Kontracepcija za vroče noči

Zaščita pred nosečnostjo spodbudno vpliva na njen libido.

21.4.2016 ob 10:30

kontracepcija.jpg

Kontracepcija je nedvomno ena prvih tem pogovora vsakega para. Kar zadeva bolj žgečkljiva področja seveda. Najpogosteje med njim on razglablja, da ga kondomi motijo in jih ne bi rad uporabljal. 

Spremljajte nas tudi na Facebooku.

A to je napačna poteza. Ne zgolj v smislu varne spolnosti pač pa tudi iz bolj skritega razloga in ob katerem si bo najbrž hitro premislil. Kot je dokazala velika svetovna raziskava, namreč kontracepcija pomeni več seksa.

Ne verjamete? Poizvedba je vključevala več kot 200 tisoč žensk iz 47-ih držav in je trajala 10 let. Ob njenem zaključku se je izkazalo, da je 90 odstotkov žensk, ki so redno uporabljale kontracepcijo, pogosto okušalo spolne radosti. S tem se ni moglo pohvaliti kar 72 odstotkov žensk, ki zaščite niso uporabljale. Pri njih je bilo v spalnici večkrat mirno.

Zakaj? Zadeva je povsem preprosta: ženske za dober seks potrebujejo občutek varnosti in sproščenosti. Le tako lahko povsem uživajo v spolnosti in njihov libido je posledično višji. Seveda pa tega ne morejo doseči, v kolikor jih hromi strah pred nezaželeno nosečnostjo. 

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)