4 nasveti inštruktorice tantričnega seksa za izjemno spolno izkušnjo

Naj vaju prevzame električna energija.

21.7.2018 ob 4:05

seks_spolnost.jpg

Korenine tantričnega seksa segajo daleč v zgodovino. Gre za vzhodnjaški način povezovanja Shive (moške) in Shakti (ženske) energije. Ko sta ti dve združeni v spolnem aktu, dosežeta ljubimca najvišjo stopnjo razodetja.

Ključ do tega je pravilno dihanje, ki zagotavlja popolno umiritev telesa in duha ter pomaga poiskati in povsem ozavestiti notranjo boginjo. Z uporabo vdihov in izdihov je mogoče močne spolne energije iz spolovil razpršiti po celem telesu. In kadar ta zapluje v vse organe, vodi v intenzivnejšo povezavo s partnerjem.

Čeprav vsi, ko gre za spolnost, govorijo o izjemnih orgazmih, veliki O ni cilj tantričnega seksa. Ta je bolj, kot na spolni vrhunec, osredotočen na popolno zlitje spolnih energiji med partnerjema in prepuščanju toku občutkov.

Prav v neizmerni želji po doseganju vrhunca se mnogi ne osredotočajo na to, kaj se med samim spolnim aktom dogaja s telesoma in se s tem oropajo užitkov.

Bi radi tudi sami v spalnico prenesli malce duhovnih energij? Sledite nasvetom Dawn Cartwright, inštruktorice tantričnega seksa iz Los Angelesa, ki za začetnike niza nekaj korakov, ki jih bodo vodile do izjemne spolne izkušnje.

1 Ustvarite pravo okolje

Spremenite spalnico. Prebudite vsa čutila z rožami, olji za aromaterapijo, dišečimi svečami, svežim sadjem in čokolado. Ne pozabite na prave tkanine, kot je denimo svila. Pa naj bo iz nje posteljnina ali vaše perilo (seveda lahko tudi oboje).

2 Prebudite svoje telo

Zavrtite si priljubljeno glasbo, stojte vzravnano z nekoliko razkoračenimi nogami in vdihnite skozi usta ter si predstavljajte, kako zrak po vašem telesu potuje v vse kotičke telesa. Nato približno eno minut stresajte celo svoje telo: roke, glavo, zadnjico.

Šele potem v spalnico povabite partnerja. "S to vajo boste sprostili svoje telo in iz njega pregnali napetost, povečali občutljivost ter si odprli poti do izdatnejših občutkov," pravi Cartwrightova.

3 Dihajta

Usedita se na tla ali posteljo, vi mu sedite v naročju, z obrazi sta obrnjena drug proti drugemu. Zaprita oči in si zamislita, kako skozi vajina telesa med dihanjem potuje zrak. Med vdihom se nagnita naprej, drug proti drugemu in med izdihom nazaj.

Prav tako med vdihom napnite mišice medeničnega dna in jih med izdihom sprostite. "Začutili boste, kako se aktivira spolna energija in kako se krepijo vaša čutila," je prepričanja trenerka.

Nato odprita oči in nekaj minut dihajta enako, le da si med tem zreta v oči. "Občutila bosta neverjetno povezavo, kot bi zrla v duši, vajini energijski polji se bosta združili in izjemno bosta dovzetna za poglede in dotike drug drugega. Med vama bo prava električna energija," niza poznavalka tantre.

4 Izmenjajta si tantrične poljube

Še vedno sedite v njegovem naročju, le da tokrat vajini vdihi in izdihi niso usklajeni, temveč tedaj, ko en izdihne, drugi vdihne. Ko torej izdihne on, vi vdihnite njegov zrak in si predstavljajte, kako po telesu potuje vse do vaših spolnih organov. In ko ga izdihnete, imejte v mislih, da partnerju izročate čisto vse, kar se skriva v vaših mislih in duši. Nato se poljubita.

"Do penetracije morda sploh ne bo prišlo, saj bosta povsem prežeta z energijama drug drugega. Tantra je veliko več, kot zgolj spolni akt. Je povezovanje na globljih področjih in nesebično deljenje želja ter užitkov. Zagotavlja izkušnjo, ob kateri bosta oba čutila ekstazo, s katero se tista, po običajnem orgazmu le težko primerja."

Preberite še: 5 seks položajev, ki dvigajo spolno poželenje in Analni seks za začetnike (najboljši namigi za predigro)

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)