Moška beseda: 20 krutih resnic o vlogi soproga

Obstajajo resnice, ki jih mora o zakonskem življenju čim prej spoznati vsak soprog.

21.10.2018 ob 4:09

par_sreca_dnevna_soba_micna.jpg

Povsem jasno je, da se v zakonu ne cedita samo med in mleko. Nasprotno: v njem velikokrat pride tudi do manj prijetnih dogodkov, situaciji in takšnih ter drugačnih zadreg. Veliko lažje se bo z njimi soočati, če boste nanje pripravljeni. Da presenečenj ne bi bilo preveč, Your Tango niza nekaj resnic o vlogi soproga. Ali so krute ali ne, o izkušnjah tistih, ki so jih spoznali na lastni koži, presodite sami. 

1 O veliki potrebi se bosta pogovarjala pogosteje, kot ste kdajkoli pričakovali

Nekje med debatami o domačih ljubljenčkih in otrocih, se bo 80 odstotkov vajinih vsakodnevnih pogovorov vrtelo okoli dejavnosti za zaprtimi vrati stranišča. Kako pogosto, kako dolgo nekdo opravlja veliko potrebo, spuščala se bosta tudi v vse lastnosti končnega izdelka.

2 Še tako uspešno razmerje lahko zamajajo denarne zadeve

Kdo zasluži več, kdo zasluži manj, kam gre denar, koliko kredita si lahko privoščita, je pametno vlagati v sklade ali je bolje varčevati na banki. Če zalužite manj kot ona, bo vse skupaj še slabše.

3 Ne glede na to, kako popolna je vaša soproga, vedno vas bo tudi kaj motilo

Lahko gre za čisto majhne, neznatne stvari, ki vas spravljajo ob živce. O njih molčite. Tudi sami jih imate in ona jih zadrži zase.

4 Še vedno vas bo prosila za masažo stopal

Ne, ne boste je z njo razvajali samo na začetku zveze. Dobra novica pa je, da pet minutna masaža stopal enkrat na mesec znatno vpliva na zdravje, počutje in razpoloženje. Pozor, razpoloženje.

5 Naučite se kuhati

Ne živimo več v 50. letih preteklega stoletja, zato se za vraga naučite kuhati. Če se boste znašli za štedilnikom, boste zagotovo dobili dodatne točke.

6 Če je le mogoče, kuhajta skupaj

Vse skupaj se bo kaj lahko končalo s strastnim seksom. Kuhanje je odlična predigra.

7 Vse njeno spodnje perilo ni seksi

Nekatero je udobno, drugo namenjeno tistim dnem v mesecu, tretje že malo dotrajano. A preden si to drznete komentirati, pomislite na svoje spodnje hlače.

8 Enako velja za pižamo in druga oblačila

Brez komentarja.

9 Za pomanjkanje seksa morate prevzeti polovico krivde

Seks se včasih umakne z dnevnega reda. Zlasti, če imata otroke in sta oba zaposlena. A vse krivde za to ne gre pripisati njej. Za upad strasti ste prav tako kot ona, krivi sami.

10 Po rojstvu otroka njene dojke ne bodo več enake

Dojke vaše soproge po rojstvu otroka ne bodo več takšne, kot so bile prej, a še vedno si bo želela, da jih razvajate. Naučite se jih ceniti ne glede na to, kakšne so.

11 Biti poročen je bolje, kot biti samski

Vaše samsko življenje ni bilo tako popolno, kot se vam zdi, kadar pogledate nazaj. Večino časa ste preživeli v barih, pijani in na koncu z mačkom. Tega se je dobro spomniti in včasih ponoviti vajo s starimi prijatelji, ter tako bolj ceniti zakonski stan.

12 Najbrž ne bo tako pogosto za seks kot vi

Kajti v mislih bo imela vse, kar jo še čaka, nešteto opravkov in zadolžitev. Če boste katero njenih nalog prevzeli nase, bo verjetno v spalnici bolj vroče. Verjetno.

13 Vsi vaši prijatelji ji ne bodo všeč

Ne skušajte zagovarjati tistega, ki ga ne mara. To je njena pravica. V resnici je bedak.

14 Ne bo marala vseh vaših prijateljic

Ljubosumna bo na vaše prijateljice, ki jih imate še iz časov, preden sta se spoznala, naj pa vam niti na misel ne pride, da bi ji predstavili kakšno novo. Saj si ne želite ognja v strehi.

15 Vajina načina vzgoje ne bosta enaka

Ne glede na to, kako močno se ujemajo vajini pogledi na življenje in kako složna sta v teoriji, ko bosta primorana dejansko vzgajati mladež, ne bosta vedno na istih bregovih. Prepričani boste, da s svojo vzgojo otroku škoduje, kar se bo po vašem mnenju izkazalo šele čez desetletja. Do tedaj pa se samo sprostite.

16 Pijanski večeri s prijatelji z leti postajajo vse manj prijetni

In nikoli več ne bodo tako zabavni, kot so bili v mladosti. Cena zanje bo vedno višja. Tako v smislu njenih jeznih pogledov kot v smislu vse občutnejšega mačka.

17 Ne želi slišati pohval drugih žensk

Vseeno je, kako atraktivna se vam zdi in kako močna je vajina zveza, pohvale drugih žensk zadržite zase. Razen, če se vam lepa zdi njena mama. Če menite, da je seksi njena sestra, molčite.

18 Občasno jo zbrcajte iz hiše

Veliko žensk je tako predanih domu, družini, otrokom, da pozabijo na druženje s prijateljicami. Spomnite jo včasih nanje in jo spodite na druženje. Ali v sprostitveni salon.

19 Skupen odhod v posteljo v razmerju dela čudeže

Mamljivo je ponočevati ob filmu, ki njej ni všeč. A nič ni prijetnejšega, kot topel objem ali žličkanje, preden zaspita.

20 Spomnite se, da je bil zakon zavestna odločitev

Ni ga spora, ki bi bil močnejši od poljuba. Ni pokvarjene večerje, ki je ne more izboljšati objem in ni močnejših besed, kot so ljubim te. Kadar vam bodo te težko šle z jezika, se spomnite, da ste se poročili in zaobljubili po svoji volji, ter da ste se v zakon iz očitnih razlogov stopili sami.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Lahko "samo seksala sva" kdaj preraste v nekaj več? ali pa Tri najmočnejše vezi vsakega razmerja

Priporočamo tudi: Če ima ločene starše, te bo ljubil(a) drugače


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)