanji: končati moram s fantom, s katerim sem bila v zvezi. Očitno ga nisem ljubila tako močno, kot je on ljubil mene. Kajti ko sem ga prevarala, nisem čutila slabe vesti kot sem jo v prejšnjih primerih. Bila sem samo žalostna.

In drugič: ogromno sem se naučila od tedaj, ko sem Matta prvič prevarala z Davidom pa do takrat , ko sta znova pristala v postelji:

spoznala sem, kaj pomeni v resnici biti zaljubljen, kakšni so poljubi, ko si jih res želim in kakšen je seks, kadar je zveza prežeta z ljubeznijo ter željo dveh, da se povsem zbližata.

Prav tretja lekcija je neprecenljiva. Kako bi torej lahko obžalovala to, da sem do sedaj varala še čisto vsakega fanta?"

Avtorica: M. FL.
Foto: Gettyimages

Priporočamo tudi: Iskreno: 10 moških o tem, zakaj so varali Ali pa: Prešuštniki, to je kazen, ki vas čaka po prevari

Preberite še: Resnične izpovedi žensk: Varala sem nasilneža, nekaj je manjkalo (in drugi razlogi za nezvestobo)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)