Intimne zadrege, ki jih lahko rešite s pomočjo kratkih sporočil

Včasih si ni treba gledati v oči.

12.10.2016 ob 1:35

sms_shutterstock_472303240.jpg

Nič novega ne bomo povedali, če bomo zapisali, da je komunikacija ključna sestavina vsakega odnosa. Pa naj bo družinski, prijateljski, poslovni ali intimni. Zlasti v slednjih pa prav pogovor prinaša tudi določeno mero zadrege in ga je včasih težko opraviti na štiri oči. Tedaj lahko vskoči tehnologija. Tudi SMS-i so lahko dobrodošla pomoč. Res ne vseh, a nekatere pogovore je mogoče opraviti ali vsaj začeti z njimi. Poglejte si troje takšnih.

Več nasvetov o razmerju najdete na Facebooku.

Definiranje odnosa

Z nekom se videvate, a niste povsem prepričani, kakšni so njegovi nameni. Vprašajte ga s pomočjo kratkega sporočila. »Včasih je težko na glas povedati, da se želite videvati le z eno osebo ali jo vprašati, kaj o vajinem odnosu meni ona. Tu kratka sporočila predstavljajo dobro rešitev, saj je z njimi brez zadrege mogoče izraziti, želje, pričakovanja, dileme in vprašanja,« trdi strokovnjakinja za ljubezenska vprašanja Lori Salkin.

Dodaten plus: če vam odgovor ne bo všeč, boste imeli dovolj časa, da se boste zbrali in se odločili, kako se boste ob naslednjem srečanju obnašali.

Pogovor o bivšemu

Vaša nova simpatija bi rada o njem izvedela kaj več, vam pa ni po volji razpravljati o nekdanji ljubezni in že sama misel nanjo vam na obraz nariše senco, ki jo lahko druga stran prepozna kot zadrego in si jo narobe razlaga. Tudi v tem primeru vam bo lažje, če boste svoje misli zapisali. Ne samo, da vas neverbalna komunikacija ne bo izdajala, preden boste karkoli napisali, boste lahko razmislili, kako ubesediti svoje izkušnje in občutke.

Opravičilo

Pogosto se zgodi, da v sporu rečete kaj, kar kasneje obžalujete, opravičilo pa ne gre zlahka z jezika.  V resnici ga je težje izreči, kot napisati. Ne glede na to, kdo se bo s sporočilom opravičil prvi, storil bo korak k zgladitvi spora in s tem k boljšemu razmerju. Prav to je pomembno, ne pa način, s katerim je izrazil obžalovanje.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)