Kako, prosim? To so manj znane, a izjemne koristi porednega seksa.

Čeprav se zdi prelepo, da bi bilo res.

15.5.2019 ob 4:20

micna_seks_par_postrelja_zveza.jpg

V angleško govorečih deželah mu pravijo kinky seks. Mi bi mu rekli umazan, grob ali poreden, kakorkoli, gre za akt, ki v vsakem primeru premika meje ter v spalnico prinaša nove dimenzije. In kot že vrabčki na vejah čivkajo, je seks zdrav. Blaži namreč bolečino, spodbuja zdravje srca in zagotavlja občutke sreče. Poleg teh prednosti pa poredne igrice prinašajo še nekaj drugih, manj očitnih. Poglejte si jih šest. Čeprav jih je verjetno več.

Zaužitje sperme varuje pred splavom in pred preeklampsijo

Pogoltniti ali ne? Večno vprašanje, ki se ženskam poraja, kadar njegovega korenjaka razvajajo s svojimi usti. A če si obetate naraščaj, bi bilo pametno izbrati prvo možnost. Kot namreč zatrjuje znanost, uživanje moškega semena varuje pred spontanim splavom in pred preeklampsijo. Gre za zaplet, ko nosečnica utrpi visok krvni tlak in prisotnost beljakovin v urinu, ter ogroža njeno in zdravje zarodka. 

Da prav ste prebrali, do tega pa so se dokopali strokovnjaki nizozemskega medicinskega centra Leiden. Po njihovem mnenju večja izpostavljenost DNA-ju očeta pomeni manj zapletov v nosečnosti.

Dodaten plus: njemu se zdi, ko pogoltnete, to izjemno seksi.


Oralni seks zagotavlja boljše razpoloženje

Še ena manj znana posledica moške semenske tekočine: stik z njo, pa naj bo vaginalni, kožni in v največji meri oralni, učinkuje antidepresivno, so dokazali strokovnjaki z univerze New York State. V njej so namreč prisotne snovi, ki v trenutku izboljšajo razpoloženje, celo naravna uspavala in antidepresivi. Zagotovo bolje, kot tabletka a le, če ste povsem prepričani, da partner nima katere od spolno prenosljivih bolezni. V nasprotnem primeru bo za srečen konec vendarle bolje uporabiti kondom.


Naj bo aktivno

Ta nasvet je za moške: pogosti izlivi v mladosti varujejo pred rakom prostate v kasnejših obdobjih življenja. V publikaciji The Journal of the American Medical Association objavljena študija je namreč dokazala jasno povezavo med tveganjem za to obliko raka in izlivi. Za zaščito jih na mesec velja doživeti vsaj 21.


Bolj poredno, manj noro

V časopisu Journal of Sexual Medicine objavljeni izsledki raziskave dokazujejo, da so ljudje, ki si upajo v postelji premikati meje, manj nevrotični, bolj odprti, se v razmerju počutijo varnejše in so na sploh srečnejši od onih, ki se strastem predajajo zgolj znotraj okvirjev znanega in »običajnega«.

To strokovnjaki nekako pojasnjujejo s tem, da imajo odprti ljudje boljše sposobnosti komuniciranja ter se bolj zavedajo lastnih potreb in želja, saj so se naučili, da teh ne gre trpati v norme, ki določajo, kaj je sprejemljivo in kaj ne.


Tepežkanje za veselje

Še ena pozitivna plat porednega seksa: v kombinaciji tepežkanja (ali katere koli druge bolečine) in seksa, se sprošča več endorfinov, so dokazali na inštitutu Novosibirsk. Ste kdaj občutili izjemno počutje po nekaj udarcih po zadnji plati? Če tega občutka ne poznate, bi bil čas, da na svoji koži okusite njihov učinek. Endorfini resnično veliko zmorejo.


Dobrodošle tudi nove poze

Bi radi okušali boljši seks? Torej vanj vključite več porednih položajev. Tisti, ki so vedno za novosti, se bolj zabavajo in pogosteje doživljajo orgazme, so dokazali ameriški strokovnjaki v svoji študiji o spolnem zdravju. 

Domača naloga: do naslednjič naštudirajte nekaj novih položajev in ob prvi priložnosti preizkusite njihov učinek. Ne bo vam žal.


Avtorica:
 M. FL.
Foto: Thinkstock

Priporočamo tudi: Kivin-preprost trik, ki žensko do orgazma pripelje v treh minutah in 14 dejstev o oralnem seksu, ki vam jih (do danes) ni nihče povedal

Preberite še: Kaj v moških očeh izvrsten oralni seks ločuje od tistega, ki je zgolj dober


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)