Osebna izpoved: Najraje bi se poročila s svojim psom (ali fantom, ki premore takšne vrline)

Nobenega dvoma ni, da so psi predana in zvesta bitja, premorejo pa tudi druge kvalitete, ki jih ženske pri moških (pre)pogosto pogrešajo.

26.7.2019 ob 4:20

zenska_kuza_pes_objem_micna.jpg

To, da je pes človekov najboljši prijatelj, ni nobena skrivnost. Je pa šla osebna trenerka JoLynn Braley še korak naprej in za Your Tango zapisala, zakaj bi svojega štirinožnega prijatelja z veseljem vzela za moža. Oziroma bi brez pomisleka večno zvestobo obljubila moškemu, ki premore prav takšne kvalitete. Takole utemeljuje svoje besede:

"Kot osebna trenerka in ljubiteljica psov se velikokrat srečujem z obupanimi posamezniki, ki želijo shujšati zato, da bi bili privlačnejši za nasprotni spol. Ne zato, da bi se izognili težavam z zdravjem, ki jih prinaša debelost in ne, ker bi se z nekaj kilogramov manj počutili bolje. Zdi se, da se vse v življenju prepogosto vrti okoli iskanja sorodne duše.

Ljudje se preprosto želijo spremeniti zato, da bi ugajali. Da bi jih drugi sprejemali. Jih ljubili. In prav na tej točki velikokrat pomislim na svojega zlatega prinašalca. Obožujem ga in je najbolj srčkano bitje na svetu. Seveda se ne nameravam z njim poročiti, bi pa z veseljem v zakon zakorakala z nekom, ki premore iste kvalitete. Kajti prav te so nepogrešljive za lepo razmerje ter prav takšno življenje na sploh.

Tu pa so trije razlogi, ki so me napeljali na misel, da ideja sploh ne bi bila tako slaba.

Obožujem ga in on obožuje mene

Nora sem na čisto vse, kar je na njem. Na njegov gobček, ušesa, na zveste rjave oči, zobe, puhasto dlako, živahen rep. A ne gre samo za videz.

Ne, je tudi občutek, ki me navdaja, kadar sem z njim, saj veste, tista sreča in sproščenost. Obožujem njegovo živahno naravo, rad se z menoj potepa peš ali vozi z avtomobilom. Nikoli ga ni treba prepričevati, naj gre z menoj, komaj čaka, da obujem superge, kajti on dobro ve, kaj se nama tedaj obeta.

In zadeva gre tudi v obratno smer. Kajti moj Happy me obožuje prav tako, kot jaz obožujem njega. Ne glede na to, kakšna sem, ko zjutraj vstanem, koliko kilogramov pokaže tehtnica in kaj nosim na sebi. Brezpogojna ljubezen z obeh strani. Le katera si tega v zvezi ne bi želela.

Vedno je tu zame

Nikoli ni prezaposlen, da bi me poslušal. Nikoli ne odpove srečanja zaradi pomembnega sestanka, nikoli mi ne obrne hrbta in nikoli se ne pritožuje, kadar sem po napornem dnevu  malo sitna. Vedno je tu zame,  mi nudi tolažilen pogled in vedno ga lahko božam po mehki dlaki.

Priznali ali ne, to je še ena ključna postavka zdravega razmerja. Tudi on vedno lahko računa name. Kajti ve, da njegova skodelica vode ne bo nikoli prazna, da ga bo vsak večer čakal nov obrok, da bom poskrbela za njegovo dlako in ga, če bo treba, peljala k veterinarju.
Vzajemno skrbiva drug za drugega in na manj ne bi pristala v nobeni v zvezi.

Aktivno pripomore k mojemu zdravemu življenjskemu slogu

Še ena ključna lastnost, ki jo iščem v življenjskem sopotniku: aktiven trud za zdravo življenje. Biti fit zame še zdaleč ne pomeni imeti lepo postavo, temveč živeti po načelu, ki je dober za telo in duha.

Tudi pri tem se lahko zanašam na Happyja: vsak dan se skupaj sprehajava, skupaj tečeva in drugače v naravi preživljava čas. Tako dolgo, da mi neredko zmanjka časa za družabna omrežja in nezdrave prigrizke. Res je, včasih se pockrljava, a sva aktivna. Skupaj. Drug ob drugem. V spodbudo in podporo.

Zato sva zdrava in fit in zato si želim, da bi našla moškega, ki bi bil pripravljen v mojem življenju igrati takšno vlogo. Moškega, ki bi imel rad naravo, ki bi bil aktiven, ki bi znal ceniti dober svež obrok in bi seveda rad imel živali. To je prvi pogoj za zvezo, ki bi mi zagotovila vse tisto,  brez česa ne morem živeti."

Avtorica: M. FL.
Foto: Gettyimages

Priporočamo tudi: Zakaj bi morali telovaditi v družbi psa Ali pa: Kako teči s psom

Preberite še: Pravilo dveh: Recept za uspešno ljubezensko zvezo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)