Odlični razlogi za dotikanje tam spodaj

Masturbaciji v prid govori veliko dejstev.

20.9.2017 ob 4:06

sama.jpg

Torej, čas je za nekaj besed o masturbaciji. Kajti ta že dolgo ni več tabu čeprav drži, da družba še vedno bolje sprejema moško, kot žensko solo zabavo. Oni o njej pogosto na široko razpredajo, ženske raje modro molčijo.

A konec koncev to, kako pogosto o njej govorijo, sploh ni pomembno. Pomembno je, da se ji čim večkrat predajo. Kajti veliko je razlogov, ki govorijo masturbaciji v prid. Na prvem mestu sledečih devet.

Več vročih namigov vas čaka na Facebooku.

 Prvi razlog: zmanjšuje stres

Vsi vemo, da je življenje sodobnega človeka stresno in da so načini sproščanja vedno dobrodošli. En od najboljših je masturbacija.
Med njo in med orgazmom se namreč sproščajo dopamin in endorfini, ti pa pripomorejo k pomiritvi duha.
Prav tako je samozadovoljevanje prijetna dejavnost in med njo je zlahka mogoče pozabiti na vse vsakdanje tegobe.

Drugi razlog: ščiti pred glivičnimi okužbami (ter pospešuje njihovo zdravljenje)

Morda ste slišali, da dotikanje tam spodaj poveča tveganje za okužbe vagine, a resnica je ravno nasprotna. Kot pojasnjujejo strokovnjaki iz ameriškega Centra za seksualno zdravje in zadovoljstvo, širjenje in vlaženje spolovil med samim dejanjem in končnim ciljem v resnici pomaga pri preprečevanju in zdravljenju glivičnih okužb, saj se med krči, ki spremljajo orgazem, skupaj s sokovi iz telesa znatneje izločajo tudi škodljivi mikroorganizmi. Na enak način lahko solo zabava pomaga tudi v zaščiti pred okužbami sečnih poti.

Tretji razlog: pripomore k boljšemu spancu

Večina iz lastnih izkušenj dobro ve, da je dober orgazem odlično uspavalo.
To velja tudi za tistega, ki ga doživite sami. Med njim se namreč sproščajo hormoni, ki pomirjajo in hitro zazibajo v sen.

Razlog številka štiri: izboljšuje zdravje srca

En od načinov za ohranjanje zdravja srca je redno spolno življenje. Tudi, če nimate nikogar, s katerim bi ga delili. Študije namreč kažejo, da so ženske, ki pogosteje doživljajo orgazme (same ali v dvoje) redkeje povržene boleznim srca in ožilja.

Razlog številka pet: znižuje tveganje za diabetes tipa dve

Najboljša načina za zaščito pred sladkorno boleznijo sta zdrava prehrana in zdrav življenjski slog na sploh. K temu lahko dodamo še solo zabavo v postelji (ali kje drugje).
Po poročanju spletnega portala Diabetes.co.uk se je med eno od raziskav na to temo izkazalo, da je pri posameznikih, ki pogosteje masturbirajo, tveganje za sladkorno bolezen nižje kot pri onih, ki temu niso naklonjeni.

Razlog številka šest: krepi mišice medeničnega dna

S časoma mišice medeničnega dna oslabijo. Zlasti, če pozabimo na to, da tudi te potrebujejo reden trening. Keglove vaje so nedvomno prave za krepitev mišic, ki podpirajo maternico, mehur, tanko črevo in rektum. Med odlično vadbo zanje pa sodi tudi masturbacija.

Razlog številka sedem: izboljšuje razpoloženje

Zagotovo veste, da orgazem pripomore k boljšemu razpoloženju. Pozitivno namreč vpliva tako na psihično, kot na fizično zdravje, za kar je zaslužen koktejl hormonov, ki se med njim sprošča. Kako ga doživite, pri tem ne igra nobene vloge.

Razlog števila osem: okrepi razmerje s samim seboj

Med masturbacijo orgazem doživi več žensk, kot med spolnim odnosom. Še tako uvidevni ljubimci imajo namreč neredko težave s tem, kako drago pripeljati do cilja.

Zato velja: včasih so zadeve prav opravljene le, če jih postorite sami. Orgazmi pri tem niso izjema. V resnici se med masturbacijo bolje spoznavate in odkrivate skrivnosti, ki vas popeljejo do spolnega vrhunca. Seveda jih lahko zaupate partnerju.

Razlog številka devet: blaži menstrualne krče in glavobole

Spolna aktivnost v tistem času meseca ni vedno na listi prioritet. A vendar, če vas pogosto mučijo menstrualni krči, je dotikanje sebe učinkovitejše, kot zdravilo iz omarice ali topli obkladki.

Zasluga za to gre hormonom, ki se med orgazmom sproščajo in veljajo za naravne blažilce menstrualnih krčev in predmenstrualnega sindroma, preženejo pa tudi glavobol.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)