8 korakov do seksa, kot ga še ni doživel

Teorijo čim prej prenesite v prakso.

5.4.2019 ob 4:35

ljubezen_zveza_seks_postelja_par_monogamija_poligamija2.jpg

Nasvetov o seksi prijemih, s katerimi ga boste popeljali do popolne norosti, res ni nikoli preveč, a včasih je teorija nekoliko prezapletena in jo je skoraj nemogoče prenesti v prakso. Tokratni napotki niso takšni, temveč so povsem preprosti in izvedljivi. Nizata jih švicarska klinična psihologinja in psihoterapevtka Bea Jaffrey ter seksologinja iz Hustona Mary Jo Rapini. Poglejte kaj svetujeta in mu brez vratolomnih podvigov pričarajte nepozabno izkušnjo.

Povejte mu, kaj vas vzburja

Neštetokrat je že bilo dokazano, da je dobra komunikacija ključ do boljšega seksa. S tem, ko boste ubesedili, kaj vam je všeč in česa v postelji ne marate, bo bolje spoznal vaše telo, vaše občutke in želje, hkrati pa se bo odprl tudi sam in vam razkril, s čim ga lahko najbolj razveselite. Na vaju pa je, da vse informacije kar najbolj s pridom uporabita in si pričarata orgazme, o katerih sta do sedaj le sanjala.

Ne zanemarite moči pohvale

Leta 2016 so v publikaciji Journal of Sex Research objavili izsledke študije, v kateri so strokovnjaki s pomočjo sodelovanja 39.000 heteroseksualnih parov jasno dokazali, da ima pohvala v postelji izjemno moč. S študijo so prav tako spoznali, da so s spolnim življenjem mnogo bolj zadovoljni pari, ki na takšne in drugačne zadrege med rjuhami pogledajo s humorne plati in se ob njih znajo nasmejati. "Če počne nekaj, kar vam je všeč, to povejte ali pokažite drugače. In na življenje ne glejte s preresne plati. Srečni pari se smejijo skupaj," je prepričana Jaffrejeva.

Bodite spontani

Celo sprva še tako čudovit seks se lahko sčasoma ujame v kolesje rutine. Da bi zadeve vselej ostale vroče, bodite spontani, predlagajte nove poze, prijeme, lokacije, igračke. Karkoli, kar bo med vama ohranjalo ogenj strasti. "Moški obožujejo ljubimke, ki si upajo v postelji premikati meje, dajati pobude za novosti, so samozavestne in spontane," meni strokovnjak za spolnost Lodro Rinzler.

Predigra naj bo res dolga

Kar pomeni, da se ne začne šele tedaj, ko se v spalnici ugasnejo luči. Predigra se mora začeti dolgo pred seksom. "Mentalen uvod ima na končno doživetje izjemen vpliv. Partnerju izkazujte pozornost, namenjajte mu komplimente, namigujte na seks. V živo, s pomočjo kratkih sporočil ali elektronske pošte. Svoje in njegove misli dodobra pripravite na tisto, kar se vama obeta, ko se bosta končno sestala," svetuje Bea Jaffrey.

 Vadite in ne pozabite na vitamin D

Mnogi zavestno ali nehote pozabljajo na to, kakšen vpliv ima vadba na spolno življenje. Ta namreč zagotavlja gibčnost, dober pretok krvi (tudi v spolne organe), telo navdaja z endorfini in viša samozavest. Lahko vadite sami, še bolje pa bo, če bosta to počela skupaj. Dokazano je, da se pari, ki vadijo skupaj, lahko pohvalijo z boljšim spolnim življenjem.

In kje je tu vitamin D? "Celo poleti ga zaradi sončnih krem pogosto ne dobimo dovolj. Prav ta pa je ključen za nastajanje spolnih hormonov: estrogena pri ženskah in testosterona pri moških. Pretiravati s sončenjem res ni na mestu, a deset minut jutranjih ali večernih sončnih žarkov, ki pobožajo nezaščiteno kožo, pomeni več užitkov med rjuhami," meni psihologinja.

Privoščite si jutranje in popoldansko razvajanje

Res je, zvečer sta pogosto oba preutrujena, da bi okušala strasti. Rešitev je več kot preprosta: jutranji seks ne samo, da krepi povezanost med partnerjema, temveč hkrati zagotavlja energijo za ves dan. Nastavite budilko pol ure prej kot običajno in mu privoščite pravo bujenje. Količina testosterona je v moškem telesu najvišja prav zjutraj in takšna budnica bo nedvomno prijetno presenečenje.

Seveda je tu še popoldanski skok med rjuhe. Tedaj je količina spolnih hormonov najvišja pri ženskah, kar ne samo, da bo v zadovoljstvo njemu, temveč bo orgazem lažje dosegljiv tudi vam.

Razširite besedišče

Umazane besede so še eno močno orožje in še kako lahko okrepijo strasti. Vam ne gredo z jezika? Torej poiščite erotično delo in ga berita na glas. Vsak eno poglavje. Začetno zadrego boste tako hitro premagali in nedvomno boste umazanemu govoru kmalu kos brez prave literature. Na srečo boste z njeno pomočjo osvojili kar nekaj sočnih izrazov.

Eksperimentirajte z igračkami

Te že dolgo niso več tabu tema in v vsaki spalnici bi mogla biti vsaj kakšna iz pestre ponudbe. Jih nimata? Torej se podajta v seksi trgovino in izberita takšne, ki bi jih oba z veseljem uporabila v vajini spalnici. Predlagajte nakupovalni izlet. Predloga bo zagotovo vesel, prav tako pa tudi izkušnje, do katere vama bodo na novo pridobljeni pripomočki pomagali.

Ne, ne gre zgolj za vibratorje, lisice in preveze. Ne pozabita na masažno olje. Prav čutna masaža je lahko odličen uvod v končno dejanje, ne glede na to, kdo koga z njo razvaja.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: To je ključna lastnost žensk, ki se jih moških bojijo ali pa Moški so spregovorili: tako prepoznamo žensko, ki je dobra v postelji

Priporočamo tudi: Tega močne ženske nikoli ne bi storile za moškega (in za nikogar drugega)

in Nataša Mernik: Celulit, strije, znamenja in brazgotine niso napake


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)