Odkriti odgovori na najbolj neprijetna seksi vprašanja

Vedno so te mučili.

21.9.2017 ob 3:45

vprasati.jpg

Ne glede na to, koliko se o seksu piše in govori, še vedno obstajajo z njim povezana vprašanja, ki jih mnogi ne upajo zastaviti in zato nanje nikoli ne dobijo odgovora. Med njimi so na prvem mestu sledeča štiri.

Več zanimivih dejstev najdete na Facebooku.

Zakaj me po seksu peče vagina?

En od možnih odgovorov je blaga alergija na lateks, ki lahko povzroči draženje vaginalne sluznice. Da bi potrdili ali ovrgli ta razlog, uporabljajte poliuretanske kondome, ki ne vsebujejo lateksa.

Tudi pretirana suhost vagine med spolnim odnosom lahko povzroča omenjene neprijetne občutke. V tem primeru pomaga lubrikant.

V kolikor ne bo izboljšanja, obiščite ginekologa, ki bo prepoznal in pravilno zdravil morebitno bakterijsko okužbo.

Kaj pomeni vonj tam spodaj?

Vprašanje, ki najpogosteje muči ženske, a si ga ne upajo zastaviti. Torej, kot prvo: vonj vagine nikoli ne spominja na šopek cvetlic. Obstajajo sicer domneve, da nanj vplivata hrana in pijača, dejstvo pa je, da se od ženske do ženske razlikuje in je v največji meri pogojen s hormoni.

Razlog za skrb prinaša močan, kiselkast vonj, ki je lahko pokazatelj glivične okužbe ali izrazit vonj po ribah, ki nakazuje na bakterijske infekcije.

Nikoli ju ne skušajte zakriti z raznimi dišečimi izdelki, saj ti lahko izzovejo resna držanje ter vnetja vaginalne sluznice in stanje še poslabšajo. V kolikor v vonju vaginalnega izcedka zaznate nepojasnjene spremembe, se naročite pri ginekologu.

Se lahko igram s hrano?

Čeprav so spolne igrice v družbi smetane, čokoladnega preliva, jagod in podobnih dobrot, lahko še kako vroče, takšna in drugačna hrana nikoli ne sodi v vagino. Kaj lahko namreč vodi v okužbe ali druge poškodbe spolovil.

Kaj, če mi med orgazmom uide malo urina?

V resnici to ni urin. Gre za tekočino, ki jo med orgazmom sproščajo žleze ženskih spolnih organov. Nekateri jo imenujejo ženski izliv in v nobenem primeru ne predstavlja razloga za skrb ter ne za zadrego.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)