Vprašanja, ki si jih pametno dekle zastavi, preden nekomu odpre srce

Razmerje je veliko več kot ljubezen.

9.4.2018 ob 3:30

vprasanja_micna.jpg

Na kaj pomisliš, ko nameravaš nekomu za vse življenje podariti srce? Na popoln dom, na lepo družino ali na udobno življenje? Morda na vse troje. Ali razmišljaš le o tem, kako se boš vsako jutro prebudila ob tistemu, ki ga ljubiš?

Zagotovo veš, da vroči objemi in poljubi za dolgo, uspešno zvezo niso dovolj. Pravo razmerje je veliko več. Če pričakuješ popolnost, boš nedvomno razočarana, so zapisali na portalu Your Tango. Ker si tega res ne želiš, si, preden se mu resnično zavežeš, zastavi štiri ključna vprašanja. Odgovori nanje ti bodo povedali, ali si pripravljena na odločilni korak in ali je on tisti pravi.

Bi lahko bil moj najboljši prijatelj?

Torej nekdo, ki mu boš zaupala vse skrivnosti in te bo še vedno ljubil ter spoštoval tako, kot nameravaš ti spoštovati njega. Boš sposobna spregledati njegove napake in manj prijetne plati osebnosti? Bo to zmogel on? Si bosta v oporo in se podpirala ter razumela tudi tedaj, ko kateri od vaju ne bo imel najboljšega dneva? Vse to pomeni, da se bosta razvijala, da bosta rasla in se ljubila, čeprav v očeh drug drugega še zdaleč ne bosta popolna.

Bo to zveza, iz katere nikoli ne bi hotela pobegniti?

V razmerju se nikoli ne smeš počutiti, kot bi bila ujeta. Če razmišljaš o dolgi zvezi, morata biti tako ti kot on pripravljena na kompromise, razumeti razlike drug drugega, se skupaj truditi, da bi kot par uspela in nobenemu od vaju ne sme tedaj, ko se takšne ali drugačne težave pojavijo priti na misel, da bi vrgel puško v koruzo ter kar zbežal.

Sem pripravljena dajati prav toliko, kot dobim?

Lahko si je predstavljati, da te fant dopolnjuje, se zate trudi in skrbi, da ti je ob njem vedno lepo. Pa si pripravljena ti vse to početi zanj? Se trudiš, da bi bil ob tebi srečen? Zveza še zdaleč ni zgolj sprejemanje, je vzajemno dajanje in sprejemanje.

Sem se o težavah pripravljena pogovarjati brez drame?

V vsaki zvezi pride do težav, nesoglasji, zamer. Si pripravljena tudi na težke, resne pogovore, ki so vse prej kot romantični? Si pripravljena povedati, kaj te morda moti in prisluhniti, kaj moti njega? Se lahko postaviš v njegovo kožo in na zadeve pogledaš z druge plati ter ali je to pripravljen storiti on? Znaš poiskati kompromise, pa naj bo glede počitnic ali skupnega proračuna? Se znata poslušati in razumeti?

Čeprav se ti morda zdi, da to tedaj, ko na zadeve gledaš skozi rožnata očala, ni pomembno, vedi, da je prav odgovor na zadnje vprašanje tisti, ki najbolj zgovorno priča o tem, kakšne možnosti imata kot par.

DANES te na MIČNI čakajo še te zanimive vsebine:

Foto: Sproščena Severina navdušena nad petkovim večerom na LJFW

Osebni trener: Pred dieto se vprašajte, ali boste tako jedli vse življenje

Majhno stanovanje in njegove prednosti

Najboljši poklici za lenobe

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)