5 presenetljivih, a odličnih razlogov za več seksa

Sploh, ker jih zapovedujejo strokovnjaki!

3.7.2019 ob 4:15

zveza_par_ljubezen_seks_spolnost1.jpg

Spremeni tisto: ne nocoj, v večerno zabavo. Med rjuhami, seveda. Kajti znanost dokazuje, da je več seksa odlična ideja. In ker je stroko treba upoštevati, spoštovati ter ubogati poglej, s katerimi razlogi utemeljuje zapoved: ljubi se večkrat.

Možgani bodo bolje delovali

Saj ne, da ne bi bili povsem brezhibni, a vendar malo pomoči vedno pride prav. In kot se je izkazalo v študijah univerz Maryland iz Baltimora in Konkuk iz Seoula, so bile miške in podgane sposobne opravljati zahtevnejše naloge potem, ko so si privoščile malce tovrstnega razvedrila.

Strokovnjaki to utemeljujejo z dejstvom, da količina stresnih hormonov v telesu med in po spolnem odnosu upade, s tem se izboljšajo možganske sposobnosti, zlasti tiste, si so zaslužne za izvajanje miselnih funkciji, kot sta sklepanje in predvidevanje.

Redkeje boš kihala in brisala nos

Strokovnjaki z univerze Wikles so dokazali, redno spolno življenje izjemno pozitivno vpliva na odpornost. V prid močnemu imunskemu sistemu je dovolj že, če med rjuhe skočiš enkrat do dvakrat na teden.

Znanstveniki so namreč ugotovili, da je v organizmu tistih, ki se lahko pohvalijo z rednim spolnim življenjem več protiteles, ki pomagajo v zaščiti ter pri prebolevanju prehlada in gripe.

Dobila boš povišico

Ne boš verjela, a to, kar se dogaja v domači spalnic vpliva tudi na to, kar se dogaja na delu. V študiji na univerzi Oregon, v katero je bilo vključenih 159 zaposlenih se je izkazalo, da so bili tisti, ki so si zvečer privoščili vroče razvedrilo, naslednji dan na delu boljše volje, pozitivno naravnani ter znatneje motivirani, kar je pripomoglo k boljšemu opravljanju nalog.

Torej: kadar je nekdo na delu srečnejši in bolj zavzet, lažje in bolje opravlja svoje zadolžitve, nadrejeni to opazijo, kar seveda pomeni več možnosti za napredovanje.

Menstrualni krči bodo blažji

Zbogom topli obkladki. V študiji, v katero je bilo vključenih 1900 pripadnic nežnejšega spola, je devet odstotkov sodelujočih menstrualne krče učinkovito ublažilo s pomočjo masturbacije. Seveda so učinki prav takšni, če se akciji tedaj prepustiš v družbi dragega, le na brisačo ne pozabita.

Ohranila boš mladosten videz

Po zagotovilih škotskega kliničnega nevropsihologa Davida Weeksa, ki je izvedel študijo, v kateri je sodelovalo 3500 prebivalk stare in nove celine, ima seks izjemen učinek proti staranju. Sodelujoče je glede na to, kako aktivne so v postelji, razdelil v skupine ter skupaj s kolegi pod drobnogled vzel njihov videz.

Ugani, katere so najuspešneje skrivale svoja prava leta. Da, tiste, ki so nekajkrat tedensko izživele strasti, so bile videti tudi do 12 let mlajše od onih s skopim spolnim življenjem. Pomisli torej, kakšen izkupiček je šele v kombinaciji z vitaminom A, E, Q10 in drugimi sestavnimi krem, ki zagotavljajo mladosten videz.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Priporočamo tudi: Kljub obilici dela lahko najdete ljubezen Ali pa: 10 malenkosti, ki jih vsak fant opazi (pa tega morda še sam ne ve)

Preberite še: Pet obveznih vprašanj na prvem zmenku


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)