Pet seksi poz, ki za vedno preženejo stres

Ker sprostitev vedno pride prav.

17.1.2018 ob 3:40

poze_micna.jpg

Živimo v letu 2018 in zadeve so stresne. Napetost nas spremlja praktično vsak dan, skoraj nemogoče se ji je izogniti. A naj več stresa ne pomeni manj orgazmov, svetuje seksologinja Megan Stubss in priporoča seksi sprostitev, ki bo s pravimi predpripravami prinesla olajšanje. Torej: poskrbi za pravo glasbo, medlo svetlobo, mehke rjuhe, prižgi nekaj sveč in si z dragim vzemita čas.

Ter izberita pravi položaj. Takšnega, ob katerih se bodo po vajinih telesih prelili tisti prijetni hormoni. S sledečimi petimi ne bosta zgrešila, orgazem in vsi njegovi pozitivni učinki na dušo pa bodo v njih kot na dlani.

Človekov najboljši prijatelj

Kako ga izvesti: Ti se postaviš na vse štiri, on vate vstopi od zadaj.

Zakaj deluje? "Včasih je stres najlažje premagati tako, da se nekomu povsem prepustiš. Da je ves nadzor v rokah drugega, ti pa samo uživaš," je prepričana Stubbsova. In položaj po pasje je ta, ki ti omogoča vse tisto, kar v danem trenutku najbolj potrebuješ.

Žlička

Kako jo izvesti: Oba ležita na boku, obrnjena sta v isto smer, on je za tabo. Ti rahlo pokrčiš kolena on pa si te vzame od zadaj.

Zakaj deluje?  "Gre za izjemno intimen položaj, vajini telesi sta tesno skupaj, preplavijo ju endorfini, ki pomirjajo in sproščajo," meni seksologinja. Poleg tega gre za dokaj udobno pozo, ki od tebe in od dragega ne zahteva pretiranega napora.

Ležeči pes

Kako ga izvesti: Ti na trebuhu ležiš na postelji, noge so ravne, boki nekoliko privzdignjeni. On leži na tebi, se opira na svoji roki ter vaju tako pelje proti orgazmu.

Zakaj deluje? Podobno kot pri običajnem položaju po pasje, mu povsem prepustiš nadzor. Poleg tega ima ta poza še en plus: po resnično napornem in stresnem dnevu ti lahko počivaš in v samo dejanje vlagaš res minimalno napora, kar pa ne pomeni, da nisi deležna maksimalnih užitkov.

Stoje

Kako deluje: Oba stojita, ti si pred njim tako, da mu kažeš hrbet in se nagneš s trupom naprej. On penetrira od zadaj.

Zakaj deluje? "Ker včasih potrebuješ nekaj, kar ti bo hitro prineslo olajšanje. In tu pride prav položaj, ki je hkrati strasten in učinkovit. Predpriprav zanj skoraj ne potrebujeta, kar pa ne pomeni, da ne bo odpihnil zoprne napetosti," meni Stubbsova.

Kavboj

Kako ga izvesti: Ti ležiš na hrbtu, on poklekne med tvoji razkoračeni nogi, nekoliko privzdigne tvoje boke in tako vstopi vate.

Zakaj deluje?  Ker boš v tej pozi deležna znatnejše klitoralne stimulacije. In prav ta zagotavlja več možnosti za tvoj orgazem. Tu je še stalno prisoten očesni stik, ki prav tako pripomore k boljši spolni izkušnji, močnejšemu vrhuncu ter seveda v trenutku prežene ves stres, ki se je nakopičil preko celega dneva.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)