To so moški, ki najpogosteje varajo

Se sestajaš s katerim od njih?

28.1.2019 ob 4:01

zveza_ljubezen_par_seks_spolnost_varanje2.jpg

Prevara boli. Dejstvo, da ti nekdo, ki ga ljubiš in mu zaupaš, natakne rogove, izzove poplavo čustev: od jeze do žalosti, besa in želje po maščevanju. In ker je vse skupaj vedno bolje preprečiti, kot zdraviti, je dobro poznati tipe moških, ki jih prepovedani sadež najbolj mika.

Res je, težko je strpati vse v isti koš, a če meniš, da tvoj dragi sodi v katero od sledečih skupin, imej odprte oči. Da na koncu ne boš preveč razočarana ali neprijetno presenečena.

Osvajalec

Seveda poznaš njegovo sorto. To je tisti, ki ima nešteto prijateljic in ti zatrjuje, da nobena od njih v njegovih očeh ni kaj več. Ne samo v resničnem svetu, tudi na družabnih omrežjih je še kako aktiven. Seznam njegovih prijateljic je tudi tu neskončen in ob dveh zjutraj se z njim v klepetalnici pogovarjaš, kot ob dveh popoldne.

Všečke in komentarje deli vsem seksi, zapeljivim in na pol razgaljenim lepoticam in vedno, ko je v družbi s teboj, opreza za morebitno boljšo priložnost. Ne more se prenehati spogledovati, nasmiha se vsem okoli sebe. Seznam opozorilnih dejanj je praktično neskončen.

Naj ti njegova pozornost ne godi preveč. Ti nisi tista, zaradi katere se bo spremenil in končno ustalil. Raje beži.

Serijski prešuštnik

To je moški, katerega vsako razmerje v njegovi bogati zgodovini se je končalo zaradi prevare. Seveda ti zatrjuje, da nikoli ni bila krivda njegova. K temu ga je napeljala bivša, ki ga ni razumela ali ljubica, ki ga je brez sramu zapeljala.

Vse to so brezpredmetna opravičila. Veliko večja verjetnost je, da je čez plot skočil zgolj zato, da bi dekle pripravil do tega, da bi ga zapustilo. Ali ji je pozabil povedati, da je vsega konec.

Kakorkoli, to ni pomembno. Pomembno je, da se zavedaš, da s teboj ne bo nič drugače.

Prešuštnik iz dolgočasja

Njemu je dolgčas. In zato prevara kar tako, ker se mu ponudi priložnost za malce popestritve.

V resnici mu je potem, ko se dejanja zave, lahko žal ter vse skupaj prizna in se pokesa. Najbrž te bo prevaral samo enkrat. A vseeno te bo bolelo, čeprav ne bo vsak teden našel nove žrtve.

Močan in vpliven moški

On je uspešen, šarmanten, močan in ženske se mu preprosto ne morejo upreti. Oziroma se on ne more upreti njim. Na žalost ne premore nobene integritete in so številne afere zanj zgolj zabava ter še en od načinov za dokazovanje moči. Prepričan je, da pravila zanj ne veljajo. Kako vendar, saj je on tisti, katerega morajo vsi ubogati.

Tisti, ki je v zvezi zato, ker je tako prikladno

Dekleta sprijaznite se, če se zapletete s takšnim, ste za posledice, ki jih razmerje ali zakon z njim prinašata, prav toliko kot on, krive same. On potrebuje nekoga, da skrbi za dom, mu pere perilo, skratka, nadomesti njegovo mamo, v resnici pa sanja o seksi natakarici ali tajnici.

Nikar zato ne razmišljaj o zvezi, kaj šele o zakonu z njim. Da nekaj ni tako, kot bi moralo biti, ti bo jasno še preden bo prepozno, nikar pa se ne slepi, da bo vajin poslovni dogovor kdaj v njegovih očeh kaj več.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: O seksu za eno noč: iskrene izpovedi moških in žensk ali pa Pet obveznih dejanj po seksu

Priporočamo tudi: To so leta, ko največ ljudi vara


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)