Potrjeno! Najprivlačnejši so bradati moški

Poraščen moški obraz brez besed ženskam veliko pove.

6.1.2017 ob 1:00

brada.jpg

Verjeli ali ne, bradate pripadnike močnejšega spola večina žensk dojema kot boljše partnerje od tistih, ki skrbijo za gladko pobrit obraz. Ta teorija temelji na raziskavi, katere izsledke so objavili v publikaciji Journal of Evolutionary Biology.  Tam so zapisali, da se zdi ženskam bujna moška brada zelo privlačna, saj nakazuje, da je njen lastnik resen in možat.

Več zanimivih dejstev najdete na Facebooku.

Prav tako jim poraščen obraz sporoča, da je on poln testosterona ter nakazuje na njegovo zrelost, to pa so odlične kvalitete za zakon. Vsaka si namreč ob sebi želi pravega moškega in ne nezrelega dečka. 


PREBERITE še // Zakaj ženske padajo na poredne fante

Gladko pobriti moški v pripadnicah nežnejšega spola budijo občutke negotovosti in zanje menijo, da niso primerni za dolge zveze. Izbrale bi jih za kratka, bežna razmerja.

V omenjeni študiji je sodelovalo 8520 žensk in vse so povedale, da jih bradati privlačijo bolj kot tisti, ki se redno in dosledno brijejo.

Konkreten dokaz

Kot najbolj zgleden primer poželjivega moškega bi lahko navedli Lasseja L. Matberga. Star je trideset let, visok 198 centimetrov, tehta 120 kilogramov, je častnik v norveški mornarici in njegov obraz krasi gosta brada. 

Ženske ga imenujejo sodobni Viking in celo angel. Na Instagramu mu sledi skoraj 600.000 ljudi, večino zavzemajo pripadnice nežnejšega spola, na stotine od njih bi si želele njegovega otroka, nekatere so ga celo zaprosile za roko. 

In nedvomno gre priznati, da brez brade to preprosto ne bi bilo to.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)