Najboljša predigra v analni seks

Vse se začne pri pravi predigri.

23.11.2018 ob 5:00

par_ljubezen_postelja_seks_zenska_moski_zveza_razmerjee.jpg

Pri seksu, kjer glavno vlogo igra zadnjica, je vedno malo zadrege. In tudi nelagodja ter strahu. V resnici se veliko več posameznikov z njim srečuje v teoriji, kot v praksi.

Razlogov za to je več. Od tega, da še vedno velja za nekakšen tabu do onega, da je vselej prisoten strah pred bolečino.

Pa vendar, če se z dragim zgolj sramežljivo spogledujeta z idejo, da bi v vajin spolni repertoar umestila tudi to obliko spolnega odnosa, pogumno naprej. In počasi. Kajti predigra je tu še kako pomembna in medtem, ko vaju napačna lahko pusti pri ponesrečenem poskusu, vaju lahko prava ponese v dimenzije, ki jih še nista poznala. Brez česa ne bo šlo, za MarieClaire niza seksologinja Tina Horn.

Nikoli ne pozabita na lubrikant

Ta je pri analnem seksu obvezna oprema. Anus za razliko od vagine namreč ne izloča svojega lubrikanta in zato brez dodatne pomoči ne bo šlo.

"Predigra je pri vsakem spolnem odnosu pomembna, pri analnem pa ima še večjo težo. Telo se mora psihično, fizično in miselno pripraviti na penetracijo. Le tako si je mogoče zagotoviti užitke in preprečiti bolečino ter celo poškodbe," meni seksologinja in dodaja, da je pri izogibanju tem ključen lubrikant. Tega nikoli ne more biti preveč.

Začnita z manjšimi igračkami

So igračke, ki so namenjene prav analnemu seksu. Obstajajo v različnih oblikah in dimenzijah, velikosti pa gre ob prvih srečanjih z anusom nameniti največ pozornosti. Ta se mora namreč širiti počasi in običajen vibrator ali penis bosta zanj skoraj zagotovo prevelik zalogaj.

Zlasti za začetnike torej velja: čim manjše, tem bolje.

Oglejta si porno film z analnim seksom

Res je, te vsebine z vidika seksi izobrazbe niso vselej primerne, a kot meni Hornova, bosta v njih vendarle lahko našla kakšno idejo, o kateri pred tem nista razmišljala.

Bodita selektivna in poiščita načine stimulacije ter poze, ki bodo primerni za oba.

Upočasnita zadeve

Pri analnem seksu je na prvem mestu previdnost. Oba se morata med njim počutiti prijetno. Zato si zanj vzemita čas. Veliko časa.

Igračko ali prste v anus potiskajta počasi, da se bodo mišice sprostile in pripravile na penetracijo. Nežno se masirajta, razvajajta se z usti in jezikom. Ključno je, da se vama ne mudi.

"Le če si bosta vzela dovolj časa in ne bosta neučakana, bosta prišla do končnega cilja. Zapomnita si, to je maraton in ne sprint. Nikoli v njem ne moreta stopati prepočasi," meni Hornova.

Komunicirajta in bodita drug do drugega odkrita

Vseeno je, v kateri pozi se mu bosta predala, boš zgoraj ti ali on, vselej morata namenjati pozornost vajinim odzivom. Brez zadrege in sramu povej, če ti med njim ne bo prijetno in prav tako, tedaj, ko boš resnično uživala.

Komunikacija je temelj vsakega dobrega spolnega odnosa zlasti tedaj, ko se v katerokoli obliko seksa spuščata prvič.

Tako kot vsi ostali, mora biti tudi analni odnos v užitek obema, to pa je mogoče doseči le s pravo in zdravo komunikacijo.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock 

Preberite še: 5 njegovih najmočnejših erogenih točk (in kako jih razvajati) ali pa Večja vagina, čuden vonj in druge neobičajne posledice seksa

Priporočamo tudi: Vroče: 5 igračk za neverjetne orgazme


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)