Slovenci svoje spolno življenje ocenjujejo tako ...

30 odstotkov Slovencev svoj seks opisuje kot romantičen.

21.10.2016 ob 8:45

durex1.jpg

Glede na zadnjo Durexovo raziskavo, ki je zaobjela 634 Slovencev, starih od 18 do 55 let, bi največ prebivalcev dežele na sončni strani Alp svoj spolni odnos opisalo kot dober. Da je njihov takšen je namreč povedalo 39,23 odstotkov vprašanih. Z odličnim se je pohvalilo 31,1 odstotkov sodelujočih, da so zadeve v postelji pri njih povprečne je povedalo 21,5 odstotkov, 1,6 odstotka sodelujočih pa priznava, da spolnega življenja sploh nima.

Od romantike do hitrega seksa

Raziskava se ni osredotočala le na kvaliteto, temveč tudi na vrsto intimnega odnosa. Tako je razkrila, da bi 30 odstotkov Slovencev svoj spolni odnos opisalo kot romantičnega, 19,1 odstotkov pa kot perverznega. Da je nekje vmes meni 13,7 odstotkov vprašanih. Hitri seks največkrat izbere 7,9 odstotkov Slovencev, le 1,7 odstotkov se jih se med spolnim odnosom odloči za igranje vlog.

Čeprav se, vsaj glede na zadnji podatek zdi, da  Slovenci v ljubezenskem pogledu niso ravno avanturisti, jih več kot 70 odstotkov redno predlaga nove stvari v spalnici. Tisti, ki jih ne, so med razlogi navedli predvsem pomanjkanje idej, priseganje na tisto, kar jim je znano ter tudi pretirano sramežljivost. 

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)