Deset res nenavadnih poti do boljšega seksa

Hvala, znanost.

4.12.2016 ob 7:05

bolje.jpg

Vedno znova nam znanost ponuja načine, ki oplemenitijo seks in krepijo libido. Nekateri od njih so resnično nenavadni, a kot pravijo strokovnjaki, pozitivno vplivajo na spolno slo. Pomagajo tudi sledeči.

Več zanimivosti najdete na Facebooku.

Dolgočasna TV oddaja

Ena od na to temo izvedenih študij je prišla do zaključka, da se pari, ki imajo v spalnici televizijo, zabavajo dvakrat pogosteje od onih, ki je nimajo. Seveda k temu pripomorejo pikantni filmi in 37 odstotkov v njej sodelujočih je priznalo, da z njimi zagrejejo ozračje. Presenetljivo pa je, da je 29 odstotkov vprašanih povedalo, da tudi dolgočasne vsebine velikokrat vodijo v vročo akcijo. Ta se seveda začne nekje na sredini oddaje, ki ni vredna pozornosti.

Povišica

V raziskavi, v kateri je sodelovalo 6317 Grkov in katere izsledke povzema publikacija International Journal of Manpower se je izkazalo, da zaslužek še kako vpliva na spolno življenje. Tisti, ki prejemajo za pet odstotkov višje plače od povprečja, seksajo večkrat. Brez skrbi, kako plačati račune, je res vse lažje.

Adrenalinski zmenek

Tudi pravi zmenek spodbuja libido. Pozabite na običajen obisk kina in večerjo in raje načrtujte kaj bolj adrenalinskega. Dejavnost, ki bo v vaše kosti pognala malce strahu in vznemirjenja, obljublja akcijo med rjuhami. Tako so vsaj zapisali v reviji Archives of Sexual Behavior. Znanstveniki so namreč dokazali, da adrenalinske aktivnosti spodbudijo živčni sistem, pospešijo srčni utrip in okrepijo spolno vzburjenje.

Zanesite se na prave vonje

Morda bi pred naslednjim zmenkom obiskali bencinski servis. Britanska študija je prišla do zaključka, da je ženskam všeč, kadar moški diši po bencinu, barvi, črnilu tiskalnika ali usnju. Ženske so bile na drugi strani za moške najprivlačnejše, kadar so dišale po šminki, otroškem losjonu ali pečenki.

Jejte avokado

Avokado je v sodobni prehrani izjemno priljubljen in nedvomno gre izkoristiti njegovo moč. Izkazalo se je namreč, da ima učinek afrodiziaka. Z njim torej ne bo boljša le solata, temveč tudi spolno življenje.

Oblecite rdečo

Če bi ga radi zapeljali, si nadenite vsaj nekaj rdečega. Več študij je pokazalo, da so ženske, ki jo nosijo, za moške najbolj privlačne.

Nazdravite z rdečim vinom

Čeprav prisegate na belo, si velja v prid libida premisliti in nazdraviti z rdečim. Tudi to je pravi spodbujevalec spolne sle. V publikaciji Journal of Sexual Medicine objavljena študija je dokazala, da imajo ženske, ki prisegajo na rdeče vino, močnejši libido od tistih, ki so jim pri srcu druge alkoholne pijače.

Berite

Pozabite na vizualne erotične vsebine in odprite knjigo. Seksologinja  Susan Kellogg priporoča biblioterapijo, ki spodbuja spolnost z branjem. "Več študij je pokazalo, da domišljija, ki deluje ob branju, v telesu spodbuja nastajanje kemikaliji, ki so zaslužne za dober libido, med njimi sta na prvem mestu dopamin in testosteron. Branje erotičnih del je zato primerna dejavnost za krepitev poželenja," je povedala.

Znojite se

Verjeli ali ne, ženske vzburja vonj moškega znoja. Ta v telesu pripadnic nežnejšega spola spodbudi nastanjane hormonov, ki krepijo libido, so zapisali v časopisu The Journal of Neuroscience.

Poglejte fotografijo dragega (drage)

Res je preprosto, a učinkovito, pravi stroka, ki je v eni od raziskav dokazala, da 30 sekundno zrenje v fotografijo drage osebe v možganih spodbudi nastajanje dopamina ter s tem pozitivno vpliva na spolno moč.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)