Pet obveznih dejanj po seksu

Dobro je, če te stvari opravite po seksu.

18.1.2019 ob 4:45

micna_seks_spolnost_postelja_zenska_moski_seksi_razmerje_zveza3.jpg

Zagotovo ste že ničkolikokrat slišali, da je potem, ko z dragim zaključita med rjuhami, dobro skočiti na malo potrebo. A to še zdaleč ni vse, kar naj bi akciji sledilo. Poglejte, kaj bi še morali po njej storiti.

"Primerna osebna higiena je vedno, zlasti pa po seksu, še kako na mestu," je za Woman's Heath povedala ginekologinja in strokovnjakinja za spolno zdravje Sherry Ross. "Med spolnim odnosom lahko na intimna področja zaidejo bakterije, ki povzročijo resna vnetja," je dodala. In medtem, ko je opravljanje male potrebe res prvi korak pri preprečevanju tega, velja slediti še naslednjim.

Umijte se z vodo

Lubrikanti in bakterije z njegovega orodja, prstov, rok ter ust lahko povečajo tveganje za bakterijske in glivične okužbe, zato je po spolnem odnosu priporočljivo umivanje zunanjosti vagine in ostalega intimnega področja. Vzemite mehko krpo, jo zmočite s toplo vodo in ga očistite z gibi od zadnjega proti sprednjemu predelu. Notranjosti vagine ni treba čistiti, saj ta za svojo čistočo poskrbi sama.

Potopite se v kopel

Ne samo, da vas bo razvajala kot kraljico, če boste kopeli dodali malce kokosovega olja, boste dodatno navlažili kožo celega telesa in seveda intimnega področja, s tem boste preprečili morebitna draženja in vnetja, ki bi se na njem lahko pojavila.

Popite kozarec vode (ali dva)

Tako, kot po vadbi, tudi po seksu telo potrebuje hidratacijo. Sicer ne bodo izsušena samo vaša usta, temveč tudi vaginalna sluznica, kar se bo odražalo kot neprijetno srbenje. Hkrati bo vagina ob pomanjkanju vode težje opravljala svoje naloge, med drugim po akciji obvezno čiščenje.

Pojejte nekaj probotičnega

Jogurt, kefir ter podobna fermentirana živila vsebujejo dobre bakterije, ki jih je mogoče najti tudi v vaginalni flori. Prav zato bodo ta živila pomagala pri njenem obnavljanju in vas hkrati zaščitila pred glivičnimi okužbami.

Oblecite si nekaj udobnega

Čisti in osveženi skočite v udobno bombažno spodnje perilo, ki bo omogočilo dihanje kože na skritih predelih. Ali še bolje, med rjuhe se ulezite goli, ter intimnim področjem zagotovite maksimalen dotok zraka. Za vsako ceno se izogibajte perilu iz umetnih vlaken in tesnim pižamam. V njih se bo zadržala vlaga, ki bo spodbujala rast glivic ter porušila naravno bakterijsko ravnovesje na, zlasti po seksu, občutljivih delih telesa.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Ni najbolj obdarjen? To je najboljša poza za vaju (penetracija je tako najgloblja) ali pa 6 najpogostejših razlogov, zakaj ženske končajo razmerje (razkrivajo partnerski terapevti)

Priporočamo tudi: Zakaj nas tako privlači prav določena oseba 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)