Odpovetje se temu in lažje boste našli ljubezen

V resnici tistega, čemur bi se morali v prid srečne zveze odpovedati, ne boste prav nič pogrešali.

9.6.2019 ob 4:17

razmerje_sreca_par_micna.jpg

Je že tako, da v življenju s tem, ko se nečemu odpovemo, nekaj pridobimo. Tudi pri iskanju sorodne duše bi se zato morali končno otresti vsega tistega, kar vas na tej poti ovira. Se ne strinjate? Zagotovo se boste, ko boste prebrali, čemu bi se po pisanju Your Tanga v prid ljubezni morali odreči.

Miselnosti, da potrebujete partnerja

Seveda je v skladnem razmerju lepo. In če si želite spoznati nekoga, ob katerem bi bilo vaše življenje bogatejše in polnejše, ni nič narobe. Narobe pa je, če v razmerje rinete zato, ker od partnerja pričakujete, da bo zapolnil vašo čustveno praznino, pregnal negotovosti ali vam zagotovil materialno varnost.

Kajti priznajte si, eno je želja, nekaj povsem drugega pa potreba po zvezi. Tiste čustvene praznine, ki vas v drugem primeru sili vanjo, ne more zapolniti nihče drug, kot vi sami.


Potrebi po ugajanju drugim

Ljudje, ki so v sebi negotovi, se velikokrat na vse pretege trudijo, da bi ugajali drugim, kar je zlasti očitno v ljubezenskem odnosu. A potreba po ugajanju je tista, ki razmerju postavlja napačne, majave temelje.

S tem, ko želite biti všečni, zatirate svojo bit, se spreminjate, da bi vas nekdo imel rad, se podrejate, da ne bi nikogar užalili in molčite, da bi bil mir pri hiši.

Saj veste, kam pes taco moli, kajne? Raje ostanite samosvoji, spoštujte sebe in spoštujte druge ter tako v življenje pritegnite človeka, ki vas bo imel rad takšno kot ste, ne pa vaše idealizirane podobe, ki se bo prej ali slej sesula v prah. Kajti priznajte, nihče ne more celo življenje igrati in se pretvarjati.


Potrebi po nadzorovanju partnerja

Še ena zadeva, ki izvira iz nizke samozavesti in nespoštovanja sebe ter sočloveka: ljubosumje, ki kmalu lahko preraste v nadzor. Da, tudi temu bi se v prid srečne ljubezni morali odreči.

Kajti zdrav odnos temelji na zaupanju in veri v partnerja, ne pa v stalnem preverjanju in zasliševanju kje in s kom je nekdo bil ter kaj je počel. Verjemite, nihče ne more večno živeti v takšni kletki.


Strahu pred tem, da bi bili prizadeti

V življenju ste okusili že marsikaj grenkega in slabe izkušnje so vas pripeljale do tega, da v vsak odnos vstopate z bojaznijo, da boste znova prevarani, zapuščeni ali kako drugače prizadeti. Zato se ne morete povsem sprostiti ter brezskrbno podariti srca. Kajti v vas je vedno tisti črviček, imenovan dvom.

Skrajni čas je, da se ga znebite. Preteklost je preteklost, nekdanje zveze so res lahko dobra šola, a ker ste na koncu nekoč trpeli ne pomeni, da boste tudi v prihodnost razočarani in prizadeti. Zato si dajte priložnost, verjemite, da je vsak človek drugačen ter si zasluži priložnost brez temnih obetov in slabih napovedi.


Prepričanju, da ste nemočni

Saj vendar niste več otrok in s svojim življenjem upravljate sami. Če ste nesrečni, morate nekaj spremeniti, ne pa za vse slabo, kar se vam zgodi, krivdo pripisovati vzgoji, staršem, sestram, bratom, sodelavcem, prijateljem in tako naprej.

Konec koncev oni niso odgovorni za vaše življenje, v kolikšni meri bodo vplivali nanj, pa določate sami.

Presekajte vzorce, za katere menite da niso pravi, vzemite vajeti v svoje roke in prenehajte tarnati, kako nesrečni in nemočni ste. Niste, le dojeti morate, da zmorete, s pozitivnim pogledom na življenje ter s sprejemanjem lastne odgovornosti pa se bodo zadeve obrnile na bolje. Tudi v ljubezenskem smislu.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Priporočampo tudi: 5 znakov, da je prav on tvoja sorodna duša Ali pa: To je lahko razlog, da ste še vedno samski

Preberite še: Presenetljiv razlog, zakaj ostajamo v razmerjih, ki nas ne osrečujejo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)