Triki za močnejši orgazem

Najboljši seks okušajo ženske, ki jih poznajo.

28.4.2018 ob 4:55

orgazem_micna_ThinkstockPhotos-486709246.jpg

Strokovnjaki nizajo številne trike, ki igrajo veliko vlogo pri doseganju orgazma, a v tem primeru ne gre za premišljeno izbiro spolnega položaja. Skrivnost tiči drugje. Poglejte, kaj dokazano vodi do boljše spolne izkušnje.

Vroča sporočila

V publikaciji Archives of Sexual Behavior objavljeni izsledki raziskave, v kateri je sodelovalo 52.000 pripadnic nežnejšega spola, so pokazali, da tiste, ki pogosteje svojim dragim pošiljajo začinjena kratka sporočilca, doživljajo več orgazmov. Ne sramujejo se namreč svoje seksualnosti ter jasno povedo, česa si v postelji želijo in kaj jim najbolj prija. Poleg tega so vroča sporočila svojevrstna pridiga, ki se začne daleč pred spalnico.

Komunikacijske veščine

Če je komunikacija med dvema slaba, se to kaže tudi med rjuhami. Na drugi strani je odprta in sproščena komunikacija med intimnima partnerjema ključ do kakovostne spolnosti in močnih orgazmov.

Samozavest

Res je, tehnika in položaj sta pomembna, a prav tako je pomembno, kako se počutite v svojem telesu. Če se ga sramujete in zato vedno med seksom ugašate luči, je skrajni čas, da se začnete posvečati svoji samozavesti. Namesto da stalno kritizirate svoje telo, bodite ponosni nanj, oblecite seksi spodnje perilo, ki vas bo navdalo s posebno močjo, ter pokažite, da se nimate česa sramovati. Celotna izkušnja med rjuhami in sam orgazem bosta tako mnogo prijetnejša.

Osredotočenost na orgazem

Ni ga lahko doseči. Nista dovolj le en pogled in kratka akcija. Potrebna je koncentracija. Leta 2016 izvedena študija je namreč pokazala, da tiste pripadnice nežnejšega spola, ki se lahko povsem osredotočijo na dejanje ter so sposobne odmisliti vse ostalo, lažje dosegajo orgazme, hkrati so ti močnejši kot pri onih, ki razmišljajo, kaj vse jih čaka naslednji dan.

Poznavanje anatomije

Kot so zapisali v publikaciji Hormones and Behavior, ima oddaljenost med klitorisom in vaginalno odprtino pomembno vlogo pri doseganju ženskega spolnega viška. Zlasti seveda med penetracijo. Če je ta manjša od dveh centimetrov, je večja verjetnost zanj. In če znaša tri centimetre ali več? Razloga za obup ni, bo pa potrebne več dodatne stimulacije klitorisa s prsti ali z jezikom.

Avtorica: M. FL. 
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)