Ženske v teh letih najbolj uživajo v seksu

Izkazalo se je, da je magična številka ...

2.8.2018 ob 4:00

seks_spolnost_uzivanje_zenske_moski_postelja-001.jpg

Že res, da je skok med rjuhe gotovo najbolj brezskrben v dvajsetih, a nova raziskava kaže, da naj bi ženska najboljši seks začela doživljati šele pri 36.

V raziskavi, kjer so ženske odgovarjale o orgazmu, privlačnosti in uživanju v spolnosti je sodelovalo 2.600 žensk. Odgovore so nato analizirali na podlagi starostne skupine. V prvo skupino so dali mlajše od 23 let, v drugi skupini so bile ženske stare od 23 do 35 let in v tretji skupini so bili zbrani podatki žensk, ki so bile starejše od 36 let.  

Izkazalo se je, da so ženske, ki so stare 36 in več najbolj samozavestne in se najbolje počutijo v svoji koži. Kar osem od desetih je namreč dejalo, da se počutijo seksualno privlačne. Medtem ko se v mlajši in srednji starostni skupini, tako počuti le 40 odstotkov žensk. 

Prav tako so le štiri od desetih v srednji starostni skupini zadovoljne s svojim videzom. V mlajši starostni skupini je s takšnih sedem od desetih. Raziskava še kaže, da ženske po 36 letu starosti pogosteje doživljajo orgazem. Redno ga doživlja šest od desetih žensk, v nasprotju z mlajšimi, ki ga doživlja pet od desetih. Izkazalo se je tudi, da starejše ženske seksajo pogosteje.  

Avtorica: P. Pa.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)