Nepogrešljiva sestavina vedno vročega razmerja

Strokovnjakinja za spolnost se zagotovo ne moti.

11.3.2018 ob 5:50

pogovor_micna.jpg

Se še spomniš časov, ko drug z drugega nista odmaknila pogledov in rok? Hitri seks sta si privoščila ob vsaki priložnosti, včasih tudi na dokaj tveganih mestih, kajti preprosto se ni bilo mogoče zadržati. Tedaj si niti predstavljati nisi mogla, da bo to obdobje nekoč minilo, sedaj pa se ti zdi le še kot oddaljen spomin, ki pa ga lahko oživita.

Naj te najprej potolažimo

Konec vroče faze ne pomeni, da je z vajinim odnosom nekaj narobe. V bistvu je prehod iz nje dober znak, saj sta vstopila v obdobje globlje povezanosti. Drug na drugega gledata skozi realnejše oči in vajina ljubezen je pristnejša, kot kdajkoli prej. A če te kljub temu skrbi, da je spolno življenje v znatnem upadu, ni treba veliko, da ga povzdigneš na intenzivnejšo raven.

Seksologinja Lauren Brim je za Pop Sugar povedala, da je to mogoče storiti tako, da se vrneta nazaj k osnovam.

"Dejstvo je, da je treba v razmerje vedno vnašati in v njem ohranjati spolno energijo. In tako, kot želiš dati vse od sebe na drugih področjih življenja, na delu in v telovadnici, se je treba truditi tudi v zvezi. Kar med drugim pomeni, da se z dragim pogovarjaš o seksu, da mu poveš, kaj bi rada v njem okusila, da prisluhneš njegovim željam in da si razkrivata vajine spolne fantazije."

Z besedo na dan

Že zgolj s pogovorom o vajinih željah je mogoče spolno življenje vrniti na stare tirnice. Pomisli takole: dlje, kot si z nekom, več stvari ostaja neizrečenih. Zdi se ti, da je veliko pomembnejše o tem, kaj ti v postelji prija in kaj ne, govoriti tedaj, ko je zveza nova in se še ne poznata. A spolnost s časoma postane bolj opravilo, kot veselje in to se ne bi smelo zgoditi. Če do tega pride, je skrajni čas, da z dragim stopita korak naprej ter ne čakata, da zaideta na povsem napačno pot.

"Velikokrat se pogovarjam z ženskami, ki svojim partnerjem sploh ne povedo, da si želijo seksa," je povedala Brimova. "Nikoli zanj ne dajo pobude, ne povedo, česa si resnično želijo in celo prikrivajo, da rade pogledajo kakšen film za odrasle. Kar je velika napaka. S pogovorom o spolnosti naraste vzburjenje in mislim, da je prav zato večerna debata na temo spolnih želja in pričakovanj odličen način za ohranjanje ali ponovno vzpostavljanje spolne energije. Med njo drug drugemu odkrivajta skrivnosti vajine seksualnosti in uvajajta novosti. Ne, za to vama ni treba po nakupih v trgovino z erotičnimi pripomočki. Ljudje smo kompleksna bitja v vseh pogledih in kar zadeva spolnosti, je vedno mogoče odkriti kaj novega." 

Kot je še povedala strokovnjakinja, je pomembno pozornost namenjati tudi ranljivosti in strahovom. In če si še nista razkrila svojih spolnih fantazij, to storita čim prej.

"V mislih se lahko odvije nešteto seksi scenarijev, prav to je pri človeški seksualnosti tako čudovito," meni seksologinja. "Spolne fantazije omogočajo drugačen pogled na partnerja, zagotavljajo spoznavanje kotičkov, ki so do sedaj ostali skriti in prav z vsakim novim spoznanjem v zvezi zaveje svež vetrič, kar je konec koncev vajin namen."

Postanita igralca

Zlahka je v dolgi zvezi  zapasti v cono udobja in pozabiti, kako seksi in privlačen se ti je dragi nekoč zdel. Videti ga v drugačni luči in spoznavati njegove manj znane plati, bo v tebi takoj prebudilo nov val poželenja. Enako velja za igranje vlog. S tem, ko rušita meje in si dovolita biti radovedna, drug drugemu izkazujeta zaupanje in podporo na vseh, zlasti pa na seksualnem področju.

"Dovolita si biti kreativna in radovedna. Vajinemu odličnemu spolnemu življenju v prid," zaključuje Brimova.

Začnita torej s pogovorom in kdo ve, kam vaju bodo misli in besede popeljale.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)