Iskreno o razmerju na daljavo

Resnica, ki je nihče ne pove na glas.

4.9.2017 ob 2:05

rac_christin-hume-309877.jpg

V sodobnem svetu so razmerja na daljavo še kako pogosta. Nešteto je razlogov, zaradi katerih zaljubljenca ločujejo neskončne razdalje, nešteto je tudi možnosti, kako ohranjati stik pa vendar ...  je na dolgi rok ljubezen brez fizične bližine sploh mogoča? Kako težka so v resnici takšna razmerja? Kaj pomeni tedne, mesece ali celo dlje pogrešati naročje dragega? Lahko vznemirjenje ob dejanskem srečanju res vse odtehta?

Kaj o tem menijo in kakšne so njihove izkušnje z zvezami na daljavo, so za You tango odkrile pripadnice nežnejšega spola.

Več zanimivih dejstev najdete na Facebooku. 

Nimajo smisla

"Nikoli nisem razumela koncepta razmerje na daljavo. Kako si lahko v razmerju z nekom, ki ga ne videvaš? Zame nimajo smisla," Sarah, 29 let.

Brez fizične bližine ni razmerja

"Zame je razmerje na daljavo enako kot odprto razmerje. Ko je nekdo fizično prisoten, sta skupaj. Kadar fizične prisotnosti dolgo časa ni, se ponuja veliko priložnosti bližino iskati drugje," Franny, 30 let.

Vodijo v negotovost

"Med štuijem sem bila v njem tudi sama. V zvezi je bilo veliko kričanja, joka in obtožb glede nezvestobe, ki so temeljile zgolj na čustvih ter občutkih in nikoli ne na dejstvih. Najbrž je odveč povedati, da se nikoli več ne bi spustila v takšno zvezo," Lynne, 28 let.

Brez zaupanja ni mogoče

"Nisem še srečala moškega, ki bi mu zaupala dovolj, da bi z njim bila v zvezi na daljavo. Najbrž ga nikoli ne bom," Kate, 34 let.

Odvisno od tega, kako pogosto se vidita

"Sva ločena 10 odstotkov in skupaj 80 odstotkov časa? To bi še sprejela, več zelo težko," Jennifer, 30 let.

Deluje lahko le na kratek rok

"So razmerja na daljavo težka? Odvisno od oddaljenosti in od trajanja takšne zveze. Če je novo razmerje zasnovano na besedah: se vidiva, ko se vidiva ali ne vem, kdaj se bova videla, potem ne, hvala. Če bi šlo zgolj za začasno situacijo bi počakala, da znova prideva skupaj. Zame je pomembno, da je partner ob meni," Jen, 35 let.

Daljava stvari zaplete

"Na začetku je čudovito, a se zadeve zapletejo. Nekdo, ki ga imaš rad, ne more biti ob tebi, ko ga potrebuješ in obratno. S časoma to postane preveč boleče," Kelly, 43 let.

To ni zame

"Opazujem prijateljice, katerih soprogi delajo v tujih deželah in ne vem, kako zmorejo. Če bi bilo vse to zgolj začasno, bi še šlo, v kolikor bi to od mene nekdo vedno pričakoval, se raje ne bi spustila v zvezo z njim," Carrie, 31 let.

Avtorica: M. FL.
Foto: Unsplash


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)